Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στη Yahoo πέρασε η εφαρμογή βίντεο Qwiki

H Yahoo, στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο, εξαγόρασε το Qwiki, την εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους χρησιμοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα από iPhone.

Η Yahoo δεν ανακοίνωσε το ποσό που κατέβαλε για την απόκτηση του Qwiki, αλλά σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τεχνολογικό blog AllThingsD, η συμφωνία έκλεισε κοντά στα 40 με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η αμερικανική εταιρία, από τότε που ανέλαβε στο «τιμόνι» της το πρώην στέλεχος της Google, Marissa Mayer, εδώ δηλαδή και περίπου ένα χρόνο, έχει εξαγοράσει διάφορες εφαρμογές για smartphones και υπολογιστές-ταμπλέτες, όπως το Tumblr και το Bignoggins Productions, επιδιώκοντας να προσελκύσει διαφημιστές και κοινό από τα ανταγωνιστικά Facebook και Google.

Συνολικά, επί θητείας Mayer, η Yahoo έχει αποκτήσει 15 εταιρίες, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες, εξαγόρασε επίσης τις εφαρμογές Alike, Stamped, Snip.it καθώς και το Summly.

Το brand του Qwiki θα συνεχίσει να υφίσταται ξεχωριστά από τη Yahoo, ενώ οι εργαζόμενοι του θα μεταφερθούν στα γραφεία της Yahoo, στη Νέα Υόρκη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...