Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η LG, παρουσιάζει το νέο ηγέτη στα συστήματα κλιματισμού VRF 4ης γενιάς, Multi V IV


Η LG Electronics (LG) παρουσίασε τη σειρά Multi V IV στην ελληνική αγορά. Το σύστημα VRF (Variable Refrigerant Flow) Multi V IV 4ης γενιάς, έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά των προϊόντων Multi V. 

Η νέα σειρά προσφέρει κορυφαία ενεργειακή απόδοση και βοηθά στην εξοικονόμηση σημαντικού μέρους από το κόστος λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων. Το Multi V IV επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις παραμέτρους λειτουργίας από απόσταση μέσω της νέας λειτουργίας Smart Control. Επιπλέον, οι τέσσερεις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG, η έξυπνη επιστροφή λαδιού (Smart Oil Return), η λειτουργία του συμπιεστή HiPORTM (High Pressure Oil Return), ο έλεγχος ενεργής ποσότητας (Active Refrigerant Control) αλλά και η μεταβλητή διαδρομή ψυκτικού μέσου (Variable Heat Exchange Path), δίνουν τη δυνατότητα στο Multi V IV να λειτουργεί καλύτερα από ότι προβλέπουν οι τρέχουσες προδιαγραφές, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται, πραγματικά, για την τέταρτη γενιά των συστημάτων τεχνολογίας VRF.

«Η νέα σειρά Multi V IV αξιοποιεί τις εξελιγμένες τεχνολογίες της LG, προκειμένου να προσφέρει στον καταναλωτή ακόμη περισσότερη οικονομία στις λύσεις ψύξης και θέρμανσης.» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του Business Solutions τμήματος της LG Electronics Eλλάς. «Ο ονομαστικός συντελεστής απόδοσης στην ψύξη (EER) του Multi V IV μπορεί να φθάσει στο 5.2, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο βαθμό στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων VRF. Επιπλέον, χάρη στις τέσσερεις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG, λύνεται το πρόβλημα απωλειών ενέργειας στη μονάδα του συμπιεστή, επιτυγχάνοντας ESEER 7,9, τον υψηλότερο εποχικό συντελεστή απόδοσης της αγοράς. Πρόκειται για ένα κορυφαίο προϊόν του κλάδου, το οποίο βοηθά τους πελάτες των συστημάτων LG HVAC σε ολόκληρο τον κόσμο να εξοικονομήσουν σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας, κερδίζοντας ταυτόχρονα  μεγαλύτερη άνεση».


Η σειρά Multi V IV, έχοντας τη δυνατότητα να μειώνει αποτελεσματικά την απώλεια ενέργειας όταν οι μονάδες δε λειτουργούν υπό μέγιστο θερμικό φορτίο, εξασφαλίζει μέχρι και 30 τοις εκατό μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με τα συστήματα VRF 3ης γενιάς Multi V III.


Σε σχέση με την προηγούμενη σειρά Multi V III, ο συντελεστής απόδοσης  της Multi V IV στις λειτουργίες θέρμανσης (COP) και ψύξης (EER) αυξήθηκε κατά 6.7 και 5.4 τοις εκατό, αντίστοιχα, κυρίως χάρη στην τεχνολογία HiPORTM. Το νέο μεταβαλλόμενο κύκλωμα στο εσωτερικό του εναλλάκτη θερμότητας επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη διαδρομή για το ψυκτικό υγρό, ανάλογα με το αν βρίσκεται σε λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος κατά 15 τοις εκατό. Την ίδια στιγμή, ο μηχανισμός Active Refrigerant Control της LG ρυθμίζει, αυτόματα και σε πέντε βήματα ανά κύκλο, την ποσότητα του ψυκτικού υγρού που είναι αναγκαία, προσθέτοντας άλλο ένα 3 τοις εκατό στη βελτίωση της απόδοσης. Ακόμη, η λειτουργία Smart Oil Return παρακολουθεί την ποσότητα του λαδιού του συμπιεστή σε πραγματικό χρόνο και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις μόνον όταν κριθεί απαραίτητο, απαλείφοντας, έτσι, μια σοβαρή αιτία ενεργειακής σπατάλης. Τέλος, χάρη στο Variable Heat Exchange Path τα μοντέλα της σειράς Multi V IV μεταβάλλουν αυτόματα και ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας (ψύξη/θέρμανση) τη διαδρομή που ακολουθεί το ψυκτικό μέσο στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την επέκταση των ορίων λειτουργίας

Εκτός από την εντυπωσιακή ενεργειακή του απόδοση, το Multi V IV διακρίνεται, επίσης, και για τις εξαιρετικές επιδόσεις ψύξης/θέρμανσης. Όσον αφορά την ψύξη, η περιοχή λειτουργίας έχει αυξηθεί από τους -5 στους -10 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά τη σειρά Multi V IV την ιδανική λύση για εφαρμογές όπου απαιτούνται χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, ο μηχανισμός συνεχούς θέρμανσης κατά τη λειτουργία Defrost βοηθά να μειωθεί ο χρόνος απόψυξης και βελτιώνει την απόδοση της θέρμανσης κατά 27 τοις εκατό τους χειμερινούς μήνες, ενώ η τεχνολογία Snowdrift Detection της LG, η οποία βοηθά στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, δίνει την εντολή να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας χιονιού επάνω στη μονάδα.

Η σειρά Multi V IV διαθέτει, επίσης, νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που αυξάνουν την άνεση του καταναλωτή, όπως το Smart Control, το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας από απόσταση, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphones. Τέλος, το σύστημα μπορεί να συνδεθεί σε κύκλωμα σωληνώσεων συνολικού μήκους έως και 1.000 μέτρων, ενώ το μικρό βάρος των εξωτερικών μονάδων κάνει την εγκατάσταση του συστήματος ακόμη πιο εύκολη και οικονομική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...