Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Λογισμικό ανοιχτού κώδικα από την INTERAMERICAN για μηχανογραφικές εφαρμογές, ελεύθερο για χρήστες

Πρωτοποριακή  προσφορά της εταιρείας για την  τεχνολογική ανάπτυξη


Η INTERAMERICAN γίνεται η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που προσφέρει στην επιχειρηματική κοινότητα, χωρίς να είναι εταιρεία ανάπτυξης μηχανογραφικών εφαρμογών, τη βιβλιοθήκη – πλαίσιο Bo2 για μηχανογραφικές εφαρμογές ως ελεύθερο λογισμικό (ανοιχτού κώδικα).

Το Τμήμα Μηχανογράφησης της εταιρείας ανέπτυξε το πλαίσιο Bo2 ως υποδομή προκειμένου να εξυπηρετηθεί η νέα, ενιαία πλατφόρμα Γενικών Ασφαλίσεων «Operations and Excellence» (OnE), που πιστοποιήθηκε με το Trusted Product Maintainability Certificate από την εταιρεία SIG. Η εφαρμογή OnE αντικαθιστά τα συστήματα των διαφορετικών κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων που χρησιμοποιούσε η INTERAMERICAN και καλύπτει με σύγχρονο τρόπο τις εταιρικές ανάγκες στους τομείς δημιουργίας προϊόντων, αντασφάλισης, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, διακανονισμού και πληρωμής ζημιών.

Η βιβλιοθήκη-πλαίσιο Bo2, που διατίθεται ελεύθερα και επιτρέπει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να τη χρησιμοποιήσει ή και να την ενσωματώσει στο δικό του προϊόν χωρίς καμμία επιβάρυνση, είναι γραμμένη στη γλώσσα προγραμματισμού java. Αποτελείται από ανεξάρτητες ενότητες που καλύπτουν σειρά αναγκών, όπως τυποποίηση αρχιτεκτονικής πολλαπλών επιπέδων, αυτόματη δημιουργία τυποποιημένου κώδικα, δημιουργία εγγράφων, αυτόματη δημιουργία user interface με τη χρήση metadata, δυναμική δημιουργία SQL queries και συχνά χρησιμοποιούμενες βοηθητικές λειτουργίες (utilities).

Το Bo2 διατίθεται με την άδεια χρήσης LGPL (http://www.gnu.org/copyleft/lesser.html) και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το κατεβάσουν από τη διεύθυνση http://code.google.com/p/bo2.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...