Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Facebook: 630.000 δολάρια πλήρωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αυξήσει τα «like»


Tο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πλήρωσε 630.000 δολάρια το κοινωνικό δίκτυο Facebook προκειμένου να αυξήσει τα like στις σελίδες του το διάστημα από.... το 2011 έως τον Μάρτιο του 2013, έδειξε σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η αγορά αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα like στις σελίδες του υπουργείου να αυξηθούν από 100.000 που ήταν το 2011 στα 2 εκατ. σήμερα. Πολλοί εργαζόμενοι στο υπουργείο δήλωσαν ωστόσο ότι οι δαπάνες αυτές είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα και μάλιστα σε μια περίοδο δραστικών δαπανών στο δημόσιο τομέα.

Το χειρότερο, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, είναι το γεγονός ότι το εφεύρημα του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αναδημοσίευση των αναρτήσεων: μόνο το 2% όσων έχουν κάνει like στις σελίδες του υπουργείου αναδημοσιεύουν ή σχολιάζουν στα post που ανεβάζουν οι διαχειριστές των σελίδων, ποσοστό που θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό και μάλιστα αποδεικνύει ότι η δαπάνη μάλλον δεν πέτυχε τον στόχο της.

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι τα διάφορα τμήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών διατηρούν περισσότερα από 150 λογαριασμούς σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να υπάρχει καμία συνεργασία μεταξύ τους με αποτέλεσμα πολλοί να «καπελώνουν» ο ένας τον άλλον.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...