Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αγωγή Apple κατά Samsung για τα κινητά και τις ταμπλέτες Galaxy

Image representing Android as depicted in Crun...Image via CrunchBaseAγωγή κατά της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Samsung Electronics κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία Apple, υποστηρίζοντας ότι η σειρά Galaxy των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών-ταμπλετών της πρώτης περιλαμβάνει σε σημαντικό βαθμό αντιγραφές χαρακτηριστικών και λειτουργιών των προϊόντων iPhone και iPad.

Οι συσκευές Galaxy «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google διαφορετικό από το λειτουργικό της Apple, όμως, σύμφωνα με την αγωγή της τελευταίας, η Samsung έχει αντιγράψει δεκάδες άλλα χαρακτηριστικά, όπως την εμφάνιση των εικονιδίων της οθόνης.

Η Apple κατηγορεί την κορεατική εταιρεία ότι έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της.

Η Samsung από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι θα απαντήσει στην αγωγή της Apple «μέσω των κατάλληλων νομικών μέτρων για να προστατεύουμε την πνευματική ιδιοκτησία μας».

Σημειώνετια πως η κορεατική εταιρεία, για να ανταγωνιστεί καλύτερα την Apple, ανασχεδίασε μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες τη νέα της ταμπλέτα των 10,1 ιντσών, που είχε παρουσιάσει μόλις τον Φεβρουάριο, ώστε να την κάνει την πιο λεπτή στην κατηγορία της, απαντώντας έτσι άμεσα στην πρόκληση του νέου λεπτότερου iPad 2.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τη νέα «κόντρα» των δύο εταιρειών, σε άλλους τομείς συνεργάζονται. Η Apple ήταν, το 2010, ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Samsung μετά την ιαπωνική Sony καθώς αγόρασε από την κορεατική εταιρία κυρίως ημιαγωγούς, αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...