Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

H ομάδα Mandela Poster Project Collective συνεργάζεται με την HP


Για την εκτύπωση μοναδικών έργων τέχνης με τη χρήση του HP Designjet Z6200

Η ΗΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο HP Designjet Z6200 Photo Printer χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωση 95 εμπνευσμένων έργων τέχνης, που δημιουργήθηκαν από διάφορους διεθνείς καλλιτέχνες και εκτέθηκαν σε μια νέα έκθεση προς τιμή των 95ων γενεθλίων του Nelson Mandela.

Το συγκεκριμένο έργο εμπνεύστηκαν δύο διάσημοι Νοτιοαφρικανοί σχεδιαστές και το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή υψηλού επιπέδου έργων τέχνης που  παρουσιάστηκαν σε έκθεση στην Πρετόρια. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε με μια πρόσκληση προς διεθνείς καλλιτέχνες για την υποβολή των έργων τους. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν περισσότερα από 700 έργα από 70 χώρες, ενώ μεταξύ των καλλιτεχνών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί διάσημοι.

Η ΗΡ είναι ο επίσημος συνεργάτης εκτυπώσεων του Mandela Poster Project. Η Νοτιοαφρικανική εταιρεία Printville, πάροχος εκτυπωτικών υπηρεσιών, ήταν υπεύθυνη για την εκτύπωση των αφισών, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της ΗΡ, ενώ ο τοπικός εμπορικός οργανισμός Νashua παρείχε την υποδομή για τις δοκιμές και την παραγωγή.  


Για την εκτύπωση των έργων επιλέχθηκε ο ΗΡ Designjet Z6200 Photo Printer, εξαιτίας των εξαιρετικών του δυνατοτήτων στην παραγωγή υψηλής ποιότητας εικόνων σε απίστευτη ταχύτητα. Ο εκτυπωτής είναι ένας από τους ταχύτερους της κατηγορίας του, παρέχοντας τη δυνατότητα για διαχείριση χρώματος και εκτύπωσης των έργων σε μόλις δύο μέρες, ενώ ξεπέρασε την print-to-print πιστότητα χρώματος.

Το σύνολο των 95 έργων εκτυπώθηκαν  σε HP Professional Satin χαρτί, με ΗΡ pigment μελάνια, εξασφαλίζοντας άριστο και ακριβές αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο τα έργα μπορούν σε εσωτερικές συνθήκες να διατηρήσουν τα χρώματά τους χωρίς να ξεθωριάσουν για μέχρι 200 χρόνια, επιτυγχάνοντας κορυφαία δυνατότητα αρχειοθέτησης καθ’όλη τη διάρκεια ζωής τους.(1)

Ο Delarey Ferreira, managing director της Printville, επιλέγει σταθερά τους HP Designjet printers, για την παραγωγή υψηλής ποιότητας φωτογραφικές και καλλιτεχνικές εργασίες για τους πελάτες της. «Οι Designjet printers παράγουν ακριβή print-to-print πιστότητα χρώματος», εξήγησε ο Ferreira. «Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι επίσης το HP Chromatic Red Ink που χρησιμοποιεί ο HP Designjet Z6200 Photo Printer και έχει συμβάλει στην παραγωγή πραγματικά εξαιρετικών έργων τέχνης. Για το Mandela Poster Project , χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον εκτυπωτή, σε συνδυασμό με μια οθόνη HP DreamColor προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι τα χρώματα που βλέπαμε στην οθόνη θα ήταν ακριβώς τα ίδια και στην εκτύπωση, εξοικονομώντας μ’ αυτόν τον τρόπο χρόνο και χρήμα. Ανυπομονώ να επισκεφτώ την έκθεση και να δω από κοντά αυτές τις απίστευτες εκτυπώσεις προς τιμή του πιο σημαντικού Νοτιαφρικανού».

Ο Thomas Valjak, EMEA vice president & general manager, Large-Format Design Printing Solutions, HP, προσέθεσε: «Οι εκθέσεις τέχνης όπως το Mandela Project απαιτούν υψηλής ποιότητας έγχρωμες εκτυπώσεις που θα παραμείνουν αναλλοίωτες ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την εκτύπωσή του αρχικού έργου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις συναρπαστικές εκτυπώσεις που έχει επιτύχει ο HP Designjet Z6200 Photo Printer, οι οποίες τιμούν τη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη και έχουν παραχθεί σε υψηλή ταχύτητα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Ο συνδυασμός των HP pigment μελανιών και του χαρτιού HP Professional Satin συνεπάγεται ότι αυτές οι δημιουργίες θα διαρκέσουν για μια ολόκληρη γενιά».

Οι 95 αφίσες που συμμετέχουν στο  Mandela Poster Project εκτίθενται στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια στην Νότιο Αφρική από τις 18 Ιουλίου, για να τιμήσουν τη συνδρομή του Nelson Mandela στην ανθρωπότητα. Ήδη, οργανισμοί στη Βραζιλία, το Μεξικό, τις ΗΠΑ και την Κίνα, έχουν δεχθεί προσκλήσεις για να παρουσιάσουν τα έργα του Mandela Poster Project, συνεπώς ένα διεθνές κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα θαυμάσει σύντομα από κοντά.

Το έργο είναι μη κερδοσκοπικού  χαρακτήρα και το διαχειρίζεται  μια ομάδα εθελοντών. Η συλλογή  και όλα τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από τις εκθέσεις θα αποτελέσουν δωρεά προ το Νοσοκομείο Παίδων Nelson Mandela για την ανέγερση ενός εξειδικευμένου νοσοκομείου στο Johannesburg.

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τις εκτυπωτικές λύσεις HP Designjet επισκεφθείτε http://www8.hp.com/za/en/products/designjet-printers/index.html#!view=column&page=1, www.youtube.com/hpgraphicarts, www.facebook.com/HPdesigners, www.twitter.com/hpgraphicarts.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...