Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Το τμήμα ασύρματων δικτύων της Μotorola αγοράζει η Νokia-Siemens

Image representing Nokia as depicted in CrunchBaseΕπίσημα ανακοινώθηκε, μετά από φημολογία μηνών, η πρόταση της κοινοπραξίας Nokia-Siemens στην αμερικανική Μotorola για εξαγορά ενός από τα τρία τμήματά της, προσφέροντας 1,2 δισ. δολάρια για το τμήμα ασυρμάτων δικτύων της.

Η κίνηση στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της Nokia-Siemens σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, ενώ το τμήμα της Μοtorola «συνοδεύεται» από πελατολόγιο 50 μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνίας. Η εξαγορά, μετά την έγκρισή των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Πιστεύω ότι η πρόσθεση της εταιρίας των ασύρματων δικτύων της Motorola θα ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή παρουσία μας, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλες περιοχές προτεραιότητας και θα εδραιώσει την κυρίαρχη θέση μας στον διεθνή τομέα των ασύρματων δικτύων» δήλωσε ο πρόεδρος της Nokia-Siemens Ρατζίβ Σούρι.

Η εταιρία, που είναι κοινοπραξία της φινλανδικής Nokia και της γερμανικής Siemens, ανακοίνωσε ότι μία συμφωνία με τη Motorola θα της επιτρέψει να ξεπεράσει την κινεζική Huawei και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής υλικού ασύρματων δικτύων μετά τη σουηδική LM Ericsson.

Ο Γκρεγκ Μπράουν της Motorola ανέφερε ότι η πώληση του τμήματος θα «απελευθερώσει» τα υπόλοιπα, πιο εύρωστα, μέρη της αμερικανικής εταιρείας. Το τμήμα είχε έσοδα 896 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο (το 43% των οποίων έχει προέλευση την Ασία) με λειτουργικά κέρδη 112 εκατ. δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...