Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η ESET παρουσιάζει το WeLiveSecurity.com, ένα website αφιερωμένο στην ασφάλεια

 Αποδεικνύοντας την ηγετική της θέση στο χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας, η ESET ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο website WeLiveSecurity.com – μία πληρέστατη πλατφόρμα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον τομέα της ασφάλειας, αναλύσεις για κυβερνοαπειλές και χρήσιμες συμβουλές. Το WeLiveSecurity απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, καθώς συνδυάζει την τεχνογνωσία του δικτύου εμπειρογνωμόνων της ESET με την αρθογραφία απλών καταναλωτών, που προσφέρουν πληροφορίες και εκπαίδευση πάνω στο θέμα της ασφάλειας.

Η τεράστια πηγή γνώσης που διαθέτει η ESET στον τομέα της ασφάλειας, χάρη στους ερευνητές malware και τους «research fellows», όπως οι Righard Zwienenberg, Pierre-Marc Bureau, David Harley, Alexandr Matrosov και Robert Lipovsky, της δίνουν τη μοναδική παγκοσμίως δυνατότητα να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους αναγνώστες για καθημερινά θέματα διαδικτυακής ασφάλειας. Με καθημερινές ειδήσεις και άρθρα τύπου «how-to» για τους απλούς αναγνώστες, αλλά και με διεξοδικές αναλύσεις και white papers για τους πιο εξειδικευμένους αναγνώστες, το WeLiveSecurity.com αποτελεί ένα  απαραίτητο εργαλείο ενημέρωσης για όποιον ενδιαφέρεται και ασχολείται με το θέμα της ασφάλειας.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, οι ερευνητές της ESET, με παρουσία σήμερα σε ομάδες στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ, έχουν εργαστεί σε εκατοντάδες έργα αποκαλύπτοντας γεγονότα που σχετίζονται με hackers και άλλες ενέργειες κυβερνο-εγκλήματος. Αναλύοντας τη μεθοδολογία και εντοπίζοντας τη ρίζα καθώς και τη διάδοση του malware, έχουν βοηθήσει χρήστες, εταιρίες, και κυβερνητικά ιδρύματα να προστατευτούν σε πολλές περιπτώσεις, όπως συνέβη με το ACAD/Medre.A των AutoCAD, το στρατιωτικό Georbot στη Γεωργία, το trojan Flashback που επιτέθηκε σε Mac, το backdoor Linux/Cdorked.A στους apache, κ.ά..

 «To WeLiveSecurity.com θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση αναφορικά με τα ευρήματα από το παγκόσμιο δίκτυο ερευνητών της ESET, όπως συνέβη και στην περίπτωση της στοχευμένης επίθεσης malware  με στόχο την κλοπή δεδομένων ατο Πακιστάν που πρόσφατα αναλύθηκε από τον Jean-Ian Boutin, Malware Researcher της ESET. Παρουσιάζοντας τις στρατηγικές μόλυνσης του κακόβουλου αυτού κώδικα, όπως binaries με πλαστές υπογραφές συνημμένα σε email, βοηθά τις επιχειρήσεις και τους απλούς χρήστες να βελτιώνουν την προστασία τους», δηλώνει ο Stephen Cobb, Security Evangelist της ESET.

Η πλατφόρμα WeLiveSecurity.com είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και αναμένεται η ισπανική της εκδοχή πριν το τέλος του 2013. Μελλοντικά, η ESET επιθυμεί το portal να διατίθεται και σε άλλες γλώσσες, ανάλογα με τις ειδικές τοπικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...