Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μεγάλο Έργο Εκσυγχρονισμού Δικτύου από τη WIND Ελλάς

Huawei LogoImage via WikipediaΗ WIND Ελλάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία Huawei για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της πανελλαδικά.

Το έργο, μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, θα έχει ως αποτέλεσμα την «αναγέννηση» του δικτύου της εταιρείας καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο Ραδιοδίκτυο για τη WIND Ελλάς. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, το δίκτυο της WIND θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και οι πελάτες της εταιρείας θα απολαμβάνουν το πιο γρήγορο δίκτυο στην Ελλάδα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 42Mbps, καθιστώντας το ασυναγώνιστο.

«Προετοιμαζόμαστε για την 4η γενιά κινητής τηλεφωνίας θέλοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σπουδαία εμπειρία κινητής ευρυζωνικότητας σε υψηλές ταχύτητες. Το νέο εκσυγχρονισμένο δίκτυο της WIND θα εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα και ποιότητα υπηρεσιών, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα» δήλωσε σχετικά ο κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς. «Επιπλέον είναι μια επένδυση σημαντικής αξίας τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την Ελληνική οικονομία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ελληνικές τηλεπικοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και η WIND Ελλάς είναι ένας από τους κύριους παίκτες στην προσπάθεια αυτή. Το νέο μας δίκτυο θα είναι ένα εξαιρετικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και της χώρας και θα μας επιτρέψει να ξεδιπλώσουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική που εστιάζει κατά κύριο λόγο στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Ο κ. Ζαρκαλής αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Huawei, σημειώνοντας: «Εμπιστευόμαστε αυτό το μεγάλο έργο στην Huawei, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις τηλεπικοινωνιακές λύσεις. Έχουμε θέσει ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές για την υλοποίηση του εκσυγχρονισμού και πιστεύω ότι η Huawei θα τις ικανοποιήσει απόλυτα. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη συνεργασία αυτή».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Alan Guo, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Huawei που επιλέχθηκε από έναν παίκτη-κλειδί της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη του μοναδικού, SingleRAN δικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, η WIND Ελλάς θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής η οποία θα προσφέρει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα στο δίκτυο».

“Αξιοποιώντας τη λύση SingleRAN της Huawei” πρόσθεσε ο κ. Guo, «η WIND θα μεγιστοποιήσει την απόδοση των επενδύσεών της, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, και θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει νέες υπηρεσίες».

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300€ εκατ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δικτύου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, αν λάβουμε υπόψη ότι θα αλλάξει εξολοκλήρου ένα δίκτυο που χτιζόταν επί 18 χρόνια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο εκσυγχρονισμός του Ραδιοδικτύου της WIND θα ξεκινήσει αμέσως και οι πρώτες πόλεις που θα είναι έτοιμες ως τα μέσα του 2012 θα είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Ελλάδα και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα δομικά στοιχεία του Ραδιοδικτύου της εταιρείας καθώς και όλη η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης. Ο νέος εξοπλισμός του Ραδιοδικτύου θα περιλαμβάνει λύσεις Single BTS και Multi-mode BSC, οι οποίες υποστηρίζουν αποτελεσματικά πολλαπλές τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας εισάγοντας έτσι στο δίκτυο της WIND τις έννοιες «Σύγκλιση, Ευρυζωνικότητα, Εξοικονόμηση Ενέργειες και Ανάπτυξη».

Η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης της WIND θα αναβαθμιστεί επίσης με την εισαγωγή μίας λύσης ενιαίας μετάδοσης που εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, χωρητικότητα, υψηλή αξιοπιστία και έξυπνη λειτουργία. Το πρωτόκολλο All iP θα εγκατασταθεί σε όλο το δίκτυο.

Το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρείας έχει και σημαντική οικολογική αξία καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα εξοικονομήσει το 40% της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο νέος εξοπλισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον η ψύξη των μονάδων γίνεται με φυσικούς τρόπους και όχι με τη χρήση κλιματιστικών, με συνέπεια την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...