Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διαδικτυακές απάτες 20 εκ. ευρώ στη Ρουμανία, το 2011

Περισσότερες από 2.000 υποθέσεις κυβερνοεγκλήματος εξιχνιάστηκαν το 2011 από την ειδική διεύθυνση της Γενικής Αστυνομικής Επιθεώρησης της Ρουμανίας και οι κατηγορούμενοι για περισσότερα από 160 ποινικά αδικήματα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Το 2011, σε αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν περισσότερα από 500 άτομα εμπλεκόμενα σε τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Επιθεώρησης Βίργκιλ Σπιρίντον, στη διάρκεια φόρουμ με θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης της απάτης.

Περιγράφοντας το προφίλ των εγκληματιών του διαδικτύου ανέφερε ότι είναι πολύ καλά οργανωμένοι, ότι στρατολογούν νεαρούς ανθρώπους, πολύ καλά μυημένους στις νέες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται τις γνώσεις τους για να διαπράττουν τα αδικήματα.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 5-10% του κυβερνοεγκλήματος στη Ρουμανία και η ζημία που έχουν υποστεί επιχειρήσεις και άτομα το 2011 υπερβαίνει τα 20 εκ. ευρώ, εξήγησε ο κ. Σπιρίντον.

Η Ρουμανία είναι χώρα προέλευσης του κυβερνοεγκλήματος, χώρα που παράγει κυβερνοέγκλημα και το 80% των δραστών τέτοιων εγκλημάτων έχει πλήξει ξένους θεσμούς και πολίτες άλλων χωρών, τόνισε.

Στο φόρουμ για την καταπολέμηση της απάτης συμμετέχουν αξιωματούχοι τραπεζών και ειδικοί στην αποτροπή και αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς και διευθυντές επιχειρήσεων που κατορθώνουν και εμποδίζουν επιθέσεις στα συστήματα πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...