Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

1ο Συνέδριο InfoCom Smartphones & Αpps

Συσκευές - Λειτουργικά - Εφαρμογές - Δίκτυα - «The only way is ...Αpp !»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Infocom Apps, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο Divani Caravel και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, των Ψηφιακών Ενισχύσεων και του ΙΑΒ.

Με την παρουσία περισσοτέρων των πεντακοσίων συνέδρων, εκπρόσωποι από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τις πλατφόρμες λειτουργικών, τους developers εφαρμογών, αλλά και στελέχη του χώρου της διαφήμισης, ανέπτυξαν την στρατηγική τους και τις προβλέψεις τους για την πορεία του οικοσυστήματος τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε με χαιρετισμό του ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, στηρίζει ουσιαστικά το έργο των νέων επιχειρηματιών του ηλεκτρονικού επιχειρείν και βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειές τους τόσο με χρηματοδοτήσεις, όσο και με θεσμικές διευκολύνσεις.

Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες μέσα από τις οποίες δόθηκε η ευκαιρία για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους οι διάφορες τάσεις.
Στην πρώτη ενότητα «Smartphones & Apps», συμμετείχαν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, εκφράζοντας την θέλησή τους να στηρίξουν τη συγκεκριμένη τάση της αγοράς, παρέχοντας προσιτό mobile internet, επιλεγμένες συσκευές και χρηστικές εφαρμογές που θα συμπληρώσουν την εμπειρία του χρήστη. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων από την πλευρά τους -δεδομένου ότι παρέχουν το τελικό μέσο επικοινωνίας του χρήστη και όντας από τους πρώτους που έχουν αναγνωρίσει την τάση της αγοράς- υποσχέθηκαν στο κοινό περισσότερες καινοτομίες, βελτιωμένη εμπειρία χρήσης και φυσικά νέες τεχνολογίες που θα οδηγήσουν τα Smartphones σε νέα επίπεδα.

Στην επόμενη ενότητα με τίτλο «Let s make an app», οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των εταιρειών που διαθέτουν λειτουργικά συστήματα, ανέπτυξαν τη λογική με την οποία λειτουργεί το περιβάλλον προγραμματισμού τους, καθώς και τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει το μοντέλο λειτουργίας τους. Κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν, ήταν η ευκολία προγραμματισμού, το programming interface καθώς και το μοντέλο αμοιβής των developers. Τη συγκεκριμένη ενότητα, έκλεισαν οι ομιλίες εκπροσώπων εταιρειών που παρέχουν multi-platform περιβάλλον προγραμματισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να διαθέτουν τις εφαρμογές τους σε περισσότερες από μία πλατφόρμες.

Στην 3η ενότητα, «Show me your app» το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις προγραμματιστών και εταιρειών ανάπτυξης εφαρμογών, οι οποίες παρουσίασαν τα δικά τους case studies και τις δικές τους προσεγγίσεις, όσον αφορά τόσο το μοντέλο λειτουργίας τους, όσο και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζουν τη δραστηριότητά τους, παρουσιάζοντας παράλληλα δείγματα της δουλειάς τους.

Στην καταληκτική ενότητα «Show me the money», κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας, αναπτύσσοντας την επιχειρηματική λογική του οικοσυστήματος και καταθέτοντας τις δικές τους εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτής την ενότητας, η παρουσία και οι τοποθετήσεις θεσμικών παραγόντων, έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι πολιτεία και επιχειρηματίες, συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη περνάει μέσα από την ενίσχυση των προσπαθειών, των πρωτοβουλιών και των καινοτομιών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, που θα δείξουν το δρόμο προς την έξοδο από την κρίση. Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η δήλωση του κ.Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, Διευθύνοντος Συμβούλου των Ψηφιακών Ενισχύσεων, ότι το show me the value θα πρέπει να προηγείται του show me the money .
Τέλος τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης συνεργειών μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και φορείς -όπως ο ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος)- προκειμένου τα προϊόντα των ελλήνων developers να αποκτήσουν πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά.

Καινοτομία αυτής της διοργάνωσης ήταν το AppsLand forum, όπου φιλοξενήθηκαν εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών και κατασκευαστών Smartphones, οι οποίοι μπορούσαν να έρθουν σε πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με τα μέλη της κοινότητας των προγραμματιστών, των δικτύων, αλλά και της διαφημιστικής αγοράς, διερευνώντας συνεργατικά μοντέλα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα τους.

Το συνέδριο έκλεισε με την απονομή των InfoComApps Awards τα οποία ήταν : Βραβείο Υποστήριξης Ελληνικών Εφαρμογών : απονεμήθηκε στην HTC
Βραβείο Ανάπτυξης Ελληνικών Εφαρμογών : απονεμήθηκε στη Sony Ericsson
Βραβείο Best Apps Store Development : απονεμήθηκε στη Nokia
Βραβείο Best Platform Support : απονεμήθηκε στη Samsung Electronics Hellas
Βραβείο Καλύτερης Εφαρμογής στο ελληνικό app store : απονεμήθηκε στην MLS
Βραβείο Καλύτερης Εφαρμογής Augmented Reality : απονεμήθηκε στο Χρυσό Οδηγό
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...