Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η Microsoft παρουσιάζει ευκαιρίες για τους developers για τo Windows Azure και συσκευές Windows

Στο Build 2013, η Microsoft ανακοίνωσε την έκδοση Windows Embedded 8.1 Industry Release Preview, βελτιώσεις στο Windows Azure και νέες υπηρεσίες από συνεργάτες. 

Χιλιάδες developers συγκεντρώθηκαν στο Moscone Center, με εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα να συμμετέχουν διαδικτυακά, για να παρακολουθήσουν τη 2η μέρα του συνεδρίου Build 2013, όπου η Microsoft Corp. έδειξε πως η ευκαιρία για ανάπτυξη στην πλατφόρμα των Windows ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Οι ομιλίες του Satya Nadella, Προέδρου, Server και Tools Business και του Steve Guggenheimer, Corporate Vice President και Chief Evangelist, Developer Platform Evangelism, παρουσίασαν τον τρόπο που η ενοποιημένη πλατφόρμα των Windows επιτρέπει σε προγραμματιστές όλων των ειδών την κατασκευή συναρπαστικών εφαρμογών και εμπειριών σε συσκευές και υπηρεσίες.

Η αυξανόμενη σημασία των υπηρεσιών cloud

Οι προγραμματιστές σήμερα χτίζουν εμπειρίες για πολλαπλές συσκευές και πολλαπλές οθόνες, συνδεδεμένες με το cloud.  Το Windows Azure  προσφέρει δυνατότητες βασικής υποδομής αλλά και πλατφόρμας ανάπτυξης, προκειμένου να τους παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και να διευκολύνει την γρήγορη δημιουργία σύγχρονων εφαρμογών, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις γλώσσες που τους είναι οικείες.
«Οι προγραμματιστές απαιτούν όλο και περισσότερο μια ευέλικτη, ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα τους βοηθήσει να χτίσουν και να διαχειριστούν τις εφαρμογές σε έναν κόσμο cloud και mobile», δήλωσε ο Nadella.  «Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, η Microsoft επενδύει ακόμα περισσότερο στο Windows Azure. Σχεδόν 1.000 νέες επιχειρήσεις επενδύουν στο Windows Azure καθημερινά, καθώς μεγαλώνει και η ευκαιρία για ανάπτυξη  και δημιουργία εφαρμογών για τις σύγχρονες επιχειρήσεις».
 Υλοποιώντας τη δέσμευσή της να παρέχει στους προγραμματιστές την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα cloud, η Microsoft ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα των Windows Azure Mobile Services. Τα Mobile Services επιτρέπουν στους developers τη δημιουργία εφαρμογών για Windows, Windows Phone, iOS και Android, την αποθήκευση δεδομένων στο cloud, τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών και την αποστολή push notifications. Η εταιρεία TalkTalk, μια κορυφαία πάροχος τηλεπικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξε τα Windows Azure Mobile Services προκειμένου να δημιουργήσει νέους τρόπους συνεργασίας με τους πελάτες της και να εξυπηρετήσει τη ζήτηση για πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα.
Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης τη γενική διαθεσιμότητα των Windows Azure Web Sites, που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν websites σε μία ευέλικτη, ασφαλή και κλιμακούμενη πλατφόρμα προκειμένου να αποκτήσουν νέους πελάτες.  Με τις επενδύσεις της Microsoft σε εργαλεία ASP.NET και Web, οι web developers μπορούν πλέον να δημιουργήσουν εφαρμογές μεγάλης κλίμακας πιο εύκολα από ποτέ. Η Ολλανδική ζυθοποιία Heineken χρησιμοποίησε το Windows Azure για τη δημιουργία ενός  κοινωνικού παιχνιδιού φλίπερ για την καμπάνια UEFA Champions League Road to the Final, όπου αναμενόταν ότι θα πραγματοποιηθούν εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις   στο Windows Azure. Παρόλο που η χρήση του παιχνιδού τελικά υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στην κλιμάκωση του Windows Azure για να καλυφθούν όλοι οι χρήστες.
O Guthrie υπογράμμισε επίσης τη συνεχιζόμενη δυναμική των υπηρεσιών cloud της Microsoft για μεγάλες επιχειρήσεις παρουσιάζοντας αρκετές από τις εξελίξεις της πλατφόρμας,  που περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη αυτόματη κλιμάκωση, τις ειδοποιήσεις και τις κοινοποιήσεις, καθώς και την υποστήριξη εργαλείων για το Windows Azure, μέσω του Visual Studio. Επιπλέον, παρουσίασε πώς το Windows Azure Active Directory παρέχει σε οργανισμούς και σε κατασκευαστές λογισμικού, όπως η Box, εμπειρία single sign-on για πρόσβαση σε εφαρμογές cloud.

Οι προγραμματιστές μπορούν να επισκεφθούν σήμερα για δωρεάν δοκιμή το site  του Windows Azure: http://www.windowsazure.com/en-us/pricing/free-trial/?WT.mc_id=AE37323DE.

Από το cloud στις συσκευές
O Guggenheimer ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της έκδοσης Windows Embedded 8.1 Industry Release Preview, η οποία επεκτείνει τις τεχνολογίες Windows 8.1 και παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για να καλύψει τις ανάγκες των συσκευών σε κάθετες αγορές. Πάνω στη σκηνή, ο Guggenheimer έδειξε την εφαρμογή «Avis Select and Go» πάνω σε  ένα tablet Windows 8 Industry και σε μια συσκευή Windows Embedded 8 Handheld για να τονίσει τις δυνατότητες που έχουν οι  προγραμματιστές να επωφεληθούν από την κοινή βάση κώδικα των Windows και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για συγκεκριμένες κάθετες αγορές, όπως η υποστήριξη περιφερειακών για ανάγνωση της μαγνητικής ταινίας των καρτών και των barcode.

Μέσα από μια σειρά  από επιδείξεις, ο Guggenheimer παρουσίασε  τον κοινό πυρήνα των Windows που εκτείνεται σε PC, tablet, τηλέφωνα και ενσωματωμένες συσκευές.


Η Ακαδημία Khan έχει κυκλοφορήσει μια σημαντική ενημέρωση για τη Windows 8 εφαρμογή της, η οποία και είναι διαθέσιμη τώρα στο Windows Store. Χρησιμοποιώντας τον κώδικα της ιστοσελίδας της ακαδημίας Khan, η Microsoft παρουσίασε πώς οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν HTML5 και JavaScript κώδικα από το διαδίκτυο και να τα Μεταφέρουν εύκολα σε μία εφαρμογή Windows 8.
H Foursquare παρουσίασε μία αποκλειστική, μοναδικά σχεδιασμένη εφαρμογή σε tablet  Windows 8 που εκτός από τα  ​​check-ins, χρησιμοποιεί τα δεδομένα τοποθεσίας με τρόπο που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν ενδιαφέροντα μέρη και δραστηριότητες κοντά τους.
H Adobe Systems Inc. φέρνει το προϊόν της Digital Publishing Suite για τις συσκευές Windows 8.1 στα τέλη του 2013. Οι εκδότες και τα εμπορικά σήματα θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να δημοσιεύουν περιεχόμενο σε πολλαπλές συσκευές για διαδραστική και εμπνευσμένη εμπειρία ανάγνωσης.
Ο Guggenheimer ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών OpenTable, Rockmelt και Rhapsody για τα Windows 8 στο Windows Store και παρουσίασε πέντε παιχνίδια Disney. Λεπτομέρειες για τις εφαρμογές αυτές μπορείτε να βρείτε στο blog των Windows.
Τέλος, ο Guggenheimer υπογράμμισε μερικές από τις δημοφιλείς εφαρμογές που διατίθενται στο Windows Phone  Store σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των ABC News, Xfinity της Comcast, TV Remote, Dow Jones MarketWatch και Walgreens, καθώς και τη ζωντανή push-to-talk και multimedia εφαρμογή μηνυμάτων, Voxer.
 «Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, και η εφαρμογή Foursquare για τα Windows 8 τους βοηθά να το κάνουνε αυτό. Καθιστά διασκεδαστικό το να ψάξει κανείς που να πάει για φαγητό ή για έξοδο και βοηθά στην ανακάλυψη νέων εμπειριών. Έχουμε συνεργαστεί με τη Microsoft για μια σειρά από πρωτοβουλίες σε προηγούμενα έτη και το προϊόν αυτό αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα από τα μεγάλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί », δήλωσε ο Dennis Crowley, συν-ιδρυτής και CEO της Foursquare.

Νέες υπηρεσίες τρίτων
Το πακέτο ανάπτυξης λογισμικού της Pay Pal είναι τώρα διαθέσιμο, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν την εμπειρία πληρωμών που χρησιμοποιούν 128 εκατομμύρια κάτοχοι λογαριασμών PayPal σε εφαρμογές Windows 8 ή Windows Phone 8. Επιπλέον, η Unity Technologies, μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ανάπτυξης παιχνιδιών του κλάδου με σχεδόν 2 εκατομμύρια μέλη, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη Microsoft για να καταστεί ευκολότερο για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν δημοφιλή παιχνίδια, ψυχαγωγία και εφαρμογές για τα Windows, Windows Phone, το Xbox 360 και το Xbox One για τους συνεργάτες των Microsoft Studios.



Νέες βελτιώσεις και υπηρεσίες
     Η Microsoft παρουσίασε επίσης τις βελτιώσεις για την παραγωγικότητα των προγραμματιστών  στο  runtime του .NET 4.5.1 που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν το επόμενο κύμα σύγχρονων εφαρμογών που τρέχουν σε συσκευές και cloud, ενώ παράλληλα επεκτείνουν τις υπάρχουσες επιχειρηματικές εφαρμογές. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν , καλύτερες λειτουργίες συγγραφής κώδικα, σχεδιασμού, ελέγχου και βελτιστοποίησης των εφαρμογών XAML στα Windows 8.1. Η Microsoft δημοσίευσε ένα white paper παρέχοντας καθοδήγηση στους προγραμματιστές .NET.

Τέλος, η Microsoft παρουσίασε το πώς η πλατφόρμα του Bing μπορεί να επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα  συσκευών και εφαρμογών χρησιμοποιώντας  τις Bing Developer Services. Ο Guggenheimer έδειξε αυτές  τις δυνατότητες της πλατφόρμας, με την τεχνολογία μετάφρασης της Microsoft στο Twitter για τα Windows Phone, η οποία  παρέχει πλέον άμεση, με ένα κλικ μετάφραση των tweets.

«Είτε πρόκειται για την ανάπτυξη υφιστάμενων εφαρμογών client/server είτε για νέες που αφορούν cloud και συσκευές, οι προγραμματιστές χρειάζονται μια πλατφόρμα η οποία θα τους προσφέρει συνέπεια και ευελιξία. Μόνο η πλατφόρμα των Windows - εκτείνεται σε Windows, Windows Phone, Windows Azure και περισσότερα - ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή», δήλωσε ο Guggenheimer.

Περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να βρεθούν στο website του Build 2013 http://www.buildwindows.com.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...