Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η Schneider Electric παρουσίασε το EnergySTEP@Work

Eιδικά σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει την τεχνολογία Cisco EnergyWise

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, παρουσίασε το EnergySTEP@Work™, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Cisco Live, του μεγαλύτερου συνεδρίου Επικοινωνιών και ΙΤ που διοργανώνει η Cisco στην Ευρώπη. Το EnergySTEP@Work™ είναι μια νέα εφαρμογή που ανεβάζει στο διαδίκτυο την ενεργειακή κατανάλωση συσκευών ΙΤ και άλλων φορτίων, ώστε να είναι ορατή και να μπορεί να ελέγχεται μέσω του λογισμικού StruxureWare™ της Schneider Electric. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία Cisco® EnergyWise, το EnergySTEP@Work μπορεί να μειώσει την ενέργεια σε PCs, εκτυπωτές, ΙΡ τηλέφωνα, πομποδέκτες ασύρματης πρόσβασης και άλλα. Εάν συνδυαστεί με την αρχιτεκτονική EcoStruxure™ της Schneider Electric, το EnergySTEP@Work είναι σε θέση να διαχειρίζεται μέσω του δικτύου Cisco το σύνολο, σχεδόν, της ενεργειακής κατανάλωσης ενός κτιρίου, όχι μόνο την ενέργεια που καταναλώνεται στις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και την αντίστοιχη από τα συστήματα φωτισμού, θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού. 

«Σήμερα, το περιβάλλον εργασίας αλλάζει, καθώς όλο και περισσότεροι υπάλληλοι φέρνουν μαζί τους τις προσωπικές τους συσκευές για τις οποίες καταναλώνεται ενέργεια. Η λύση EnergySTEP @Work της Schneider Electric δίνει στους πελάτες μας τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να ελέγχουν αυτά τα μικρά φορτία τα οποία, αν προστεθούν όλα μαζί μπορεί να ανεβάσουν την κατανάλωση ενέργειας σε ένα κτίριο μέχρι και 40%,» δήλωσε ο κ. Barry Coflan, Επίτιμος Αντιπρόεδρος στο τμήμα Buildings Business Offer Management της Schneider Electric. «Συχνά, όλα αυτά τα μικρά φορτία περνούν απαρατήρητα. Εάν όμως αξιοποιήσουμε την τεχνολογία EnergyWise της Cisco και τις δυνατότητες του λογισμικού StruxureWare της Schneider Electric, μπορούμε να καταστήσουμε αυτές τις συσκευές ‘ορατές’ και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ελέγχου που συνδέει το κτίριο, τους χώρους εργασίας και το ΙΤ περιβάλλον. Η συγκεκριμένη λύση προσφέρει πληροφορίες που είναι πολύτιμες για τους υπεύθυνους των κτιριακών εγκαταστάσεων και τους διαχειριστές IT, καθώς μπορούν να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις σύγχρονες ενεργειακές προκλήσεις».

Image representing Cisco as depicted in CrunchBase
Image via CrunchBase
«Η ανάγκη διαχείρισης της ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές ΙΤ είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ. Η εφαρμογή EnergySTEP@Work της Schneider Electric, η οποία καλύπτει το σύνολο των καταναλώσεων ενός κτιρίου, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Cisco EnergyWise προκειμένου να συμπεριλάβει τα φορτία των συσκευών ΙΤ και να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αξιοποιήσουν το δίκτυο Cisco που διαθέτουν για να παρακολουθούν, να αναλύουν και να ελέγχουν τις ενεργειακές τους δαπάνες», ανέφερε ο κ. Sachin Gupta, Διευθυντής Product Management στο τμήμα Unified Access της Cisco Systems. «Η Cisco συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Schneider Electric, προκειμένου να αναπτύσσει λύσεις που δίνουν στους πελάτες μας μια συνολική εποπτεία της κατανάλωσης ενέργειας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η κατανάλωση των συσκευών ΙΤ».

Εκτός από το EnergySTEP@Work, στο συνέδριο Cisco Live η Schneider Electric παρουσίασε το Rack PDU AP8958, το οποίο είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Cisco EnergyWise και το οποίο υποστηρίζει τη σουίτα λογισμικού StruxureWare for Data Centers της Schneider Electric. Η σουίτα έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη συλλογή και τη διαχείριση στοιχείων που αφορούν στον εξοπλισμό μηχανογραφικών κέντρων και χώρων γραφείου, τη χρήση των αντίστοιχων πόρων και την κατάσταση λειτουργίας τους, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της υποδομής ΙΤ. Αν χρησιμοποιηθεί μαζί με το EnergySTEP@Work, το συγκεκριμένο PDU με τεχνολογία Cisco EnergyWise μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την καλύτερη διαχείριση μικρών χώρων ΙΤ (network closets) που υπάρχουν διάσπαρτοι σε κάθε κτίριο.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Cisco EnergyWise δίνει στο PDU (AP8958) της Schneider Electric τη δυνατότητα να καταγράφει λεπτομέρειες για την κατανάλωση ενέργειας, και να ελέγχεται μέσω του πρωτοκόλλου EnergyWise από κάθε σημείο του δικτύου Cisco. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το EnergyWise προκειμένου να ρυθμίσουν το PDU να απορρίπτει φορτία κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, ώστε να εξοικονομείται ισχύς από τις εφεδρικές μονάδες (μπαταρίες ή ζεύγη) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε πιο κρίσιμα φορτία που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του δικτύου και των βασικών servers, τόσο στο τοπικό data center, όσο και στα απομακρυσμένα γραφεία.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου στελέχη της Schneider Electric πραγματοποίησαν τις εξής παρουσιάσεις: ο κ. Soeren Brogaard Jensen, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Solution Software της Schneider Electric μίλησε για τα έξυπνα δικτυωμένα data centers του σήμερα (“The Intelligent and Connected Data Center”, Cisco Live’s breakout session), ενώ η Logicalis, συνεργάτης της Schneider Electric, παρουσίασε ένα σχετικό case study (Loughborough Project).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...