Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μέσω κινεζικής εταιρείας η κυβερνοκατασκοπία στην Ελλάδα

«Έχουμε εκατοντάδες χάκερ ως πελάτες» παραδέχτηκε την Παρασκευή εργαζόμενος κινεζικής εταιρείας, μέσω της οποίας φέρεται να πραγματοποιήθηκαν σοβαρές επιχειρήσεις κατασκοπίας εις βάρος...
πετρελαϊκών εταιρειών και στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee αποκάλυψε ότι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών προϊόντων έπεσαν θύματα κυβερνοκατασκόπων που δρούσαν από το έδαφος της Κίνας. O στόχοι βρίσκονταν στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και το Καζακστάν.

Η McAfee δεν κατονόμασε τους στόχους, ανέφερε όμως ότι εντόπισε έναν εργαζόμενο εταιρείας στην πόλη Χετσέ της επαρχίας Σαντόνγκ, στην οποία ανήκει ο διακομιστής μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.
Όπως αναφέρει την Παρασκευή το AFP, ο υπάλληλος στον οποίο αναφέρεται η McAfee είναι ο Ζονγκ Τσίγιουε.

O Ζονγκ αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση της McAfee, παραδέχτηκε όμως ότι η εταιρεία του νοικιάζει διακομιστές και σε χάκερ.

«Η εταιρεία μας έχει μεγάλο αριθμό χάκερ» ως πελάτες, είπε ο Ζονγκ σε τηλεφωνική συνέντευξη με το AFP. «Έχω αρκετές εκατοντάδες [χάκερ] μεταξύ των πελατών μου» παραδέχτηκε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι χάκερ που νοικιάζουν χώρο στους διακομιστές της εταιρείας του έχουν υπό τον έλεγχό τους 10.000 μολυσμένους υπολογιστές «ζόμπι», οι οποίοι ελέγχονται από απόσταση εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.

Παραμένει άγνωστο αν οι εκατοντάδες χάκερ για τους οποίους έκανε λόγο είναι όλοι Κινέζοι ή προέρχονται και από άλλες χώρες.
Ο Ζονγκ πάντως απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι αντικανονικές.
Όταν κλήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, έκλεισε το τηλέφωνο.

Το AFP αναφέρει ακόμα ότι «εκπρόσωποι αρκετών αμερικανικών, βρετανικών και ελληνικών πετρελαϊκών εταιρειών δήλωσαν είτε ότι δεν είχαν γνώση των επιθέσεων, είτε ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν τέτοια ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...