Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σύλληψη 51χρονου για «πειρατεία» στο διαδίκτυο

Για δορυφορική «πειρατεία» συνελήφθη ένας 51χρονος, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από μήνυση που υπέβαλλε πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο 51χρονος κατηγορείται για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία.

Από την διαδικτυακή και ψηφιακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 51χρονος είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή – διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και «διαμοίραζε», μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα, σε τουλάχιστον 29 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνα που έγινε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε οικία συγγενικού προσώπου του 51χρονου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε εγκατεστημένος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου υπήρχε η δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο 51χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...