Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

TEDx Athens: Μια διεθνούς κύρους διοργάνωση έρχεται στην Ελλάδα

Chris Anderson is the curator of the TED (Tech...Image via WikipediaΜε το επίκαιρο μήνυμα «Ξεκινώντας από την αρχή» υποδέχεται το ελληνικό κοινό η διεθνούς κύρους εκδήλωση TEDx Athens, που διοργανώνεται στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή.

Με μια σειρά από εισηγήσεις και εμπειρίες, το δεύτερο ετήσιο TEDx Athens επιχειρεί να διερευνήσει καινούργιες ιδέες και να μεταφέρει ερεθίσματα σε όλους όσοι επιθυμούν να δουν τα πράγματα από μια καινοτόμα, πρωτοποριακή σκοπιά.

Το TED είναι μια ετήσια, διεθνής διοργάνωση, στην οποία ηγετικές φυσιογνωμίες από όλο τον κόσμο μοιράζονται «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν κατά καιρούς λάβει μέρος είναι ο Μπιλ Κλίντον, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μπόνο κ.ά.

Η ολοήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου από τις 14:00 μ.μ. ως τις 21:30 μ.μ., στο Θέατρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει συνολικά 15 ομιλίες και συμμετοχές καλλιτεχνών.

Ανάμεσα στους ομιλητές του είναι οι: Steve Moore, διευθυντής του Big Society Network (η πλατφόρμα καινοτομίας που εμπνεύστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός), Peter Aspden, art director της εφημερίδας «Financial Times», Έλενα Παναρίτη, οικονομολόγος και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μέλος του Συμβουλίου του Institute of Masters of Wine και ο Κώστας Γραμμάτης, ο Ελληνοαμερικανός ιδρυτής του AHumanRight.org, ενός project που έχει στόχο να προσφέρει δωρεάν Ίντερνετ σε όλη τη Γη.

«Το TED είναι μια ετήσια παγκόσμια εκδήλωση, στην οποία ηγετικές φυσιογνωμίες από το χώρο της Tεχνολογίας, της Ψυχαγωγίας και του Design, μοιράζονται το μεγαλύτερό τους πάθος: τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους», αναφέρει ένας από τους 16 διοργανωτές του TEDx Athens, ο Αβραάμ Τσουκαλίδης.

«Το TED ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια στην Αμερική. Είναι μια ετήσια εκδήλωση με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση καινοτόμων ιδεών, προβληματισμών και διαφορετικών σκέψεων που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο», αναφέρει ο συν-διοργανωτής Δημήτρης Καλαβρός.

Η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, μπορούν να εγγραφούν στο www.tedxathens.com.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...