Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

50 εκατομμύρια PlayStation®3 σε όλο τον κόσμο!

Xbox 360 & PlayStation 3 ControllersImage by Matt Brett via FlickrΗ Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αθροιστικές πωλήσεις του συστήματος ψυχαγωγίας PlayStation®3 (PS3®) ξεπέρασαν το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων τεμαχίων*1 σε ολόκληρο τον κόσμο την 29η Μαρτίου του 2011. Η SCE ανακοίνωσε επίσης ότι οι πωλήσεις του PlayStation®Move ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως στις 3 Απριλίου, υπογραμμίζοντας τη διαρκή ανάπτυξη και την ορμητική ισχύ της πλατφόρμας του PS3.

Το PS3 ενσωματώνει μια σειρά άκρως πρωτοποριακών τεχνολογιών, όπως οι πανίσχυροι επεξεργαστές Cell Broadband Engine™ και RSX®, το Blu-ray disc™ (BD) player και η θύρα HDMI, προσφέροντας στους χρήστες μια κορυφαία εμπειρία ψυχαγωγίας υψηλής ανάλυσης από το Νοέμβριο του 2006. Η πλατφόρμα του PS3 συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη, χάρη στην ενσωμάτωση νέων λειτουργιών και υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του PS3, η SCE λάνσαρε την υπηρεσία PlayStation®Network, η οποία λειτουργεί σε 59 χώρες και περιοχές*2, ενώ οι ενεργοποιημένοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια. Το PlayStation Network υποστηρίζει μια σειρά εργαλείων για online gameplay και επικοινωνία μεταξύ των μελών της κοινότητας, όπως το PlayStation®Home*3, και προσφέρει μια τεράστια γκάμα ψηφιακού περιεχομένου διαθέσιμου για download μέσω του PlayStation®Store, από games και ταινίες –συνολικά 105.988 τμήματα περιεχομένου διαθέσιμα παγκοσμίως. Το Σεπτέμβριο του 2009, η SCE λάνσαρε το νέο λεπτότερο και ελαφρύτερο PS3 με καινούριο σχεδιασμό και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας με αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστο από χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Προκειμένου να διευρύνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία ψυχαγωγίας που μόνο το PS3 προσφέρει, ενσωμάτωσε δυνατότητες αναπαραγωγής στερεοσκοπικών 3D παιχνιδιών και Blu-ray 3D™ ταινιών μέσω δωρεάν αναβαθμίσεων λογισμικού τον Απρίλιο*4 και το Σεπτέμβριο του 2010 αντίστοιχα. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν αφάνταστα ρεαλιστικό στερεοσκοπικό 3D στο σαλόνι τους συνδέοντας απλώς το PS3 σε μια συμβατή 3D τηλεόραση όπως η 3D “BRAVIA” TV μέσω HDMI καλωδίου. Οι στερεοσκοπικοί 3D τίτλοι παιχνιδιών που διατίθενται ανέρχονταν σε 89 την 1η Απριλίου 2011.

Η SCE κυκλοφόρησε το PlayStation Move το Σεπτέμβριο του 2010 στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τις PAL περιοχές και τον Οκτώβριο του 2010 στην Ιαπωνία, προκειμένου να προσφέρει μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας σε όλες τις κατηγορίες παιχνιδιών. To PlayStation Move motion controller χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την PlayStation®Eye camera προκειμένου να ανιχνεύσει την ακριβή κίνηση, γωνία και θέση του παίκτη και στις τρεις διαστάσεις του χώρου επιτρέποντας του να νιώσει ότι βρίσκεται ο ίδιος «μέσα» στο παιχνίδι που απολαμβάνει. Ο αριθμός των αποκλειστικών και συμβατών με το PlayStation Move τίτλων στις 24 Μαρτίου του 2011 είχε φτάσει τους 155 -ανάμεσα τους παιχνίδια όπως το Sports Champions, το SingStar Dance και το Killzone3*5. Το PlayStation Move συνεχίζει να επεκτείνει τις δυνατότητες του νέου gameplay παράλληλα με το λανσάρισμα νέων συμβατών τίτλων μέσα στο 2011, όπως το SOCOM 4: U.S. Navy SEALs*6.

Διαθέτοντας ισχυρή υποστήριξη από συνεργαζόμενες εταιρείες παραγωγής και ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο η διευρυμένη συλλογή τίτλων ανέρχεται σε 2.128, οι συνολικές πωλήσεις των οποίων υπολογίζονται σε περισσότερα από 480 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως*7. Μεταξύ των δημοφιλών τίτλων παραγωγής της Sony συμπεριλαμβάνονται τα Gran Turismo 5, LittleBigPlanet2 και KILLZONE 3.

Η SCE θα συνεχίσει να επεκτείνει περαιτέρω την πλατφόρμα του PS3 και να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο ψηφιακής ψυχαγωγίας.
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...