Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μειώνει την τιμή του Surface RT η Microsoft


Σε μείωση 30% προχωράει η Microsoft για τον πρώτο υπολογιστή που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012, το Microsoft Surface RT.

Η νέα τιμή για το μοντέλο των 32GB έχει οριστεί πλέον στα €329 από τα €479 όπου βρισκόταν πρώτα ενώ το μοντέλο των 64GB κοστίζει €529. Με επιπλέον €100 η Microsoft διαθέτει το ειδικό κάλυμμα που μετατρέπεται σε πληκτρολόγιο και συνδέεται πάνω στο Surface.

Την τιμή αυτή για το μοντέλο των 32GB την βρίσκουμε συγκεκριμένα στη Γερμανία και την Ισπανία ενώ με €10 μπορούμε να το προμηθευτούμε από την Γαλλία και Ιταλία. Το Surface RT αλλά και το Surface Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο καιρό χωρίς όμως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το Surface RT θεωρείται ένα υβριδικό σύστημα tablet - laptop και «τρέχει» τα Windows RT, την ειδική έκδοση των Windows 8 που είναι συμβατή με επεξεργαστές ARM αρχιτεκτονικής, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των talets αυτή τη στιγμή στην αγορά. Σε σχέση με τα Windows 8 και Windows 8 Pro, δεν υποστηρίζει τις desktop εφαρμογές εκτός από το Office 2013 το οποίο και περιλαμβάνεται δωρεάν σε κάθε συσκευή.

Ο λόγος για τον οποίο η Microsoft προχωρά στη σημαντική μείωση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι κατά πάσα πιθανότητα οι χαμηλές πωλήσεις της συσκευής αν και η εταιρεία ποτέ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία. Ακόμη, τις επόμενες εβδομάδες, η Microsoft αναμένεται να προχωρήσει στην παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του Surface RT που σύμφωνα με φήμες θα στηρίζεται στο Snapdragon 800 chipset.

Πηγή: insomnia.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...