Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Βήμα καινοτόμων ιδεών και προτάσεων το 1ο Συνέδριο InfoCom Security

Ιδιαίτερη επιτυχία, η οποία αποτυπώθηκε τόσο στην ευρύτατη προσέλευση, όσο και στο επίπεδο των εισηγήσεων, σημείωσε το 1ο Συνέδριο InfoCom Security, το οποίο διοργανώθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου, στo Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το Συνέδριο με κεντρικό θέμα «Let’s talk about ICT security: Η ασφάλεια στην εποχή του cloud» προσέλκυσε περισσότερα από 600 άτομα, επαγγελματίες και φοιτητές, στελέχη της αγοράς και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Τις εργασίες του Συνεδρίου αγκάλιασε η πολιτική και θεσμική ηγεσία του τόπου, μέσα από χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών κ. Σωκράτη Κάτσικα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του ISACA κ. Χρήστος Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΕ (e-TEE) κ. Μανόλης Γιαμπουράς και ο Πρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ κ. Οδυσσέας Πυροβολάκης.

Το καίριο θέμα της ασφάλειας των πληροφοριών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά ιδιώτες και επιχειρήσεις αναπτύχθηκε από όλους τους ομιλητές, ενώ έμφαση δόθηκε στις λύσεις που δίνουν οι εταιρείες που ανήκουν στον χώρο αυτό και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Εκτενής αναφορά έγινε και στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τις λειτουργίες του security.

Τέλος, αναπτύχθηκε και το κομμάτι του cloud computing και του virtualization, παράλληλα και με τις μεθόδους ασφάλειας που μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτήν τη νέα τάση.

Με το InfoCom Security δημιουργείται ένας νέος θεσμός πλέον, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα για την διατύπωση νέων, καινοτόμων ιδεών και λύσεων. Οι εμπλεκόμενοι φορείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, τον Απρίλιο του 2012, στο 2ο InfoCom Security.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...