Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αποσύρεται από διευθύνων σύμβουλος της Microsoft ο Στιβ Μπάλμερ

Μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στον αμερικανικό κολοσσό - Ποιος είναι ο Μπάλμερ και πώς γνωρίστηκε με τον Γκέιτς - Άλμα της μετοχής της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της παραίτησης 

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, Στιβ Άντονι Μπάλμερ, αποφάσισε να αποσυρθεί από την θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας ο Μπάλμερ θα συνεχίσει να είναι CEO, οδηγώντας τη  Microsoft σε μια νέα εποχή.

Να σημειωθεί πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπάλμερ, η μετοχή της Microsoft σημείωσε στο «άνοιγμα» της Wall Street, άλμα 9,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο, με τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη να τα καταγράφει η αμερικανική εταιρεία

«Ποτέ δεν είναι η τέλεια στιγμή για αυτού του είδος την μετάβαση, ωστόσο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε ο Μπάλμερ , προσθέτοντας πως «έχουμε ξεκινήσει μια νέα στρατηγική με τη νέα οργάνωση μας και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα ανώτερης ηγεσίας. Οι αρχικές μου σκέψεις για το χρονοδιάγραμμα θα έφερναν την αποχώρηση μου εν μέσω του μετασχηματισμού της εταιρείας σε έναν οργανισμό συσκευών και υπηρεσιών. Χρειαζόμαστε έναν CEO ο οποίο θα βρίσκεται εδώ μακροπρόθεσμα για αυτή τη νέα κατεύθυνση».

Το Δ.Σ. της εταιρείας έχει διορίσει ειδική επιτροπή για να διευθύνει την διαδικασία αντικατάστασης.  Επικεφαλής της έχει τεθεί ο John Thompson και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Bill Gates, Chuck Noski και Steve Luczo.

«Το Συμβούλιο δεσμεύεται για την αποτελεσματική μετάβαση της Microsoft σε μια επιτυχημένη εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών», δήλωσε ο Thompson, σημειώνοντας πως «καθώς συνεχίζεται αυτή η δουλειά επικεντρωνόμαστε στην επιλογή ενός νέου CEO για να εργαστεί με την ομάδα διοίκησης και να χαράξει την πορεία της εταιρείας φέρνοντας εις πέρας τους στόχους σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική βιομηχανία».

«Ως μέλος της επιτροπής διαδοχής θα εργαστώ στενά με άλλα μέλη του Συμβουλίου για την εύρεση ενός νέου CEO. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Steve σε αυτόν τον ρόλο μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος CEO», δήλωσε ο Bill Gates.

Οι συνεργάτες του τον περιγράφουν ως έναν εξωστρεφή και οξύθυμο άνθρωπο, ο οποίος αναζητά συνεχώς τρόπους, για να παίρνει το καλύτερο από τους υπαλλήλους του, όμως τον τελευταίο καιρό αρκετοί είναι αυτοί που δείχνουν σταδιακά να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Ποιος είναι ο Στιβ Αντονι Μπάλμερ


Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1956, στο Ντιτρόιτ από πατέρα ελβετικής και αμερικανικής καταγωγής και εβραία μητέρα. Η πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Χάρβαρντ ανέδειξε την πολυσχιδή του προσωπικότητα, ενώ εκείνη την περίοδο, προπονούσε την ομάδα ποδοσφαίρου του φημισμένου κολεγίου και αρθρογραφούσε στις εφημερίδες The Harvard Crimson και Harvard Advocate.

Στη συνέχεια, εργάστηκε για δύο χρόνια ως βοηθός διευθυντής παραγωγής στην Procter & Gamble, όπου μοιραζόταν το ίδιο γραφείο με τον Τζεφ Ιμελτ, μετέπειτα CEO της General Electric.

Η γνωριμία με τον Μπιλ Γκέιτς


Ο Μπάλμερ αποφοίτησε το 1973 από ιδιωτικό κολέγιο στο Μπέβερλι Χιλς και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα οικονομικά και τα μαθηματικά με «μπάτσελορ» από το φημισμένο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1977. Εκεί γνώρισε τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος τον πήρε στη Microsoft στις 11 Ιουνίου του 1980, ως τον 30ό εργαζόμενό του τότε...

Βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft από τον Ιανουάριο του 2000, ενώ πριν υπηρέτησε την εταιρεία από διάφορα πόστα επί 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, κατατάσσεται στην 44η θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς η προσωπική του περιουσία αποτιμάται σε 15,7 δισ. δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...