Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το Group Carlyle για την απόκτηση του Group Sagemcom

Carlyle Group Historical LogoImage via WikipediaΠαρίσι, 21 Ιουνίου, 2011 – Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα, του The Carlyle Group ("Carlyle") ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Sagemcom, ενός ομίλου εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται στην ευρυζωνική επικοινωνία και τις ενεργειακές δραστηριότητες, από τον επενδυτικό όμιλο Gores. Η Carlyle θα επενδύσει μέσω της Carlyle Europe Partners III (CEP III), 5,4 δις ευρώ με επίκεντρο τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη, και θα κατέχει το 70% της Sagemcom ενώ τα στελέχη και οι υπάλληλοί της θα κατέχουν το υπόλοιπο 30%. Περαιτέρω οικονομικά στοιχεία για τη μεταφορά δεν κοινοποιήθηκαν.

Η Sagemcom είναι ένας Ευρωπαϊκός κατασκευαστής υψηλής ευκρίνειας ψηφιακών αποκωδικοποιητών τηλεόρασης, οικιακών ευρυζωνικών τερματικών υψηλής ταχύτητας, προηγμένων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και διαφόρων άλλων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων. Η Sagemcom έχει περισσότερους από 6,000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, και δήλωσε πωλήσεις της τάξης των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010. Η εταιρεία κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά σε όλες τις δραστηριότητές της και έχει επεκταθεί σημαντικά στον πυρήνα των αγορών τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Benoît Colas, γενικός διευθυντής, της The Carlyle Group, δήλωσε, "είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε ο νέος μέτοχος στην Sagemcom μαζί με την ομάδα των ταλαντούχων διαχειριστών και των εργαζομένων της. Η Sagemcom έχει εξαιρετικό ιστορικό στο να κερδίζει νέους πελάτες και να αυξάνει τα έσοδά της σε μια ανταγωνιστική αγορά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αφοσίωσή της στις πελατειακές της σχέσεις, την τεχνολογική καινοτομία και τις κορυφαίες δυνατότητές της στην αγορά. Πιστεύουμε πως η ομάδα, υπό την ηγεσία του Patrick Sévian, θα είναι σε θέση να συλλάβει τις τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες που είναι μπροστά μας, ιδίως στην αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων και ενέργειας. Η βαθιά τηλεπικοινωνιακή εμπειρία της Carlyle στη βιομηχανία και η οικονομική της ισχύς θα είναι μεγάλη πηγή για τη μελλοντική ανάπτυξη της Sagemcom."

Ο Fernando Goni, γενικός διευθυντής της The Gores Group, είπε, "θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Sagemcom για την σκληρή εργασία τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ήταν ευχαρίστησή μας που δουλέψαμε με την ομάδα στο Παρίσι και είμαστε υπερήφανοι που βοηθήσαμε την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Sagemcom θα συνεχίσει να ανθίζει και ευχόμαστε στη διαχείριση και την Carlyle κάθε επιτυχία."

Ο Patrick Sévian, Πρόεδρος της Sagemcom είπε, "είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική της σύμπραξής μας με την Carlyle καθώς αυτό, κατά τη γνώμη μας, θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε και να ενισχύσουμε τις φιλοδοξίες της Sagemcom, τόσο μέσω της οργανικής μας ανάπτυξης όσο και μέσω της απόκτησης άλλων εταιρειών. Επιπλέον, είμαστε υπερήφανοι που ένα παγκοσμίως ηγετικό ίδρυμα σε ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο όπως το The Carlyle Group, θα μοιραστεί την πολιτισμική ιδιοκτησία των υπαλλήλων μας, κάτι που θεωρούμε ως τους κινητήρες του δυναμισμού μας και που προβλέπεται να αυξηθεί από 25 σε 30%, με τη νέα δομή."
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...