Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Στόχος να "χτυπηθεί" το iPad

Εδώ και αρκετούς μήνες, μία από τις πιο συνηθισμένες συζητήσεις σε τεχνολογικά φόρουμ είναι η φημολογία για το tablet της Blackberry το οποίο αναμένεται να κοντράρει το iPad όπως τα smartphones της κόντραραν και κοντράρουν  το iPhone.

Βάσει όμως νέων στοιχείων που κυκλοφόρησα, το tablet της Blackberry είναι στα σχέδια της εταιρείας και μάλιστα στα άμεσα. Το όνομα αυτού σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί θα είναι είτε Blackpad είτε Cobalt.

Σύμφωνα επίσης με τα νέα στοιχεία το, νέο tablet θα χτυπήσει το iPad εκεί που πονάει, στο flash και την frontfacing (μπροστινή) κάμερα.

Πέραν του γνωστού προβλήματος που ακούει στο όνομα flash, οι χρήστες iPad έχουν ως νούμερο ένα επιθυμία για την επόμενη γενιά, να υπάρχει και μπροστινή κάμερα, ούτως ώστε να δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων μέσω Skype και όχι μόνο.

Ήδη η Dell στο tablet που παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες είχε μπροστινή κάμερα.

Το Blackpad ή Cobalt θα διαθέτει οθόνη 7 ιντσών κάτι που σε συνδιασμό με τον επεξεργαστή 1 GHz της Marvell και συγκεκριμένα τον Armada 610, δίνει στο tablet τη δυνατότητα High Definition ανάλυση και 3D γραφικά.

Όσον αφορά τη 3G σύνδεση του θα συνδέεται μέσω Bluetooth με το Blackberry smartphone του χρήστη και μέσω αυτού θα συνδέεται στο Internet.

Με λίγα λόγια, όσοι δεν είναι κάτοχοι κινητών της Blackberry και θέλουν να αγοράσουν το tablet της και να έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο internet μέσω του δικτύου 3G, θα πρέπει μαζί με αυτό να αποκτήσουν (επί πληρωμής φυσικά) και ένα κινητό της.

Οι λόγοι που θα κάνει κάτι τέτοιο η Blackberry είναι προφανείς, θα λειτουργήσουν όμως υπέρ της ή κατά της; Την απάντηση θα την ξέρουμε στα τέλη του 2010 οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...