Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η Fujitsu παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία "Zero-Watt" στους PRIMERGY Servers

Fujitsu Logo
         Αθήνα - Με το νέο server PRIMERGY TX100 S2, η Fujitsu προσφέρει στην αγορά ακόμα ένα προϊόν χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας τη νέα της τεχνολογία, και όλα αυτά στην τιμή ενός απλού PC.

        Το σύστημα είναι ιδανικό για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που επιδιώκουν την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο τους, μέσω της ενοποίησης των ΙΤ εργασιών, όπως εκτυπώσεις μέσω δικτύου, data archiving (αρχειοθέτηση δεδομένων) και κοινή χρήση αποθηκευτικού χώρου μέσω δικτύου. Εκτός από την άριστη σχέση τιμής-απόδοσης, η Zero-Watt τεχνολογία της Fujitsu διατηρεί την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο και βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος.
       
        Τεχνολογία Zero-Watt για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους
        Η τεχνολογία Zero-Watt του νέου PRIMERGY TX100 Fujitsu S2 server είναι παρόμοια με την Zero-Watt τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που επίσης διατίθενται από τη Fujitsu (http://ts.fujitsu.com/products/0watt.html). Σε αντίθεση με τους συμβατικούς servers, οι οποίοι καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας ακόμα και όταν είναι πλήρως σβηστοί, ο PRIMERGY TX100 S2, όταν είναι απενεργοποιημένος, έχει μηδενική κατανάλωση (0,0 Watts). Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και η παραγωγή θερμότητας από το ψυκτικό σύστημα, και επιπλέον προστατεύεται το σύστημα από τις εξωτερικές επιθέσεις-παραβιάσεις (hack attacks) κατά την διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα. Όπως ακριβώς και κάθε άλλο μοντέλο server της Fujitsu, ο PRIMERGY TX100 S2 έχει δοκιμαστεί για περίπου 5.000 επανεκκινήσεις (reboots), που σημαίνει ότι οι μονάδες θα μπορούσαν, θεωρητικά, να ενεργοποιηθούν και να σβήνουν κάθε μέρα για περισσότερο από 13 χρόνια.
       
        Παρόλο που το σύστημα δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια όντας κλειστό, ο PRIMERGY TX100 S2 μπορεί ακόμα να ελεγχθεί, αφού μπορεί να προγραμματιστεί για να «ξυπνήσει» σε ένα προκαθορισμένο χρονικό σημείο για τη συντήρηση και ενημέρωσή του.

        Ο PRIMERGY TX100 S2 είναι φιλικός προς το περιβάλλον ειδικά με τις δυνατότητες που παρέχει στις ήδη υφιστάμενες υποδομές πληροφορικής, ιδίως στα μικρά γραφεία. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τη διάρκεια λειτουργίας είναι μειωμένη, καθώς η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος είναι 250 Watts και διαθέτει ένα κορυφαίο στην κατηγορία τροφοδοτικό με ενεργειακή απόδοση της τάξης του 88,00%. Σε αναγνώριση της συνολικής εξοικονόμησης ενέργειας, έχουν απονεμηθεί στον PRIMERGY TX100 S2 δύο αστέρια από το αυστηρότατο σχέδιο ενεργειακής σήμανσης της Fujitsu “Green IT”. (Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/wp-green-label.pdf ).
        
        Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions στην Ελλάδα, κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος δήλωσε: «Ιδιαίτερα, σήμερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας είναι μείζον ζήτημα για όλες τις εταιρίες. Προσθέτοντας στην γκάμα της Fujitsu ακόμα ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, τον PRIMERGY TX100 S2 server, προσφέρουμε ένα μοντέλο server που εξοικονομεί ενέργεια και κόστος στους πελάτες μας, ενώ ταυτόχρονα σεβόμαστε το περιβάλλον συμβάλλοντας στη μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...