Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

H LG συνεχίζει να θέτει νέα standards στον έξυπνο χειρισμό συσκευών

Εν αναμονή του Consumer Electronics Show 2014


Με την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα να επικεντρώνεται στη ανάπτυξη προϊόντων σχεδιασμένων βάσει της φυσικής ανθρώπινης συμπεριφοράς και του τρόπου ζωής των καταναλωτών, οι μηχανισμοί έξυπνου χειρισμού συσκευών (Smart Control) βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης προϊόντων που επιτρέπουν στο χρήστη να απολαύσει μια μοναδική προσωποιημένη & διασυνδεδεμένη εμπειρία χρήσης. 


Έτσι, εν αναμονή της παγκοσμίου φήμης Consumer Electronics Show 2014 (CES), η LG Electronics, κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, συνεχίζει να θέτει νέα standards Smart Control, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα τεχνολογικά εξελιγμένων προϊόντων. Σύμφωνα με έρευνα (‘Internet of Things’, Cisco IBSG Study 2011), οι διασυνδεδεμένες συσκευές θα αγγίξουν τα 15 δις. μέχρι το 2015, ξεπερνώντας έτσι σε αριθμούς τον παγκόσμιο πληθυσμό. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως όλο και περισσότερες συσκευές θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους,  προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες στους χρήστες και αναδεικνύοντας τη διασυνδεσιμότητα σε κορυφαία προτεραιότητα. Επιπλέον, η απελευθέρωση των χρηστών μέσω των προσωποιημένων οικοσυστημάτων (personal interfaces) που θα τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές βάση των δικών τους αναγκών, αλλά και η ενίσχυση των user interfaces συνθέτουν το τοπίο των κύριων τάσεων Smart Control για το 2013 (Hype Cycle 2013).
Αναγνωρίζοντας το Smart Control ως μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του 2013 η LG Electronics ανακοίνωσε την επέκταση των μηχανισμών έξυπνου χειρισμού στις συσκευές Οικιακής Ψυχαγωγίας και πιο συγκεκριμένα στις τηλεοράσεις. Έτσι, οι νέες SMART TVs διαθέτουν έναν αναβαθμισμένο μηχανισμό έξυπνου χειρισμού, ο οποίος επιτρέπει τη σύνδεση των χρηστών στο διαδίκτυο, ενώ η σειρά συνοδεύεται και από μία νέα πρωτοποριακή έκδοση του Magic Remote Control. Οι τεχνολογικές αυτές καινοτομίες ενώνονται κάτω την κοινή επικοινωνιακή ομπρέλα/πλατφόρμα “Easy to Use, Easy to Enjoy, Easy to Connect”.
Πιο συγκεκριμένα, η μοναδική σειρά SMART TVs ενσωματώνει τις λειτουργίες Tag On & Second Screen, που επιτρέπουν στο χρήστη να μοιραστεί εύκολα περιεχόμενο με τις διάφορες συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Όσον αφορά στο Tag on, αγγίζοντας Smartphones που υποστηρίζουν τις τεχνολογίες NFC και Miracast στο εν λόγω σήμα, τα προγράμματα της τηλεόρασης μεταφέρονται ασύρματα στο τηλέφωνο, ενώ οι κάτοχοι κινητών της G σειράς μπορούν αντίστοιχα και μέσω της λειτουργίας Tag on να μεταφέρουν περιεχόμενο, όπως παιχνίδια, φωτογραφίες και video απευθείας στην τηλεόρασή τους.  Ακόμη, το επανασχεδιασμένο Magic Remote Control, με  δυνατότητες γλωσσικής αναγνώρισης, επιτρέπει την απλή, φυσική, αυθόρμητη και διαδραστική εκτέλεση εντολών, συμπληρώνοντας, έτσι, τους διάφορους μηχανισμούς ελέγχου βάσει φωνής, κίνησης, στόχευσης, περιστροφής, αποτελώντας ένα remote control  βασισμένο στις ανθρώπινες αισθήσεις.
Επιπλέον, η LG παρουσίασε φέτος δύο κορυφαίες συσκευές, το LG G2 και το LG G Pad που σηματοδοτούν το λανσάρισμα της νέας premium G σειράς της. Με κεντρικό άξονα την αυθόρμητη ανθρώπινη συμπεριφορά που η LG μελέτησε σε βάθος, το LG G2 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphones, διαθέτοντας μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που προσφέρουν στο χρήστη απεριόριστες δυνατότητες βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητά του. Με λειτουργίες όπως το Answer me και το Guest Mode, το UX αναβαθμίζεται σημαντικά με το χρήστη να αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο και μια ακόμη πιο προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης. Στην ίδια λογική, με το QSlide και το Slide Aside, το νέο LG G G Pad επιτρέπει στον κάτοχό του να διαχειριστεί στην οθόνη του μέχρι και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, αλλά και να τις αποθηκεύσει στο background για να τις χρησιμοποιήσει ξανά, όταν το θελήσει.
Κορυφαίες είναι και οι προσθήκες της LG στο χώρο των οικιακών συσκευών με τη νέα τεχνολογία NFC να κλέβει τις εντυπώσεις διεθνώς. Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, η LG παρουσίασε μια σειρά από έξυπνες οικιακές συσκευές οι οποίες ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία χρήσης βασισμένη στην ενισχυμένη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών. Έτσι, ο χρήστης αρκεί να ακουμπήσει το smartphone του πάνω στο NFC tag on σήμα για να συνδεθεί και να επικοινωνήσει με τις διάφορες οικιακές συσκευές (από ψυγεία, πλυντήρια μέχρι σκούπες) δίνοντάς τους φωνητικές και άλλες εντολές από απόσταση.
Τέλος, η LG έχει καταφέρει να ενσωματώσει Smart Control τεχνολογίες και στα συστήματα κλιματισμού της, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Με τη λειτουργία Active Energy Control, των LG οικιακών κλιματιστικών, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν οι ίδιοι την ενεργειακή κατανάλωση απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...