Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αποκαλύφθηκε ο μυστηριώδης εφευρέτης του Bitcoin

Εχει δουλέψει και σε απόρρητα σχέδια για τον στρατό των ΗΠΑ

Υστερα από δύο μήνες εντατικών ερευνών, το Newsweek εντόπισε τον εφευρέτη του bitcoin. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ψηφιακό νόμισμα είναι ο Ιάπωνας Satoshi Nakamoto με μία μυστηριώδη καριέρα, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και απόρρητες εργασίες για λογαριασμό μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, καθώς και του αμερικανικού στρατού.

Οπως γράφει η δημοσιογράφος του Newsweek, Leah McGrath, η οποία εντόπισε τα ίχνη του, “φαίνεται γελοίο ότι ο άνθρωπος που εφηύρε το το Bitcoin- το πιο πετυχημένο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο με συναλλαγές ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα στις καλύτερες ημέρες του- έχει αποσυρθεί στους λόφους του Σαν Μπερναντίνο στο Λος Αντζελες, όπου κατοικεί με την οικογένειά του, αφήνοντας ανέγγιχτα τα πλούτη των 400 εκατ. δολ, που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να του έχει φέρει το Bitcoin”.

H ίδια αναφέρει ότι η πρώτη αντίδραση του Nakamoto στο χτύπημα του κουδουνιού ήταν να φωνάξει την αστυνομία, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις της υπό την παρουσία δύο αστυνομικών.

"Δεν εμπλέκομαι πλέον και δεν μπορώ να συζητήσω για το θέμα”, είπε ο Ιάπωνας εφευρέτης. “Εχει περάσει σε άλλους πλέον. Αυτοί είναι υπεύθυνοι. Δεν έχω πλέον καμία σχέση”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 64χρονος Ιαπωνο-αμερικανός, πατέρας έξι παιδιών, έχει πτυχίο φυσικής από το California State Polytechnic University.

Το όνομα του Nakamoto εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 σε ένα έγγραφο, που πρότεινε τη δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι πρόκειται για ψευδώνυμο.

Πηγή:www.newmoney.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...