Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η LG παρουσιάζει το πρώτο real streaming multimedia cloud και για τις «τρεις» οθόνες

Η LG Electronics, ανακοινώνει τη δοκιμαστική έναρξη της υπηρεσίας LG Cloud, -προς το παρόν για τις αγορές της Ν. Κορέας και των Η.Π.Α.- με στόχο την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και την πρόσβαση με τη χρήση streaming σε ολόκληρο το ψηφιακό περιεχόμενο μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών. Αν και το cloud αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στον κόσμο του IT, το LG Cloud είναι η πρώτη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να προβάλλουν όλους τους τύπους περιεχομένου σε «3 οθόνες», δηλαδή σε Android smartphones, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε Smart TVs -συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων CINEMA 3D-, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή συσκευή.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, ο χρήστης απαιτείται να κατεβάσει το LG Cloud App το οποίο είναι διαθέσιμο από κάθε τύπο συσκευής: από το Google Play ή το LG SmartWorld app store για Android smartphones, από το LG SmartWorld store για τις LG Smart TVs ή τέλος από την ιστοσελίδα του LG Cloud (www.lgecloud.com) για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα laptops.

Η υπηρεσία LG Cloud συγχρονίζει αυτόματα το περιεχόμενο του smartphone με τον cloud server, με τον Η/Υ και με την τηλεόραση του χρήστη. Οι φωτογραφίες και τα videos που καταγράφονται με το smartphone, μπορούν να αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στην τηλεόραση σχεδόν άμεσα. Τα videos, των οποίων η επεξεργασία γίνεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπορούν να «ανεβούν» στο LG Cloud και δευτερόλεπτα αργότερα να τα δει ο χρήστης από το smartphone του. Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες cloud, υπάρχει ελάχιστο lag και μικρός χρόνος αναμονής μέχρι το περιεχόμενο να μπορεί να αναπαραχθεί στην τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στο smartphone, χωρίς πρώτα να έχει κατέβει και αποθηκευτεί στη συσκευή.

Το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης εντοπίζεται στην τεχνολογία Real-Time Streaming Transcoding της LG. Η μετατροπή γίνεται σε πραγματικό χρόνο στον server και όχι στη συσκευή. Δεν υπάρχει πλέον λόγος ανησυχίας για την εγκατάσταση codecs ή converters, καθώς τα πάντα συμβαίνουν απρόσκοπτα και στο «background», χωρίς την εμπλοκή του χρήστη. Καμία άλλη υπηρεσία cloud δε μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο.

Επιπλέον, η υπηρεσία λειτουργεί εξίσου άψογα με 3D περιεχόμενο. Για παράδειγμα, βίντεο από τις διακοπές, τα οποία έχουν καταγραφεί με ένα LG 3D smartphone, μπορούν να ανέβουν μέσω 3G ή Wi-Fi στην υπηρεσία LG Cloud. Πίσω στο σπίτι, στην άνεση του καθιστικού, η οικογένεια μπορεί να παρακολουθήσει το υλικό από τις διακοπές σε τρείς διαστάσεις, καθώς κάνει stream από το LG Cloud στην LG CINEMA 3D Smart TV.

Για την καλύτερη ανάπτυξη των υπηρεσιών cloud, οι οποίες δίνουν προτεραιότητα στη σύγκλιση, η LG δημιούργησε ένα νέο τμήμα που ονομάζεται Smart Business Center, ώστε να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες. Ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment Company, είναι επίσης επικεφαλής του νέου Smart Business Center.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις βλέπουν σήμερα το cloud ως συσκευή αποθήκευσης ή, στην περίπτωση του YouTube ή του Flickr, μόνο ως έναν τύπο περιεχομένου», δήλωσε ο κ. Kwon και συμπλήρωσε: «Η LG κατασκευάζει τις συσκευές στις οποίες εκατομμύρια κόσμος βλέπει περιεχόμενο, κι έτσι μπορούμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο σύγκρισης για την ευκολία χρήσης, δημιουργώντας τη δική μας υπηρεσία cloud. Οι καταναλωτές του αύριο δεν επιθυμούν να πηγαίνουν σε ένα ‘σύννεφο’ για μουσική, σε άλλο για video, σε άλλο για φωτογραφίες και σε άλλο για τα αρχεία της εργασίας τους. Η υπηρεσία μας τα περιέχει όλα και έχει ως στόχο να κάνει τη ζωή πιο εύκολη».

Η LG για ακόμη μία φορά βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες στους καταναλωτές της. Το LG Cloud κάνει τη μεταφορά και την αποθήκευση περιεχομένου ακόμη πιο εύκολη υπόθεση, και οι καταναλωτές αποκτούν μπορούν πλέον απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο παντού και πάντα, γιατί Life’s Good!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...