Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αλκοτέστ από το κινητό τηλέφωνο!

Μπορεί ο «οίνος να ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου» αλλά απαγορεύεται «δια ροπάλου» να συνδυάζεται με οδήγηση. 


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον επικίνδυνη πλάνη και δικαιολογημένα τιμωρείται με αυστηρές ποινές. 

Η Τροχαία διενεργεί συνεχώς αλκοτέστ στους δρόμους, αλλά πλέον οι οδηγοί μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους μέσω των κινητών τηλεφώνων.  


Πρόσφατα, παρουσιαστήκαν δύο νέες εφαρμογές για smartphone που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν μόνοι τους αλκοτέστ. Η πρώτη ονομάζεται «Breathometer» και είναι συμβατή με iPhone και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android. Η δεύτερη είναι η «BACtrack» και αφορά αποκλειστικά τους κατόχους iPhone.


Μέσω μια μικρής ειδικής συσκευής που συνδέεται στην είσοδο για τα ακουστικά ή μέσω Bluetooth, ο χρήστης φυσά με δύναμη και αμέσως εμφανίζεται στην οθόνη το επίπεδο αλκοόλ. Επίσης, καταγράφεται το όριο και υπολογίζεται ακόμα και ο χρόνος που απαιτείται για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα ο οργανισμός.




Οι δύο εφαρμογές έχουν πάρει έγκριση από τον αντίστοιχο οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και θεωρούνται αξιόπιστες. Η «Breathometer» κοστίζει περίπου 50 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τον ερχόμενο μήνα, με την «BACtrack» να είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό και να κοστίζει 100 δολάρια παραπάνω.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...