Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πολυδιάστατο Ερευνητικό Έργο από το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. του Mediterranean College

Το Κέντρο Ερευνών  Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College            (http://www.ketak.gr), κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013, παρήγαγε πολυδιάστατο ερευνητικό έργο με τη συνδρομή των επιστημονικών υπεύθυνων του Κέντρου, των επιστημονικών συνεργατών του, των συνεργασιών και των υποδομών που διαθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η ίδρυση του ΚΕΤΑΚ αποτελεί για το  Mediterranean College μια επένδυση στη γνώση και την καινοτομία,  με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής του θέσης όχι μόνο στη σύγχρονη εκπαίδευση αλλά, στον ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό, και στην Έρευνα και την Ανάπτυξη της καινοτομίας στη χώρα μας. Απώτερος σκοπός του Κ.ΕΤ.Α.Κ. είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση να τροφοδοτηθούν μέσα από την έρευνα και έτσι να προσανατολιστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, προς τις πραγματικές ανάγκες του εργασιακού περιβάλλοντος και συνεπώς και της αναπτυξιακής πορείας της κοινωνίας μας, που θα οδηγήσει τελικά σε μια ευημερούσα χώρα. Συνεπώς εκτός από τους καθαρά ερευνητικούς στόχους του Κ.Ε.Τ.Α.Κ. στα πεδία της επιστήμης, περιλαμβάνονται και η διερεύνηση των αναγκών για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση καθώς και η ανάλυση τους, ώστε στη συνέχεια να προγραμματίζονται συστηματικές δράσεις σε κάθε λειτουργικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στο μελετητικό και ερευνητικό έργο του Κ.Ε.Τ.Α.Κ. συμπεριλαμβάνονται:                      
1. Analysis of requirements for virtual machine migration in dynamic clouds,  Stelios Sotiriadis, Nik Bessis, Pawel Gepner, Nicolas Markatos,
2.Recent advances on the numerical modelling of turbulent flows, C.D. Argyropoulos and N.C. Markatos,
καθώς και πολλές άλλες μελέτες . Στο χαρτοφυλάκιο των ερευνών αγοράς του K.E.T.A.K. συμπεριλαμβάνεται επίσης μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα για την Περιβαλλοντική Επίγνωση με θέμα «Περιβαλλοντική Επίγνωση: Ανακύκλωση – Πράσινα Σπίτια» και πλήθος άλλων ερευνών, όπως: Αξιολόγηση εταιρικών web sites, O ρόλος της γυναίκας στη διαμόρφωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς ενόψει της κρίσης, Η εξάρτηση παιδιών και εφήβων από την τηλεόραση, κ.α.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες καθώς και αναλυτική παρουσίαση των ερευνών, παρέχονται από τον επίσημο δικτυακό τόπο του Κέντρου στη διεύθυνση (http://www.ketak.gr/index.php/ereunitiko-ergo/ereunes-meletes ) αλλά και από το δικτυακό τόπο του Mediterranean College στην ενότητα: (http://www.medcollege.edu.gr/dhmoskophseis )

Περισσότερες  πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλ.: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...