Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σε πτώση οι πωλήσεις υπολογιστών στην Ελλάδα

Σε καθοδική τροχιά κινείται η ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία (prelim results) της IDC κατά το 1ο τρίμηνο του 2012, οι πωλήσεις φορητών... και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, επαγγελματικής και οικιακής χρήσης, σημείωσαν μείωση κατά 26%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος παρατηρείται μια μικρή ανάσχεση στην πτώση των πωλήσεων σε σύγκριση με πέρυσι (33,8%), ωστόσο τα σημάδια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.

Στην Ελλάδα κατά τους τρεις πρώτους μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης πωλήθηκαν 148.160 τεμάχια έναντι 200.090 τεμαχίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αναλυτικά, ανά κατηγορία, οι πωλήσεις των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 7,5% και των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά 34,4%. Οι πωλήσεις σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για οικιακή χρήση μειώθηκαν κατά 36,4%.

Οι πωλήσεις σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για επαγγελματικοί χρήση μειώθηκαν κατά 9,2%. Στους σταθερούς επαγγελματικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,4%, ενώ στους σταθερούς οικιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 17,6%.

Οι πωλήσεις των φορητών επαγγελματικών ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 17,4% και οι πωλήσεις των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για οικιακή χρήση μειώθηκαν κατά 41,7%.

Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών (σταθερών και φορητών) που πωλήθηκαν κατά τους πρώτους μήνες του 2012, απαρτίζουν οι Ηewlett-Packard με μερίδιο αγοράς 24,1% και μείωση πωλήσεων κατά 13%, Dell με μερίδιο αγοράς 15,2% και αύξηση πωλήσεων κατά 22%, Πλαίσιο Computers με μερίδιο αγοράς 12,6% και μείωση πωλήσεων κατά 16,4%, Toshiba με μερίδιο αγοράς 6,9% και μείωση πωλήσεων κατά 64,5% και Samsung με μερίδιο 4,4% και αύξηση πωλήσεων 73%.

Στους σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για οικιακή και επαγγελματική χρήση την πεντάδα απαρτίζουν οι: Hewlett-Packard, Πλαίσιο Computers, Dell, e-shop, Apple.

Στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για οικιακή και επαγγελματική χρήση την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι: Hewlett-Packard, Dell, Toshiba, Πλαίσιο Computers, Samsung.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...