Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Πέφτει η μετοχή της Apple καθώς τα παράπονα για το νέο iPhone διογκώνονται

Image representing iPhone as depicted in Crunc...H μετοχή της Apple έπεσε έως και 4% στη Γουόλ Στριτ την Τρίτη, έπειτα από την απόφαση μιας γνωστής οργάνωσης καταναλωτών να μη συστήσει το iPhone 4 λόγω των προβλημάτων λήψης. Οι αναλυτές περιμένουν τώρα από την εταιρεία να λάβει μέτρα, αν και θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ανάκλησης του τηλεφώνου.

To Consumer Reports, το μηνιαίο περιοδικό της αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτών, ανακοίνωσε ότι δεν συνιστά την αγορά του iPhone 4 λόγω ασθενούς σήματος όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή από την κάτω αριστερή γωνία, εκεί όπου βρίσκεται η ενσωματωμένη κεραία.

Το πρόβλημα δεν υπάρχει στα προηγούμενα μοντέλα του iPhone, επισημαίνουν οι συντάκτες του περιοδικού. Προσθέτουν ότι το πρόβλημα πιθανότατα δεν οφείλεται στο δίκτυο της εταιρείας AT&T, με την οποία η Apple έχει αποκλειστική συνεργασία στην αμερικανική αγορά.

Η Apple δεν αντέδρασε στην απόφαση του Consumer Reports. Είχε πάντως ανακοινώσει ότι θα διαθέσει ενημέρωση λογισμικού ώστε η ένδειξη ισχύος σήματος στο iPhone 4 να μην είναι υψηλότερη από την πραγματική.

Παρά τις καθησυχαστικές ανακοινώσεις της Apple, η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα μαζικές αγωγές από οργισμένους Αμερικανούς αγοραστές.

Παρά τις αγωγές, η εταιρεία JP Morgan θεωρεί απίθανο να υπάρξει ανάκληση του νέου iPhone. Προβλέπει όμως ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ρίσκα όταν μια σεβαστή υπηρεσία αξιολόγησης προϊόντων όπως το Consumer Reports εκδίδει μια αρνητική έκθεση» δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της JP Morgan Μαρκ Μόσκοβιτς.

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε μια διόρθωση από την Apple, είτε πρόκειται για λύση υλικού είτε για λύση λογισμικού» πρόσθεσε.

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ανάκλησης και ο αναλυτής της Citi Ρίτσαρντ Γκάρτνερ που μίλησε στο AFP.

Από την εταιρεία Jeffries, o αναλυτής Αρτ Χόγκαν επισήμανε ότι το ντεμπούτο του iPhone 4  «είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Apple να σκοντάφτει».

Προέβλεψε πάντως ότι το πρόβλημα λήψης θα αποδειχθεί μόνο «μια μικρή λακκούβα» στο δρόμο της επιτυχίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...