Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Αύξηση της Κυβερνοκατασκοπείας – με τις Μικρές Επιχειρήσεις να Έχουν Υποστεί Τριπλάσια Αύξηση των Επιθέσεων

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase

Η Ετήσια Έκθεση της Symantec Internet Security Threat Report 

Οι επιτιθέμενοι στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις και προμηθευτές με απώτερο στόχο να πλήξουν μεγάλους οργανισμούς, ενώ οι καταναλωτές είναι ευπρόσβλητοι σε ‘ransomware’ και επιθέσεις σε φορητές συσκευές

Η ετήσια έκθεση της Symantec (Nasdaq: SYMC) Internet Security Threat Report, Volume 18 (ISTR) αποκάλυψε ότι υπήρξε σημαντικη αύξηση στις στοχευμένες επιθέσιες της τάξης του 42% κατά τη διάρκεια του 2012, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Σχεδιασμένες για να υποκλέπτουν πνευματική ιδιοκτησία και ευαίσθητα δεδομένα, αυτές οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνοκατασκοπείας απευθύνθηκαν κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα καθώς και σε μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έγιναν στόχο του 31% του συνόλου των επιθέσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν δελεαστικό στόχο και έναν τρόπο για να προσεγγίσουν εντέλει μεγαλύτερες εταιρείες μέσω τεχνικών τύπου “watering hole”. Τέλος, οι καταναλωτές παραμένουν ευάλωτοι σε ransomware και επιθέσεις σε φορητές συσκευές ιδιαίτερα εκείνοι που χρησιμοποιούν Android πλατφόρμα.

«Φέτος, η ετήσια έκθεση ISTR καταδεικνύει ότι οι κυβερνοεγκληματίες δεν επιβραδύνουν τον τρόπο που κινούνται, παρά συνεχίζουν να επινοούν νέους τρόπους να υποκλέπτουν πληροφορίες από οργανισμούς όλων των μεγεθών» είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Information Security Specialist της Symantec Hellas. “Η εξέλιξη των επιθέσεων σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα του ΙΤ, όπως το virtualization, τις φορητες συσκευές και το cloud, απαιτούν την επαγρύπνηση των οργανισμών και τη χρησιμοποίηση μέτρων ασφαλείας που θα τους προσφέρουν ‘άμυνα εις βάθος’ έτσι ώστε να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τις επιθέσεις.”


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...