Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ζήτησαν από τη Google να αφαιρέσει links για λόγους πειρατείας


Από την αρχή της χρονιάς, η Google έχει λάβει αιτήσεις για να αφαιρέσει πάνω από 100 εκατομμύρια links που οδηγούν σε σελίδες οι οποίες θεωρείται πως παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν που κατέγραψαν στην εταιρεία για το σύνολο του 2012 και ένα δείγμα πως οι εκδότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πειρατεία, προσπαθώντας να δυσκολέψουν την παράνομη διάθεση υλικού online.

Τα αιτήματα προέρχονται κυρίως από οργανώσεις που έχουν συσταθεί για την καταπολέμηση της πειρατείας και δρουν εκ μέρους των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Mόνο τον περασμένο μήνα η Google έλαβε αιτήματα για να κατεβάσει περίπου 14 εκατομμύρια links από τα αποτελέσματα αναζήτησης της search engine της, που αφορούν σε 3.200 κατόχους δικαιωμάτων.

Υπάρχουν πάντως ενδοιασμοί πως κάποια από τα αιτήματα δεν είναι ακριβή, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, τις λάθος αιτήσεις που έκανε η εταιρεία LeakID εκ μέρους της Microsoft, για να αφαιρεθούν links που οδηγούσαν σε δικά της web sites!

Η αποτελεσματικότητα του μέτρου των διαγραφών των link αμφισβητείται από αναλυτές αλλά και δημοσιογράφους, εξαιτίας της αποκεντρωμένης φύσης του file sharing μέσω των torents, όπου δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός server ο οποίος μπορεί να μπλοκαριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...