Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Οι Ευρωπαίοι θέλουν κινητά με μεγαλύτερο εύρος ζώνης

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες δείχνουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ΕΕ. Ωστόσο, αν και ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες των νέων εργαλείων και υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τον αριθμό των νέων διαδικτυακών συνδρομών και τη μεγάλη χρήση του διαδικτύου για τηλεφωνική επικοινωνία, οι Ευρωπαίοι παραμένουν διστακτικοί στη χρήση των υπηρεσιών αυτών εξαιτίας του κόστους τους.

Σήμερα τα κινητά βρίσκονται παντού, αλλά μόνον τα μισά είναι "έξυπνα". Το ποσοστό των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο κυμαίνεται από 55% στη Σουηδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, και σε ποσοστό κάτω του 35% στο Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία.

Το χαμηλότερο αυτό ποσοστό χρήσης έξυπνων κινητών παρατηρείται σε πολλές χώρες στις οποίες οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο μειώνουν το χρόνο σύνδεσής τους στο διαδίκτυο επειδή τους προβληματίζει το κόστος - Ουγγαρία (35%), Πορτογαλία (58%), Ελλάδα (53%), Κύπρος (52%), Βέλγιο, (47%) και Ρουμανία (45%).

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της ΕΕ περιορίζουν τις κλήσεις από το κινητό τους στο εσωτερικό (55%) και στο εξωτερικό (54%). Η ευρυζωνική πρόσβαση στο σπίτι έχει γίνει πραγματικότητα για τα 3/4 των νοικοκυριών, αφού το 72,5% των νοικοκυριών στην ΕΕ διαθέτουν σήμερα ευρυζωνική σύνδεση, ενώ το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν 67,3%. Εξάλλου, οι κλήσεις μέσω διαδικτύου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Βουλγαρία (57%), την Κύπρο (55%), την Εσθονία (54%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (51%).

Η αυξημένη χρήση της υπηρεσίας VOIP φαίνεται ότι ακολουθεί την αύξηση της ευρυζωνικότητας, για παράδειγμα στην Κύπρο το ποσοστό των συνδεδεμένων νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 11% το 2012, ενώ η χρήση της υπηρεσίας VOIP αυξήθηκε κατά 16 μονάδες.

"Η εκπλήρωση των προσδοκιών των καταναλωτών με παράλληλη όμως διατήρηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα είναι ένας από τους στόχους της δέσμης μέτρων για τη δημιουργία μιας Συνδεδεμένης Ηπείρου", δήλωσε η Νέιλι Κρους, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...