Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

LG: Το υγιεινό, καθαρό και αθόρυβο περιβάλλον διαμορφώνει την καταναλωτική συμπεριφορά για την αγορά κλιματιστικού

Η προστασία  της υγείας και η αθόρυβη λειτουργία αποτελούν δύο πολύ βασικά χαρακτηριστικά που αναζητούν οι χρήστες στις λύσεις κλιματισμού

Σύμφωνα με την LG Electronics (LG), ηγέτιδα εταιρεία στους κλάδους θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματισμού (HVAC) και ενεργειακών λύσεων, η προστασία της υγείας των ανθρώπων από βλαβερούς μικροοργανισμούς, καθώς και η αθόρυβη λειτουργία, είναι δύο παράγοντες που επηρεάζουν την καταναλωτική συμπεριφορά στην αγορά ενός κλιματιστικού συστήματος.

Το έμπειρο  τεχνικό προσωπικό από την Ακαδημία Κλιματισμού LG Electronics Hellas, η οποία αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης για συστήματα και συσκευές κλιματισμού στην Ελλάδα, και ο κ. Χρήστος Γκέκας, Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., αναφέρουν αναλυτικά ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν έντονα τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της αγοράς ενός κλιματιστικού.

Προστασία της υγείας

Για ένα ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον, ο πρωταρχικός παράγοντας είναι η εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών του αέρα που προέρχεται από ένα κλιματιστικό σύστημα. Πέρα από τη λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης, ο καταναλωτής θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι η συσκευή κλιματισμού διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα του παρέχουν ένα υγιές και καθαρό οικιακό περιβάλλον.

Τα συνήθη οικιακά κλιματιστικά αναρροφούν τον αέρα του χώρου χωρίς να παρέχουν αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών. To σωστό κλιματιστικό θα πρέπει να διαθέτει τις κατάλληλες διατάξεις, ώστε να εξαλείφονται οι μικροοργανισμοί και οι μύκητες που αναπτύσσονται πάνω στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, καθώς και οι ιοί και τα μικρόβια που υπάρχουν στον αέρα του χώρου. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο κατά την αγορά μιας κλιματιστικής μονάδας έχει και η δυνατότητα παροχής μιας καθαρής και υγιεινής ατμόσφαιρας, χωρίς οσμές και καπνό.

Αθόρυβη Λειτουργία

Ο θόρυβος που παράγεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το χρήστη σε μεγάλο βαθμό στην αγορά μίας μονάδας. Έχει παρατηρηθεί ότι ο θόρυβος της εσωτερικής μονάδας, ο οποίος δημιουργείται από τη μεταφορά αέρα, προκαλεί έντονο προβληματισμό στους καταναλωτές. Για αυτό το λόγο, οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το σωστό σημείο εγκατάστασης του κλιματιστικού τους, σε συνεννόηση με τον εγκαταστάτη τους, καθώς και για τις βασικές λειτουργίες του που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του θορύβου.

Οι συστολές και οι διαστολές που προκαλούνται από την αλλαγή θερμοκρασίας στα πλαστικά μέρη της μονάδας, αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο που προκαλεί θόρυβο, ο οποίος όμως μειώνεται με την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του χώρου. Αν το κλιματιστικό έχει εγκατασταθεί σε σημείο που καλύπτεται από σκίαση και δε μεταφέρεται έντονη θερμότητα, η πιθανότητα θορύβου ελαχιστοποιείται. Όλες οι σύγχρονες μονάδες διαθέτουν ένα ελάχιστο μήκος σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, ώστε να εμποδίζεται η αντήχηση της ταλάντωσης του τοίχου, επίσης συμβάλλοντας στην αθόρυβη λειτουργία.

Τα μοναδικά προϊόντα κλιματισμού της LG με κορυφαία τεχνολογία προσφέρουν ενεργειακή απόδοση, αξιοπιστία, υγιές περιβάλλον και αθόρυβη λειτουργία καλύπτοντας τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης για κάθε τύπο οικιακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος, γιατί Life’s Good!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...