Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η LG Electronics κερδίζει το Βραβείο Intersolar 2013


 Η LG Electronics (LG) ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες που βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της 6ης απονομής των Intersolar Awards 2013 για τις καλύτερες καινοτομίες στον τομέα των φωτοβολταϊκών & ηλιακή θερμική τεχνολογία, καθώς και στη νέα κατηγορία των ηλιακών έργων στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η σειρά φωτοβολταϊκών πάνελ Mono X™ NeoN της LG κέρδισε το βραβείο ‘Outstanding Performance’, χάρη στον καινοτομικό σχεδιασμό που συνδυάζει υψηλές αποδόσεις, μεγάλη αντοχή και χαμηλότερο κόστος μέσω της χρήσης φωτοβολταϊκών κυψελών δύο όψεων n-τύπου (bifacial n-type PV cells).


Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά φωτοβολταϊκών πάνελ της LG κέρδισε το πρώτο βραβείο παρά τον έντονο ανταγωνισμό, καθώς τη διάκριση διεκδίκησαν περισσότεροι από 100 κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ο νικητής

Tα κύρια χαρακτηριστικά των φωτοβολταϊκών πάνελ LG Mono X™ Neon είναι η εξαιρετική αντοχή σε μηχανικά φορτία, το μικρό βάρος (μόλις 16,8 κιλά), η υψηλή αισθητική και ο βαθμός απόδοσης, ο οποίος υπερβαίνει το 18%. Επιπλέον, η ονομαστική ισχύς των φωτοβολταϊκών πάνελ της LG φτάνει τα 300 watts ανά μονάδα, ενώ εξασφαλίζουν θετική ανοχή ισχύος μέχρι 3%. Ακόμη, χάρη στις υψηλές τεχνικές προδιαγραφές τους, τα LG Mono X™ Neon φωτοβολταϊκά πάνελ χρησιμοποιούν κυψέλες δύο όψεων, οι οποίες αξιοποιούν ακόμη και το φως που αντανακλάται στην πίσω επιφάνεια του πάνελ, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερη ενεργειακή απόδοση και μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για τον χρήστη.

Ευχαριστημένοι, όμως, είναι και οι εγκαταστάτες. Το εξαιρετικά χαμηλό βάρος και το νέο σύστημα διαχείρισης των καλωδιώσεων κάνουν τη σύνδεση φωτοβολταϊκών συστοιχιών ακόμη πιο απλή υπόθεση, ενώ η LG παρέχει 10-ετή εγγύηση προϊόντος και 25-ετή Γραμμική Εγγύηση απόδοσης (με ελάχιστη ενεργειακή απόδοση 80,2% στο 25ο έτος), συνοδεύοντας τα φωτοβολταϊκά της πάνελ με εκτεταμένη πιστοποίηση (ακόμη και από UL (Underwriters Laboratories).

“Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βλέπουμε να αποδίδουν οι πραγματικά μεγάλες επενδύσεις στον τομέα έρευνας & ανάπτυξης,” δήλωσε ο κ. Michael Harre, Αντιπρόεδρος του EU Solar Business Group στην LG Electronics. “Το Mono X™ NeoN αποδεικνύεται ήδη επιτυχία παγκοσμίου βεληνεκούς. Tο Βραβείο Intersolar υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής μας σε επίπεδο προϊόντων, και ενθαρρύνει την LG να συνεχίσει να φέρνει στην αγορά την καλύτερη δυνατή τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.”

Tο Βραβείο Intersolar απονέμεται από το 2008 σε καινοτομικά προϊόντα από την παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Intersolar που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...