Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

O Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation, Hou Weigui, συναντά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας τον περασμένο Μάϊο, η επίσκεψη του επικεφαλής του κινέζικου τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΖΤΕ για ενίσχυση της επένδυσή της στην ελληνική αγορά

Ο Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation, Hou Weigui, επισκέφθηκε σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.  Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΖΤΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΖΤΕ, του κορυφαίου παρόχου στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, διαχείρισης δικτύου και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, για επέκταση της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα.

Η ΖΤΕ έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.  Επίσης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το έργο του Σύζευξις ΙΙ, και για πρωτοβουλίες για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών  FTTH. Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου Hou Weigui στον Έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκε η πρόθεση της ΖΤΕ για τη δημιουργία ενός κέντρου επισκευών και επιστροφής (repair and return) το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή / περιφέρεια της Ν.Α. Ευρώπης.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, διαθέτει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες.  Σε πρώτο στάδιο, υπολογίζεται οτι αυτές οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας ενώ οι συνολικές θέσεις που θα έχουν δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των επενδύσεων θα φτάσουν τις 600.
Επιπλέον, η ΖΤΕ αναφέρθηκε και σε άλλα έργα υποδομής που μπορούν να χρηματοδοτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την Ε.Ε., προμηθευτές και παρόχους τηλεπικοινωνικού υλικού και υπηρεσιών κ.α και τα οποία είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας, όπως το Rural Area Project (ΒΟΤ-Build, Operate, Transfer), το Σύζευξις ΙΙ, και η δημιουργία εθνικών δικτύων οπτικών ινών FTTΗ.
Μετά τη συνάντηση με τον  Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Hou Weigui δήλωσε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.  Είχα την ευκαιρία να του επιβεβαιώσω, προσωπικώς, το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και ελπίζω αυτές να γίνουν πραγματικότητα σύντομα».
Ο κ. Deng Chao, Country Manager ZTE Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Μετά από 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και με πελατολόγιο που περιλαμβάνει όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η ZTE ισχυροποιεί σταθερά την παρουσία της στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα των τερματικών κινητής τηλεφωνίας και smarhphones, όσο και στα συστήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τα CPE's.  Η επίσκεψη του Προέδρου Hou Weigui επιβεβαιώνει στο ύψιστο επίπεδο το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για περαιτέρω υποστήριξη και ανάπτυξη της επένδυσής της στην Ελλάδα»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...