Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Greenpeace εναντίον Facebook (VIDEO)

Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό βίντεο κινουμένων σχεδίων επιτίθεται η Greenpeace εναντίον του Facebook, εντείνοντας τις πιέσεις εις βάρος του ομίλου να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Την εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης πυροδότησε η ανακοίνωση του ομίλου ότι θα ανεγείρει στο Όρεγκον των ΗΠΑ το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, συνεπώς θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την καύση άνθρακα.
Το βίντεο της Greenpeace δίνεται στη δημοσιότητα παραμονές της κυκλοφορίας ταινίας γύρω από το Facebook. Εκφωνείται από ένα παιδί και δίνει στο κοινωνικό δίκτυο τη μορφή γιγαντιαίου τέρατος, το οποίο τρέφεται με άνθρακα και θέτει τον ιδρυτή του ενώπιον ενός διλήμματος: να επιλέξει ως «φίλο» -κατά τα πρότυπα του Facebook- είτε το «βρώμικο» άνθρακα είτε πιο «καθαρές» μορφές ενέργειας.
Τον περασμένο μήνα δημοσιεύτηκε στον αμερικανικό Τύπο ανοιχτή επιστολή της Greenpeace, στην οποία καλούσε τον όμιλο να διακόψει τη «φιλία» του με τον άνθρακα. «Οι υπαινιγμοί ότι "επιλέγουμε τον άνθρακα" παραγνωρίζουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει κέντρο δεδομένων που να τροφοδοτείται με άνθρακα», ήταν η απάντηση εκπροσώπου του Facebook. «Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν υπάρχει κέντρο δεδομένων που να τροφοδοτείται με υδροηλεκτρική ενέργεια». VIDEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...