Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Nokia Siemens Networks επενδύει στην ClariPhy Inc.


Η Nokia Siemens Networks προχώρησε σε επένδυση για την απόκτηση μεριδίου στην ClariPhy Inc., μια κορυφαία εταιρεία ημιαγωγών με έδρα τις ΗΠΑ. Η ClariPhy παρέχει προηγμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα τα οποία βελτιώνουν την απόδοση και τη χωρητικότητα των δικτύων που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση δεδομένων.

Ειδικότερα, η επένδυση της Nokia Siemens Networks’ υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός μοναδικού ολοκληρωμένου chip συμπληρωματικού μετάλλου-οξειδίου ημαγωγού (complementary metal oxide semiconductor - CMOS)* ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (ICs) για οπτικά δίκτυα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος υψηλής απόδοσης (digital signaling processing - DSP)**. Στην ουσία, οι ημιαγωγοί αυτοί υλοποιούν τια απαιτήσεις των δικτύων μετάδοσης όπως π.χ. η μετατροπή των αναλογικών σημάτων από οπτικούς αισθητήρες, και η επαναμετατροπή τους σε αναλογικά ξανά, γρηγορότερα και πιο αποδοτικά.

Τα δίκτυα μετάδοσης υψηλής χωρητικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την ευρυζωνικότητα, σταθερή και κινητή. Ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων που απαιτείται από εφαρμογές όπως τα IPTV, video on demand και cloud computing ή άλλες υπηρεσίες αυξάνει περίπου κατά 60% ετησίως. Η Nokia Siemens Networks προβλέπει ότι μέχρι το 2015 η διακίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής και μόνο θα ξεπεράσει τα 43 Exabytes, όγκος ο οποίος ισοδυναμεί με 6.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να ‘’κατεβάζουν’’ δύο ψηφιακά βιβλία κάθε μέρα.

“Η ταχύτητη επεξεργασία ψηφιακών σημάτων είναι κρίσιμη στα οπτικά δίκτυα υψηλής χωρητικότητας,” σχολίασε ο Vesa Tykkyläinen, επικεφαλής της μονάδας οπτικών δικτύων της Nokia Siemens Networks. “Επενδύουμε σε μια εταιρεία που καινοτομεί και πρωτοστατεί στις εξελίξεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των τσιπ *** με 40nm (nanometer) CMOS για 40G. Η ClariPhy συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων που θα χρησιμοποιούν 28nm CMOS για 100G, high-gain και μικρού λανθάνοντος χρόνου soft-decision****, πρόσθια διόρθωση λαθών καθώς και πολλές άλλες καινοτομίες. Σε συνδιασμό με την εκτεταμένη Ερευνα και Ανάπτυξη της Nokia Siemens Networks, η ClariPhy θα μας επιτρέψει να ηγούμαστε των εξελίξεων σε υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης οπτικά δίκτυα επόμενης γενιάς, τα οποία θα υποστηρίζουν τα 400G και παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα θα μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των προϊόντων”.

“Η εξασφάλιση κεφαλαίων από μια κορυφαία εταιρεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της ClariPhy και την ικανότητά της να συνδιάσει τις απαιτούμενες ικανότητες και τεχνολογία, ώστε να αναπτύξει ολοκληρωμένα κυκλώματα CMOS αποδοτικά σε κόστος, επιτρέποντας την ανάπτυξη οπτικών δικτύων επόμενης γενιάς”, σχολίασε ο Paul Voois, CEO της ClariPhy. “Η επένδυση αυτή υπογραμμίζει την εναρμόνιση ανάμεσα στη στρατηγική μας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και των σχεδιών της Nokia Siemens Networks για την ανάπτυξη οπτικών δικτύων δεδομένων για την εξυπηρέτηση της ραγδαία αναπτυσσόμενης αγοράς”.

Οπτικά δίκτυα υψηλής χωρητικότητας χρησιμοποιούνται για τα έξυπνα δίκτυα μετάδοσης (Smart Transport networks), τα οποία προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος κτήσης για το δίκτυο μετάδοσης πολλαπλών υπηρεσιών ενός παρόχου. Τα Smart Transport δίκτυα στηρίζονται στην ικανότητα της Nokia Siemens Networks’ παγκοσμίως να σχεδιάζει, να εγκαθιστά, να συντηρεί, να ολοκληρώνει και, όπου χρειάζεται, να διαχειρίζεται για λογαριασμό του παρόχου δίκτυα μετάδοσης ακόμη και διαφορετικών προμηθευτών. Πέραν των υπηρεσιών, περιλαμβάνουν προϊόντα της εταιρείας όπως οπτικές πλατφόρμες μετάδοσης DWDM και μεταγωγείς οπτικού δικτύου; το εργαλείο σχεδιάσης δικτύου; A-Series Carrier Ethernet μεταγωγείς; FlexiPacket Microwave και συστήματα υποστήριξης λειτουργιών καθώς επίσης και προϊόντα συνεργαζόμενων εταιρειών.

Η επένδυση της Nokia Siemens Networks’ στην ClariPhy και η εγκατεστημένη βάση σε δίκτυα έξυπνης μετάδοσης θα βελτιώσει τα υπάρχοντα οπτικά δίκτυα και θα οδηγήσει την εταιρεία πέρα από τα 100G. Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Nokia Siemens Networks να ηγηθεί των εξελίξεων στην αγορά των καρτών υψηλότερης ταχύτητας (400G, 1T) και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τεράστια αύξηση στην διακίνηση δεδομένων σε IP δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...