Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η Epson ανακοινώνει Επενδύσεις σε Νέες Γραμμές Παραγωγής για Κεφαλές Εκτύπωσης Νέας Γενιάς

Η Seiko Epson ανακοινώνει επενδύσεις ύψους περίπου 16 δισεκατομμυρίων γιεν*1 σε δύο νέες γραμμές παραγωγής στην Ιαπωνία.  Οι γραμμές αυτές δημιουργήθηκαν για να κατασκευάσουν κεφαλές εκτύπωσης - νέας γενιάς – οι οποίες αποτελούν, τον πυρήνα των ink jet εκτυπωτών – με σκοπό την επαγγελματική και βιομηχανική χρήση συσκευών/προϊόντων, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τέλος 2013, αρχές 2014.

Αυτή η μεγάλη επένδυση κεφαλαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε προ διετίας, έγινε με στόχο την δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής προκειμένου να φιλοξενήσουν όλες τις γνήσιες/αυθεντικές τεχνολογίες της Epson, εκ των οποίων, η μία βρίσκεται στο εργοστάσιο της στο Suwa-Minami στην περιφέρεια Nagano και η άλλη στο εργοστάσιο Sakata στην περιφέρεια Yamagata. Η Epson δέχθηκε την πρόκληση, να προσφέρει την τεχνογνωσία που διαθέτει και εμπειρία χρόνων στο “monozukuri” – δηλ. την τέχνη και επιστήμη της κατασκευής – προκειμένου να κάνει αυτές τις γραμμές πραγματικότητα.
Οι διαδικασίες παραγωγής της Epson στο Suwa-Minami θα είναι front-end και back-end στο Sakata. Οι front end διαδικασίες περιλαμβάνουν την παραγωγή του ultra-fine MEMS*2 εξαρτήματος το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της κεφαλής εκτύπωσης, ενώ παράλληλα οι διαδικασίες back end αφορούν στη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας που διαθέτει η Epson για την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης. Με την πλήρη αυτοματοποίηση της γραμμής συναρμολόγησης, η Epson θα επιτύχει σημαντικές βελτιώσεις στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα των προϊόντων της.
Η καινούργια κεφαλή εκτύπωσης της  Epson βασίζεται σε μία προηγμένη και πρωτοποριακή σχεδίαση η οποία περιλαμβάνει και την ανάπτυξη νέων υλικών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο εξάρτημα του ενεργοποιητή*3  της κεφαλής εκτύπωσης. Η νέα κεφαλή εκτύπωσης συνδυάζει την inkjet τεχνολογία και τεχνογνωσία που η Epson έχει δημιουργήσει, αναπτύξει και προάγει για πάνω από 20 χρόνια τώρα, με τεχνολογία state-of-the-art MEMS. Χρησιμοποιώντας ως βάση την υψηλή ακρίβεια, την αντοχή και την ευελιξία της τεχνολογίας Micro Piezo για την οποία είναι γνωστή η Epson, η νέα βελτιωμένη κεφαλή έρχεται να διεκδικήσει πιο συμπαγής σχεδίαση, ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και βελτιωμένη κλίμακα κόστους.
Η Epson πιστεύει ότι η ενισχυμένη ακρίβεια και η πυκνότητα της νέας κεφαλής εκτύπωσης, θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για περαιτέρω βελτίωση της ήδη υψηλής απόδοσης των inkjet εκτυπωτών που αποτελούν τον θεμελιώδη λίθο των προϊόντων της Epson, αλλά θα οδηγήσει κιόλας τις εξελίξεις ακόμα πιο μπροστά.
"Το εταιρικό όραμα της Epson μιλάει για την περαιτέρω εξάπλωση της αγοράς των inkjet εκτυπωτών, και οι νέες γραμμές παραγωγής παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση αυτή”, είπε ο κ. Motonori Okumura, ανώτατο, διοικητικό στέλεχος του τμήματος Imaging Products Key Component Research & Engineering Division της Epson. "Κοιτάζοντας μπροστά, με την εξάπλωση της νέας κεφαλής εκτύπωσης και ενσωματώνοντας την στην ευρύτερη γκάμα των προϊόντων της, η Epson, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί βάση για μία κοινή πλατφόρμα στους inkjet εκτυπωτές.
*1 Το σύνολο, αφορά πλάνο επένδυσης για την οικ. χρονιά 2013.
*2 Συσκευές με μηχανικό σύστημα οδήγησης οι οποίες κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ημιαγωγούς και άλλες προηγμένες τεχνολογίες.
*3 Ενεργοποιητής, είναι μία συσκευή η οποία μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική κίνηση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...