Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κενό ασφαλείας στο Android επιτρέπει την πρόσβαση των χάκερς στα έξυπνα κινητά

Σάλος έχει προκληθεί με την αποκάλυψη ότι ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό Android επιτρέπει στους χάκερς να αποκτούν πρόσβαση στα έξυπνα κινητά μέσω των εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες τους και συγκεκριμένα μέσα από τις αναβαθμίσεις που συχνά κάνουν.

Το κενό ασφαλείας ανακάλυψαν ερευνητές της  Bluebox Security οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όταν οι χρήστες επιχειρούν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις κάποιων εκ των εφαρμογών που έχουν εγκαταστήσει στις έξυπνες συσκευές τους, δίνουν άθελά τους πρόσβαση στους χάκερς.

Οπως υπογραμμίζεται στην έρευνα της Bluebox, το κενό ασφαλείας είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο» ενώ ενδεχομένως να επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των Android συσκευών, ενώ η αλοίωση δεν είναι ορατή από τα αντιικά προγράμματα με συνέπεια τόσο το διαδικτυακό «κατάστημα» πώλησης της εφαρμογής όσο και ο τελικός χρήστης να μην γνωρίζουν ότι το λογισμικό έχει «μολυνθεί».

Η Google έχει ενημερωθεί για το κενό ασφαλείας από το Φεβρουάριο και η εταιρεία αναπτύσσει ειδική ρύθμιση ασφαλείας ώστε να προστατέψει τις συσκευές Nexus.

Από την πλευρά τους, αρκετοί κατασκευαστές «έξυπνων» συσκευών που «τρέχουν» με λογισμικό Android, όπως η Samsung, έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται «δικλείδες» ασφαλείας για να παρέχουν επαρκή προστασία στους χρήστες τους.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...