Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Διαθέσιμη η Preview έκδοση των Windows 8.1

Νέες εφαρμογές για  Windows ανακοινώθηκαν στο συνέδριο Build

 Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για developers Build, την έναρξη διάθεσης της preview έκδοσης των Windows 8.1, της επόμενης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows. Η εταιρία παρουσίασε τις δυνατότητες σε επίπεδο σχεδιασμού και τα οικονομικά οφέλη για τους developers μέσω της δημιουργίας διαφοροποιημένων, touch-based εφαρμογών για την πλατφόρμα των Windows, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων ανάπτυξης και ενισχυμένης υποστήριξης. Στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν επίσης νέες κορυφαίες εφαρμογές, οι οποίες έρχονται στα Windows, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Flipboard και NFL – σαφή απόδειξη της δυναμικής των εφαρμογών των Windows, που σημειώνουν την ταχύτερη αύξηση από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Μαζί με τον Steve Ballmer, CEO της Microsoft, στη σκηνή του συνεδρίου ανέβηκε και η Julie Larson-Green, Corporate Vice President των Windows - καθώς και άλλα στελέχη - η οποία παρουσίασε την Windows 8.1 Preview, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, την αναζήτηση μέσω Bing, τη βελτιωμένη λειτουργικότητα για τις επιχειρήσεις, τις νέες εφαρμογές και πολλά περισσότερα.

«Με τα Windows 8 δημιουργήσαμε νέα Windows, σχεδιασμένα από την αρχή για καλύτερη εμπειρία. Ήταν ένα φιλόδοξο όραμα και με τα Windows 8.1 το βελτιώνουμε», δήλωσε η Larson-Green. «Τα Windows 8.1 θα υποστηρίζουν μια μεγάλη γκάμα tablets & PCs, γεγονός που αποδεικνύει πως ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πελατών μας. Η preview έκδοση που ανακοινώνουμε σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο που δημιουργούν την επόμενη γενιά σε συσκευές και εφαρμογές για Windows».

Ο Antoine Leblond, Corporate Vice President του Windows Program Management, επεσήμανε πως τα Windows 8.1 προσφέρουν μια επιπλέον ευκαιρία για τους developers για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να πουλήσουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store. Έδωσε έμφαση στις καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες της αγοράς (best-in-class economics), καθώς οι developers κρατάνε το 80% των εσόδων για τη διάρκεια ζωής της εφαρμογής, από τη στιγμή που σε έσοδα θα ξεπεράσει το ύψος των $25.000. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς σε νέα χαρακτηριστικά και νέες δυνατότητες, όπως:

Το επανασχεδιασμένο Windows Store. Το Windows Store έχει επανασχεδιαστεί πλήρως στα Windows 8.1 για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών και να τους προσφέρει καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις εφαρμογές που θέλουν. Αυτό συνεπάγεται περισσότερες ευκαιρίες εμπορικής αξιοποίησης των εφαρμογών και βελτιωμένες δυνατότητες εντοπισμού τους, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, καθώς και νέα στοιχεία ελέγχου αναζήτησης από το Bing στο περιβάλλον εργασίας. Οι λίστες των εφαρμογών έχουν νέα εμφάνιση, διαθέτουν καλύτερη πλοήγηση και πιο συναφές περιεχόμενο.
Περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες. Τα Windows 8.1 προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους developers προκειμένου να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν εμπορικά εφαρμογές, καθώς και να προσεγγίσουν πελάτες. Ο Leblond παρουσίασε τις κάρτες δώρων στο Windows Store, έναν εύκολο τρόπο αγοράς εφαρμογών, βιβλίων, παιχνιδιών και περιεχομένου για τους καταναλωτές. Οι πελάτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τον Microsoft λογαριασμό τους στο τοπικό τους νόμισμα και να κάνουν αγορές απευθείας μέσω Windows Store.
Κορυφαίες εμπειρίες. Τα Windows 8.1 προσφέρουν στους developers πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης και παρουσίασης εφαρμογών. Οι Windows 8.1 εφαρμογές συνεργάζονται από κοινού για το διαμοιρασμό δεδομένων και οθόνης, αλλά και την παροχή πλουσιότερης εμπειρίας χρήσης μέσα σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και των νέων 8-ιντσών ή και μικρότερων συσκευών.

Εκτός των Windows 8.1, η Microsoft παρουσίασε τρόπους με τους οποίους οι developers μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και το διαθέσιμο υλικό της εταιρείας προκειμένου να προσφέρουν διαφοροποιημένες εμπειρίες στους πελάτες τους σε όλες τις Microsoft συσκευές και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των:

Το Bing ως πλατφόρμα. Η νέα πλατφόρμα Bing βασίζεται στις μεγάλες επενδύσεις που έχει κάνει η Microsoft στις βασικές τεχνολογίες του Bing.com, ώστε να ενσωματωθούν ως έξυπνες υπηρεσίες στις συσκευές και τις υπηρεσίες της Microsoft, αλλά και στις εφαρμογές ανεξάρτητων κατασκευαστών που οι χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά. Εκτός από την εμπειρία αναζήτησης σε Windows 8.1, Windows Phone, Xbox 360 και Microsoft Office, οι υπηρεσίες Bing Developer είναι πλέον διαθέσιμες και στους ανεξάρτητους developers δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του Bing για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους χρήστες μέσω των δικών τους εφαρμογών για Windows και Windows Phone. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
Visual Studio 2013 και Preview .NET 4.5.1 Preview. Παράλληλα με το επόμενο κύμα των Windows, το Visual Studio 2013 προσφέρει το ιδανικό σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία πλούσιων και σύγχρονων εφαρμογών που τρέχουν σε Windows 8.1. Διαθέτοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά, το Visual Studio 2013 κάνει τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών για τους developers ευκολότερη και ταχύτερη, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν υπηρεσίες χρησιμοποιώντας σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης που εκτείνονται ακόμα και σε φορητές συσκευές και το cloud. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης μια preview έκδοση του .NET 4.5.1, που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές νέας γενιάς για συσκευές και υπηρεσίες, ενώ μπορούν να καινοτομήσουν στις υπάρχουσες εφαρμογές.  Οι preview εκδόσεις για Visual Studio 2013 και .NET 4.5.1 είναι τώρα διαθέσιμες για download εδώ. Παρακαλούμε διαβάστε περισσότερα για το Visual Studio εδώ.
Οι ευκαιρίες των Windows Phone για τους developers. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι πωλήσεις Windows Phone σημείωσαν αύξηση έξι φορές ταχύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά smartphones. Με την κυκλοφορία των Windows Phone 8, οι πελάτες κατεβάζουν πάνω από 200 εκατομμύρια εφαρμογές το μήνα, δημιουργώντας υπερδιπλάσια καθημερινά έσοδα από τις εφαρμογές. Για να βοηθήσει τους developers να έχουν την καλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους, η επόμενη έκδοση των Windows Phone θα σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να τρέχει τις ίδιες εφαρμογές που οι προγραμματιστές αναπτύσσουν σήμερα και να υποστηρίζει τα ίδια γνωστά εργαλεία και τις δεξιότητες. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι προγραμματιστές μπορούν να εγγραφούν στο Windows Phone Dev Center με μόνο $ 19

Με την ευγενική προσφορά της Microsoft και της Intel Corp, οι συμμετέχοντες στο Build έλαβαν το πρώτο 8-ιντσών Windows-based tablet, το Intel ® AtomTM Z2760 που βασίζεται σε επεξεργαστή Acer Iconia W3 και ένα Microsoft Surface Pro, με όλη τη δύναμη του επεξεργαστή τρίτης γενιάς Intel ® Core ™ σε μια ταμπλέτα. Με νέα επίπεδα επιδόσεων και διάρκεια ζωής της μπαταρίας που εξασφαλίζονται με τα Windows 8.1 και την Intel Αρχιτεκτονική, αυτές οι συσκευές προσφέρουν στους developers τη δυνατότητα να ξεκινήσουν γρήγορα την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows 8.1, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλα τα είδη και μεγέθη συσκευών. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες έλαβαν 100 GB επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο SkyDrive για ένα χρόνο, προκειμένου να μπορούν να αποθηκεύουν και να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους από οπουδήποτε.

H Windows 8.1 Preview είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.preview.windows.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...