Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Fujitsu και Microsoft: επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την παροχή υπηρεσιών Global Cloud Computing


Αθήνα , 13 Ιουλίου 2010  
Τη νέα παγκόσμια συνεργασία τους πάνω στην παροχή υπηρεσιών cloud computing, ανακοίνωσαν χθες (12-7-2010) η Fujitsu Ltd και η Microsoft Corp. Η Fujitsu αναπτύσσοντας την πλατφόρμα Windows Azure στα δικά της datacenters θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά νέων υπηρεσιών και λύσεων cloud για τους πελάτες της και τους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISVs), που αφορούν σε system integration, μετάβαση και διαχείριση των υπηρεσιών σε περιβάλλον cloud (cloud migration) και managed services, της. Παράλληλα, η Fujitsu θα τρέχει και τις δικές της εφαρμογές στην πλατφόρμα Windows Azure.
Οι νέες υπηρεσίες και λύσεις cloud της Fujitsu, που βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Azure της Microsoft θα είναι διαθέσιμες πρώτα στα κέντρα δεδομένων της Fujitsu στην Ιαπωνία - ξεκινώντας από το System Center της Fujitsu στο Tatebayashi στα τέλη του 2010 - και στη συνέχεια σε άλλες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Fujitsu θα παρέχει υπηρεσίες για την πλατφόρμα των Windows Azure στους πελάτες σε παγκόσμια βάση.
Η Microsoft επενδύει για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στο cloud computing, ενώ η πλατφόρμα Windows Azure υποστηρίζει τη στρατηγική της Fujitsu ως προς τις τρεις μεθόδους κατανάλωσης: την υποδομή ως υπηρεσία (Infrastructure-as-a-Service), τις εφαρμογές ως υπηρεσία (Application-as-a-Service) και τη δραστηριότητα ως υπηρεσία (Activity-as-a-Service). Η δραστηριότητα ως υπηρεσία, επιτρέπει στους πελάτες να εγγραφούν στην κατηγορία «υπηρεσίες προς επιχειρήσεις», με επίκεντρο περισσότερο την επιχειρηματική σκοπιά, παρά την τεχνολογική, και αντιπροσωπεύει μια σημαντική στροφή στον τρόπο με τον οποίο ο τομέας της Πληροφορικής δημιουργεί αξία, με την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών μοντέλων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ της Fujitsu και της Microsoft, οι πελάτες θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν πιο εύκολα νέα επιχειρηματικά σενάρια που απαιτούν υπηρεσίες ταχείας κλιμάκωσης των εφαρμογών και να λαμβάνουν υπηρεσίες άμεσα αναλώσιμες.
«Η Fujitsu έχει ένα όραμα για μια ευημερούσα, ανθρωποκεντρική, έξυπνη, δικτυωμένη κοινωνία, και αυτή η στρατηγική παγκόσμια συνεργασία με τη Microsoft είναι ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε», δήλωσε ο corporate senior executive vice president για ICT Services Business της Fujitsu, Kazuo Ishida, και συνέχισε: «Μέσω αυτής της συμμαχίας, παρέχουμε στους πελάτες μας μια νέα σειρά από δυνατότητες του cloud computing. Η συνεργασία μας με τη Microsoft αντανακλά πραγματικά τη στρατηγική cloud της Fujitsu και χωρίς αμφιβολία θα ανοίξει νέους δρόμους που θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας IT-δικτυωμένης κοινωνίας».
Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, χθες (12-7-2010), στο παγκόσμιο συνέδριο των συνεργατών της στην Ουάσιγκτον, την περιορισμένη διάθεση της παραγωγής της πλατφόρμας Windows Azure, μιας πλατφόρμας «κλειδιού» για μεγάλους παρόχους υπηρεσιών και επιχειρήσεις για τη διαχείριση των δικών τους κέντρων δεδομένων. Οι πελάτες και οι κύριοι συνεργάτες της Microsoft, όπως η Fujitsu, από σήμερα κιόλας θα διαθέτουν την πλατφόρμα στα κέντρα δεδομένων τους, με την αποδοτικότητα που προσφέρουν τα Windows Azure και SQL Azure της Microsoft.
«Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή της εφαρμογής με την πλατφόρμα Windows Azure αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανία για τη μετάβαση στο cloud computing» δήλωσε ο κύριος Bob Muglia, Πρόεδρος στον τομέα Server and Tools Business της Microsoft, και συνέχισε «Με την επέκταση της δύναμής των πλατφόρμων cloud στους πελάτες και στα κέντρα δεδομένων οργανισμών παροχής υπηρεσιών, όπως η Fujitsu, ανοίγουμε το δρόμο σε περισσότερους πελάτες να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη που προσφέρει το cloud στις επιχειρήσεις».
Εκτός από την εγκατάσταση της πλατφόρμας Windows Azure στα κέντρα δεδομένων της Fujitsu, η συνεργασία περιλαμβάνει την ένωση των δυνάμεων των δύο εταιριών, προκειμένου να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν μια εφαρμογή πλατφόρμας Windows Azure με την επωνυμία της Fujitsu, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να την αγοράζουν και να την αναπτύσσουν στα δικά τους κέντρα δεδομένων, χρησιμοποιώντας το hardware της Fujitsu.
Η Fujitsu θα εκπαιδεύσει πάνω από 5.000 συμβούλους και προγραμματιστές για να συνεργαστούν με πελάτες και ISVs, για να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν τις νέες και υπάρχουσες εφαρμογές στην πλατφόρμα των Windows Azure. Επιπλέον, η Fujitsu και η Microsoft θα αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους στον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ για την περαιτέρω προώθηση των νέων υπηρεσιών cloud.
Με δεκαετίες εμπειρίας και αποδεδειγμένα καλές επιδόσεις από τη μεταξύ τους συνεργασία, η Fujitsu μπορεί να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις για τη μετάβαση τους από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα περιβάλλοντα σε υπηρεσίες «cloud» και, μάλιστα, με τη χαμηλότερη αναστάτωση λόγω ακριβώς της εμπειρίας της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της δικτύωσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...