Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η LG παρουσιάζει στη CES τις καινούργιες οθόνες της premium κατηγορίας

Κορυφαίο όλων το εντυπωσιακό IPS 21:9 UltraWide των 34 ιντσών


Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2014, η οποία διοργανώνεται μεταξύ 7-10 Ιανουαρίου 2014 στο Λας Βέγκας, η LG Electronics (LG) θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, την UM95, μία οθόνη της σειράς IPS UltraWide 21:9, με πάνελ τεχνολογίας QHD και ανάλυση 3440x1440 pixel η οποία χαρακτηρίζεται από εκπληκτική ευκρίνεια και διατίθεται στις 29’’ και 34’’.

Εκτός από την πρωτοποριακή UM95, η LG θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στη CES και άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα της σειράς IPS 21:9 UltraWide, όπως την οθόνη UM65 στις 25’’, 29’’ και 34’’ ίντσες, ή την εργονομικά σχεδιασμένη UB65, μία οθόνη ιδανική για εφαρμογές γραφείου. Οι επισκέπτες της CES θα έχουν επίσης την δυνατότητα να ζήσουν από κοντά την εμπειρία των τεχνολογιών Real 4K (Model 31MU95) και Color Prime (Model 27MB85). Ο κατάλογος με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καινούριων οθονών της LG είναι μακρύς και εντυπωσιακός, γεγονός που μεταφράζεται σε ποιοτική ψυχαγωγία, ακόμη πιο παραγωγική δουλειά και ευκολότερο από ποτέ multitasking. Χάρη στα εξαιρετικά πάνελ IPS οι οθόνες της LG έχουν κερδίσει την εκτίμηση ειδικών και μη, για την αναπαραγωγή εικόνων με υψηλή χρωματική ακρίβεια, ακόμη και σε παράκεντρες θέσεις (off-axis) θέασης καθώς και για την καθαρότητα στην κίνηση.

«Αρχικά, η σειρά IPS 21:9 UltraWide της LG σχεδιάστηκε με στόχο να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των χρηστών PC, είτε πρόκειται για εφαρμογές ψυχαγωγίας, είτε για επαγγελματικές,» δήλωσε ο κ. Hyoung-sei Park, Επικεφαλής στο τμήμα IT Business της LG Electronics. «Η παρουσίαση των οθονών με λόγο διαστάσεων 21:9 αποδείχτηκε σημαντική κίνηση και στέφθηκε με εμπορική επιτυχία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, η αγορά αυτή θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».



Σχεδιασμένο για υψηλές ταχύτητες

Σχεδιασμένη να προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις σε εφαρμογές οικιακής ψυχαγωγίας, η UM95 υποστηρίζει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων και θύρα Thunderbolt™ 2. Η τεχνολογία Thunderbolt™ 2 φέρνει επανάσταση σε επίπεδο συνδέσεων, καθώς μέσα από μία και μόνο είσοδο μπορεί να υποστηρίζει ταυτόχρονα τη σύνδεση μιας οθόνης υψηλής ανάλυσης και μιας συσκευής data υψηλής απόδοσης. Με την τεχνολογία Thunderbolt 2, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιούν ταχύτητες μεταφοράς έως και 20Gbps, απαραίτητες για τη θέαση ή την επεξεργασία video πολύ υψηλής ανάλυσης 4K, και ταυτόχρονα να δημιουργούν αντίγραφο του αρχείου σε κάποιον εξωτερικό δίσκο. Υψηλή ανάλυση και σύνδεση πολλαπλών οθονών υποστηρίζει και η θύρα DisplayPort 1.2. Τα καλώδια και τα βύσματα που χρησιμοποιεί η τεχνολογία Thunderbolt 2 παραμένουν ίδια με τα αντίστοιχα της προγενέστερης έκδοσης Thunderbolt, ενώ τέλος, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν πολλές οθόνες UM95 στη σειρά (daisy chain), και στη συνέχεια με διάφορους servers ή άλλες συσκευές.




Σχεδιασμός για επαγγελματική χρήση και ψυχαγωγία

Η υψηλής ποιότητας οθόνη του UM95 είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει εξίσου τους φανατικούς gamers, τους λάτρεις του κινηματογράφου και τους επαγγελματίες γραφίστες. Εκτός από τη θύρα Thunderbolt 2, ο χρήστης έχει στη διάθεση του και το ειδικό λογισμικό True Color Finder, με το οποίο μπορεί να κάνει διαμέτρηση (calibration) της οθόνης, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη χρωματική απόδοση. Από πλευράς χρωμάτων, η UM95 μπορεί να αναπαράγει το 99 τοις εκατό της παλέτας sRGB, ενώ από πλευράς σχεδιασμού, η μινιμαλιστική αισθητική της LG UM95, με το κομψό μεταλλικό φινίρισμα και τη διαφανή βάση Crystal Float που δίνει την αίσθηση σε χαμηλό φωτισμό ότι η οθόνη αιωρείται, προσθέτει μια σύγχρονη πινελιά σε κάθε σπίτι ή γραφείο.

Μια λίγο πιο λεπτή και πιο οικονομική έκδοση, η UM65, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες multitasking και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Διατίθεται σε τρεις διαστάσεις, επιτρέποντας στο χρήστη να διαλέξει εκείνο το οποίο ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες. Στην έκδοση των 34 ιντσών συναντάμε τη βάση Crystal Float της μεγαλύτερη– και πιο ακριβής- UM95, ενώ η έκδοση των 29 ιντσών προσφέρεται καλύτερα για εφαρμογές γραφείου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη ρύθμιση του ύψους, ώστε ο χρήστης να βρίσκει την ιδανική γι’ αυτόν θέση της οθόνης, καθώς και δυνατότητα περιστροφής κατά 90 μοίρες, χαρακτηριστικό ιδιαιτέρως χρήσιμο σε γραφίστες ή κειμενογράφους.

Η σειρά των οθονών IPS 21:9 UltraWide της LG ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία, καθώς με τις λειτουργίες 4-Screen Split και Dual Link-up εξασφαλίζεται η δυνατότητα παράλληλης χρήσης πολλών εφαρμογών. Από την άλλη πλευρά, το aspect ratio 21:9 προσφέρει στους gamers μια ακόμη πιο συγκλονιστική εμπειρία. Όλες οι οθόνες της σειράς IPS 21:9 UltraWide υποστηρίζουν πρωτόκολλα HDMI και DisplayPort, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αναπαραγωγής υλικού από μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών συσκευών.

Μία οθόνη για πραγματικό 4K

Στη φετινή CES θα δούμε για πρώτη φορά και τη δυνατότητα του LG 31MU95 να αναπαράγει υλικό πολύ υψηλής ανάλυσης 4K. Χάρη στη διαγώνιο των 31 ιντσών, το πάνελ τεχνολογίας IPS και την ανάλυση 4096 x 2160, η 31MU95 προσφέρει πραγματικά εικόνες ασύλληπτης λεπτομέρειας, γεγονός που αν συνδυαστεί με το εργοστασιακό hardware calibration, καθιστά το 31MU95 ιδανική επιλογή για όσους εργάζονται στον κινηματογράφο ή σε άλλους δημιουργικούς κλάδους.

Τεχνολογία ColorPrime και θύρα Thunderbolt 2

Η νέα οθόνη Color Prime (Model 27MB85) διαθέτει είσοδο Thunderbolt 2, ενώ με τη βοήθεια και του λογισμικού LG True Color Pro μπορεί να αποδώσει έως και το 99 τοις εκατό της χρωματικής παλέτας Adobe RGB. Έτσι γίνεται η ιδανική επιλογή για φωτογράφους, τεχνικούς επεξεργασίας video και γενικότερα για κλάδους όπου απαιτείται επαγγελματικού επιπέδου ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων και πολύ υψηλή ταχύτητα μεταφοράς.

Πιστοποιητικά και Βραβεύσεις

Χάρη στην εκπληκτική ποιότητα απεικόνισης και τον τολμηρό τους σχεδιασμό, οι οθόνες IPS της LG έχουν κερδίσει τον τελευταίο χρόνο πολλές διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο όπως, μεταξύ άλλων, τα βραβεία ‘Plus X Award’ στη Γερμανία, το Red Dot Design Award και το G-Mark στην Ιαπωνία. Το μοντέλο LG 29EA73 έχει, επίσης, κερδίσει τη διάκριση Quality & Performance Mark (QPM) της Intertek, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του και στις επτά κατηγορίες δοκιμών της Intertek, οι οποίες περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως η χρωματική ακρίβεια, η πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων και η γωνία θέασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...