Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στο Μαξίμου την Πέμπτη ο «πρεσβευτής» της Google Ερικ Σμιντ - Ποιος είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας


Τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google Ερικ Σμιντ (Eric Schmidt) θα υποδεχθεί αύριο στις 15.00, ο Πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της εταιρείας ZTE Χου Γουέι Γκι (Hou WeiGui).

Το απόγευμα ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google θα δώσει διάλεξη για το μέλλον του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής (είσοδος ελεύθερη με Δελτία Προτεραιότητας - η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00).

Ο Έρικ Σμιντ πήγε στην Google το 2001 συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας και τη μετατροπή της από νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Silicon Valley, σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.

 Ως εκτελεστικός πρόεδρος, ο Σμιν είναι το δημόσιο πρόσωπο της εταιρίας, ο πρεσβευτής της, ο άνθρωπος που διευρύνει τις επιχειρησιακές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς και που παρέχει συμβουλές στο διευθύνοντα σύμβουλο και στα ανώτατα στελέχη.

Ως επικεφαλής του «Google Ideas», του Think Tank της εταιρείας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Ίντερνετ, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες.

Οι εμπειρίες αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκαν στο βιβλίο «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business», το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του, Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα.

Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία, και κεντρικό του θέμα είναι η εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του Ίντερνετ, την επόμενη δεκαετία.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...