Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Epson πρωτοπορεί αναβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας

Οι  προβολείς πολύ μικρής απόστασης βοηθούν στη βελτίωση των παρουσιάσεων στην τάξη 

Μετά την  παρουσίαση των διαδραστικών προβολέων πολύ μικρής απόστασης για την εκπαίδευση στο πλαίσιο της έκθεσης BETT UK 2011, η Epson, κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής προβολέων1, επέστρεψε φέτος με τα μοντέλα δεύτερης γενιάς καθώς και με τέσσερα νέα μοντέλα πολύ μικρής απόστασης. Με γνώμονα τα σχόλια των επιχειρήσεων του κλάδου, η Epson ανέπτυξε νέα χαρακτηριστικά, όπως οι διαδραστικοί μαρκαδόροι με πιο γρήγορη απόκριση και η δυνατότητα διασύνδεσης χωρίς τη χρήση υπολογιστή, με σκοπό να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα την εκπαιδευτική διαδικασία σε περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας. 

Διαδραστικοί  προβολείς πολύ μικρής απόστασης
Οι διαδραστικοί προβολείς EB-485Wi και EB-475Wi περιλαμβάνουν δύο διαδραστικούς μαρκαδόρους. Επιτρέπουν στους διδάσκοντες και τους σπουδαστές να γράφουν συγχρόνως στην οθόνη, διευκολύνοντας τη συνεργασία. Αυτοί οι μαρκαδόροι με χαμηλό βάρος έχουν πολύ γρήγορη απόκριση και είναι εύχρηστοι, χάρη στη νέα λειτουργία «αιώρησης», η οποία εντοπίζει με ακρίβεια πότε παύουν να έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια προβολής. 
Εκτός από  τη δυνατότητα λειτουργίας με δημοφιλή προγράμματα λογισμικού υπολογιστών, αυτοί οι προβολείς μπορούν να λειτουργούν χωρίς τη χρήση υπολογιστή και, επίσης, διαθέτουν μια μπάρα εργαλείων για την άμεση δημιουργία σχολίων (annotation). Οι διδάσκοντες μπορούν να μετατρέψουν οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε διαδραστική χωρίς τη χρήση υπολογιστή και, ακόμη, μπορούν να δημιουργούν σχόλια σε κινούμενες εικόνες και φωτογραφίες όταν συνδέονται σε συσκευή αναπαραγωγής DVD. Οι προβολείς μπορούν να τοποθετηθούν σε τέσσερις θέσεις, όπως κάτω από γυάλινα τραπέζια, προσφέροντας περισσότερες διαδραστικές επιλογές για ενδιαφέρουσες ομαδικές εργασίες. 

Προβολείς πολύ μικρής απόστασης
Όπως και στην περίπτωση των διαδραστικών προβολέων, τα μη διαδραστικά μοντέλα EB-485W, EB475W, EB-480 και EB-470 μπορούν να προβάλουν μεγάλες εικόνες από πολύ κοντινή απόσταση, διασφαλίζοντας την ελαχιστοποίηση των σκιών. Όλοι οι προβολείς εγκαθίστανται εύκολα, καθώς όλα τα απαραίτητα περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Η οριζόντια διόρθωση keystone επιτρέπει την εύκολη ευθυγράμμιση της εικόνας, ενώ η δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης και λειτουργίας μέσω USB σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ηχείο των 16 W διευκολύνουν τον έλεγχο της εικόνας, του ήχου και της μετακίνησης της σελίδας επάνω / κάτω μέσω ενός μόνο καλωδίου, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο πολυμέσων.

Ο Raphael Payre, Product Manager στην Epson Europe, δηλώνει: «Αυτοί οι νέοι προβολείς αποτελούν ιδανικό εργαλείο για τα σύγχρονα σχολεία που επιθυμούν να κερδίσουν την προσοχή των παιδιών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη πιο ενδιαφέροντος μαθησιακού περιβάλλοντος. Χάρη στην τεχνολογία 3LCD που διαθέτουμε, οι διδάσκοντες και οι μαθητές μπορούν να απολαμβάνουν εικόνες υψηλής ποιότητας με ζωντανά, φυσικά χρώματα και βαθύ μαύρο ακόμη και στο φως της ημέρας. Επιπλέον, με την προσθήκη των εισόδων HDMI, το περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας μπορεί να προβληθεί με μέγιστη καθαρότητα.»
Ο Raphael προσθέτει: «Αντιλαμβανόμαστε ότι το οικονομικό κλίμα είναι δύσκολο για πολλά σχολεία και φορείς. Για αυτόν το λόγο αναπτύξαμε έξι διαφορετικά μοντέλα που ανταποκρίνονται σε ποικιλία προϋπολογισμών και βοηθούν να διατηρηθεί το λειτουργικό κόστος σε χαμηλό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη μεγάλη διάρκεια ζωής της λάμπας και του φίλτρου, που καθιστά την αντικατάστασή τους λιγότερο συχνή.» 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...