Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

"Ο Έλληνας που κάνει τα κινητά τηλέφωνα «εξυπνότερα»"

Ο Ματθαίος Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά όπου και μεγάλωσε. Πέρασε στο τοπικό πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. 

Πριν να ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile, που διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο. 

Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και έξι χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Με σκληρή δουλειά, ο Ματθαίος Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν στα προϊόντα της BlackBerry. 

Το νέο σύστημα πάνω στο οποίο εργάζεται είναι το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, που θα χρησιμοποιούν τα κινητά της εταιρίας που θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο ίδιος προσπαθεί πάντα να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για το λόγο αυτό μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για ένα χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.

 Η ελληνική γλώσσα παραμένει στη ζωή του καθώς προσπαθεί όποτε ο χρόνος του το επιτρέπει, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση. -

Διαβάστε περισσότερα: ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...