Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

H Media Concept για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

The Kallimarmaron or Panathinaiko Stadium in A...Image via WikipediaΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας (ΚΜΑ) που συνέπεσε με την ιστορική επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.). Το μεγάλο αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός διεξήχθη την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010, και προσέλκυσε ρεκόρ συμμετοχών, αφού έλαβαν μέρος πάνω από 20.000 δρομείς και 1.800 εθελοντές ! Από το εξωτερικό συμμετείχαν στους αγώνες 8.500 δρομείς!

Η διαδικτυακή πύλη του αγώνα (www.athensclassicmarathon.gr), που δημιούργησε η Media Concept (www.mediaconcept.gr), σε συνεργασία με την μητρική της Data Concept (www.dataconcept.eu), για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr), δέχθηκε, μόνο την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, πάνω από 30.000 επισκέψεις, που πλοηγήθηκαν σε 165.000 σελίδες (page views)!

Η διαδικτυακή πύλη αποτέλεσε ένα πραγματικό εργαλείο για την διοργάνωση και ένα κομβικό στοιχείο για την επιτυχία των αγώνων, αφού περιελάμβανε:
Παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο των αποτελεσμάτων όλων των αγώνων της διοργάνωσης
Σύστημα Εγγραφής και Διαχείρισης των Δρομέων
Σύστημα Εγγραφής και Διαχείρισης Εθελοντών
Σύστημα Εγγραφής και Διαχείρισης Μελών Club του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών
Σελίδα αναζήτησης προσωπικών φωτογραφιών δρομέων
Σύστημα Χρηματικής Συνεισφοράς σε προεπιλεγμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Πολυμεσικό υλικό δράσεων, εκδηλώσεων και παλαιότερων διοργανώσεων του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών
Ειδικό τμήμα με ολοκληρωμένες Ταξιδιωτικές Πληροφορίες για την Αθήνα
Ειδικά τμήματα για τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εκπροσώπους του Τύπου
Διαφημιστικά banners προβολής χορηγών ή άλλων συνεργατών του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών

Η λειτουργία του συστήματος της Media Concept (σχεδιασμός και υλοποίηση ιστοσελίδας) και της Data Concept (υλοποίηση και τεχνολογική υποστήριξη των επιμέρους συστημάτων), στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και κάλυψε άριστα τις υψηλές απαιτήσεις και ανάγκες της διοργάνωσης με την παγκόσμια εμβέλεια, όσο και το διαδικτυακό κοινό με ταχύτητα, αξιοπιστία, ακρίβεια και διαθεσιμότητα.

Στατιστικά επισκεψιμότητας : 34.159 Επισκέψεις από 102 χώρες / 167.400 Προβολές σελίδων / 4,90 σελίδες ανά επίσκεψη / 00:05:21Μέσος χρόνος παραμονής στο portal / Top χώρες προέλευσης επισκεψιμότητας: Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς.

Η διεθνής προβολή της Αθήνας, μέσω του Μαραθωνίου, υπήρξε σημαντική και μεγάλη. Πολλά ηλεκτρονικά και παραδοσιακά ΜΜΕ της αλλοδαπής πρόβαλαν έντονα το γεγονός και την πόλη, αντλώντας υλικό (δελτία τύπου, αρχειακό υλικό, συμμετοχές, αποτελέσματα κλπ) από τη διαδικτυακή πύλη.

Επίσης, σημαντική ήταν και η προσέλευση ξένων επισκεπτών στην Αθήνα με αφορμή τους αγώνες. "Το 90% άγγιξε το Σαββατοκύριακο η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, με αφορμή τη διαοργάνωση του 28ου Μαραθωνίου" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου. Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο "οι τιμές των δωματίων κινήθηκαν στα επίπεδα που επιβάλλει ο μήνας Οκτώβριος".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...