Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στo σύννεφο της Microsoft το site της Olympic Air

Το Windows Azure είναι η πλατφόρμα cloud που η εταιρία Olympic Air επέλεξε προκειμένου να φιλοξενήσει το ανανεωμένο της site, στοχεύοντας στην ανανέωση της εικόνας της και στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας της με το κοινό.

Με βασικό γνώμονα τη ριζική ανανέωση της εικόνας της, και με έμφαση στις απευθείας πωλήσεις, η Olympic Air αποφάσισε στα μέσα του 2012 να προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούριου εταιρικού site, με μοντέρνα εμφάνιση και δυνατότητα ευέλικτης πλοήγησης που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ευχάριστη εμπειρία αναζήτησης και έκδοσης εισιτηρίων.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή της πλατφόρμας που θα φιλοξενούσε το νέο site της Olympic Air ήταν η αξιοπιστία και η υψηλή διαθεσιμότητα, η δυνατότητα αυτόματης κλιμάκωσης σε περιόδους μεγάλου φόρτου, η ελαστικότητα χρέωσης ανάλογα με τη χρήση, καθώς και η αποφυγή υψηλής αρχικής επένδυσης. Έτσι η εταιρία επέλεξε το Windows Azure της Microsoft, έχοντας ήδη θετική εμπειρία από τη χρήση άλλων λύσεων υποδομής πληροφορικής της Microsoft, όπως το Microsoft System Center, τον Microsoft Operations Manager, τον Microsoft Configuration Manager και τον Microsoft Virtual Machine Manager. Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε εσωτερικά από την Olympic Air με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς μέσω της σύναψης Microsoft Premier Support Agreement.

Η εταιρία άμεσα διαπίστωσε τα πλεονεκτήματα  της επιλογής της συγκεκριμένης πλατφόρμας, όπως ο περιορισμός του κόστους: «Αναμένουμε μεγάλη εξοικονόμηση σε λειτουργικά έξοδα. Πληρώνουμε πολύ λιγότερα τώρα που έχουμε δικό μας νέο website στην πλατφόρμα cloud του Windows Azure, ωστόσο απολαμβάνουμε μεγάλα οφέλη έχοντας την καλύτερη λύση hosting», σημείωσε ο κ. Ιωάννης Παπαγιαννούλης, Αναπληρωτής Διευθυντής Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Olympic Air.

Ο κ. Νικόλας Μολφέτας, Server Business Group Lead της Microsoft Ελλάς, επεσήμανε: «Η εμπιστοσύνη που δείχνει η Olympic Air στην πλατφόρμα Windows Azure είναι πολύ σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει τη μεγάλη αξία που έχει για τους πελάτες μας η επένδυση που έχουμε κάνει στις τεχνολογίες cloud. Ειδικά στην Ελλάδα με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, είναι άμεσα εμφανή τα οφέλη αυτού του  νέου μοντέλου πληροφορικής, όπως η αποφυγή αρχικής επένδυσης, η ελαστικότητα του κόστους ανάλογα με τις εποχιακές ανάγκες της κάθε εταιρείας, καθώς και οι δυνατότητες κλιμάκωσης που είναι πρακτικά απεριόριστες».

Εξίσου σημαντική ήταν η ευελιξία της πλατφόρμας της Microsoft λόγω της διάθεσής των υποδομών on-demand, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους υπεύθυνους πληροφορικής της Olympic Air να ολοκληρώσουν το project σε λιγότερο από τρεις μήνες, επιτρέποντας στην εταιρία να έχει έτοιμο το νέο της site εγκαίρως για να καλύψουν την περίοδο που το κοινό πραγματοποιεί τις κρατήσεις των εισιτηρίων για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το Windows Azure είναι η πλατφόρμα υποδομής της Microsoft για το public cloud και προσφέρει υψηλή διαθεσιμότητα, κλιμάκωση και ευελιξία, δίνοντας στις εταιρείες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν το κόστος των υποδομών τους ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...