Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

“Έφυγε” ο Θανάσης Πουλιάδης


Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Θανάσης Πουλιάδης, ένας επιχειρηματίας που γνώρισε την καταξίωση και αναγνώριση, αλλά και απόλυτη συντριβή, βλέποντας την αυτοκρατορία που είχε χτίσει να καταρρέει.

Εκ των... Πατριαρχών της πληροφορικής στην Ελλάδα, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1940. Έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Βερολίνου και της Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Harvard Business School είχε την πρώτη του επαφή με την πληροφορική στις μεταπτυχιακές του σπουδές στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μία εποχή που οι προσωπικοί υπολογιστές ήταν ακόμη άγνωστη λέξη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η πρώτη του θέση ήταν αυτή του υποδιευθυντή στην εμπορική διεύθυνση της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Παρά την πολλά υποσχόμενη θέση, ο Θανάσης Πουλιάδης ήθελε να δοκιμαστεί στον επιχειρηματικό στίβο. Πηγή: newsbomb.gr

Βραβείο καινοτομίας στη Nokia Siemens Networks

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via Wikipedia Για τεχνολογία επόμενης γενιάς Οπτικής Πρόσβασης 1Gbit/s 

Το FTTH Council Europe απένειμε στη Nokia Siemens Networks βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας για την τεχνολογία Next Generation Optical Access(NGOA). Η προσέγγιση της Nokia Siemens Networks, η οποία παρουσιάστηκε λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της απονομής, έχει ήδη παρουσιαστεί σε πλήθος πελατών στα ερευνητικά εργαστήρια της εταιρείας. Η Nokia Siemens Networksχρησιμοποιεί για το NGOA μια μοναδική οπτική ίνα με την οποία μπορεί να προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση σε μέχρι και 1000 νοικοκυριά, με ταχύτητα 1Gbit/s ανά νοικοκυριό και για uploading και για downloading, και σε απόσταση μέχρι και 100χλμ από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο.

Το FTTH Council Europe είναι ένας οργανισμός με στόχο την επιτάχυνση της διάθεσης δικτύων πρόσβασης εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων, που να στηρίζονται στις οπτικές ίνες, σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Μέλη του είναι περισσότερες από 140 εταιρείες, ανάμεσά τους και αρκετοί κορυφαίοι πάροχοι και κατασκευαστές εξοπλισμού της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

«Το NGOA της Nokia Siemens Networks θα επιτρέψει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να παρέχουν απεριόριστο εύρος ζώνης μέσω των δικτύων τους», σχολίασε ο Alexander Niepel, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης NGOA στη Nokia SiemensNetworks. “Δεν πρόκειται μόνο για εφαρμογές Fiber-to-the-home. To NGOA έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη συνδεσιμότητα των επιχειρήσεων και τον τρόπο που αυτές λειτουργούν. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές backhauling των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, θα εξασφαλίσει στους συνδρομητές που χρησιμοποιούνsmart-phones μια μοναδική εμπειρία ευρυζωνικής ασύρματης σύνδεσης, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει τη μείωση του κόστους ανά bit για τον πάροχο. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην επίπεδη, απλή αρχιτεκτονική του NGOA, η οποία ελαχιστοποιεί τον απαιτούμενο ενεργό εξοπλισμό.»

Το NGOA είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συνυπάρχει με τα Passive OpticalNetworks (PON) συστήματα τα οποία ενδεχομένως να προϋπάρχουν σε ένα δίκτυο, επιτρέποντας την αδιάλειπτη αναβάθμιση των υπαρχόντων συστημάτων οπτικής σύνδεσης και την συγκέντρωση των τηλεπικοινωνιακών κέντρων ώστε να επιτευχθούν επιπλέον μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα.

Η Nokia Siemens Networks αναπτύσσει ήδη ένα πρωτότυπο ενώ παράλληλα συνεχίζει τη στενή συνεργασία με την FSAN (Full Service Access Network), την αρμόδια επιτροπή για την προτυποίηση των μελλοντικών τεχνολογίων οπτικής σύνδεσης.
Enhanced by Zemanta

Χάθηκαν τα email 155.000 χρηστών

Τουλάχιστον 155.000 χρήστες του Gmail είδαν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα να εξαφανίζονται, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος το οποίο η Google προσπαθεί ακόμη να επιλύσει.

Προσπαθώντας να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους το πρωί της Κυριακής διαπίστωσαν ότι όλα τα email, τα συνημμένα αρχεία και οι ρυθμίσεις που είχαν ορίσει είχαν χαθεί.

Πολλοί από αυτούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Gmail ως κύρια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσαν ότι έχασαν πολύτιμες πληροφορίες ακόμη και για επαγγελματικά θέματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Η Greenpeace ζητά ένα πιο «πράσινο» Facebook

«Δεν αποκτάς 500.000.000 φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς» σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, ιδρυτή του Facebook.

Τι θα σκεφτούν όμως οι φίλοι σου όταν μάθουν ότι σκοπεύεις να δημιουργήσεις το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το πιο βρώμικο καύσιμο, τον άνθρακα;

Η Greenpeace στο πλαίσιο των δράσεών της για 100% χρήση πράσινης ενέργειας, ζητά από τον Mark να γίνει κι αυτός «φίλος» με την πράσινη ενέργεια, διαγράφοντας οριστικά τον άνθρακα από το Facebook, μέχρι τις 22 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κινητά και εγκέφαλος

Η επί 50 λεπτά χρήση του κινητού τηλεφώνου, κολλημένου στο αυτί, είναι αρκετή για να μεταβάλει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων, στην περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται πιο κοντά στην ενσωματωμένη κεραία της συσκευής. 
 
Παραμένει, όμως, ακόμα ασαφές ποιες μπορεί να είναι οι τυχόν συνέπειες για την υγεία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία, ούτε αυτή τη φορά, κατέστη δυνατό να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα αν και κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στην κινητή τηλεφωνία και στον καρκίνο του εγκεφάλου.
 
Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη Νόρα Βόλκοφ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, έδειξαν ότι ο μεταβολισμός της γλυκόζης, δηλαδή η χρήση σακχάρου (μια ένδειξη για την εγκεφαλική δραστηριότητα), αυξάνει στους ανθρώπους που μιλάνε για ώρα στο κινητό τους. 
 
Ο μηχανισμός μέσω του οποίου επηρεάζεται ο μεταβολισμός σε τοπικό επίπεδο, δεν είναι ξεκάθαρος.
 
Οι ερευνητές εξέφρασαν έκπληξη επειδή η ασθενής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του σήματος, που προέρχεται από τα κινητά, μπορεί να επιδράσει στην εγκεφαλική δραστηριότητα, διευκρίνισαν όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με το κατά πόσο τα κινητά μπορεί να προκαλούν καρκίνο.

Ηλικιωμένοι: Το ιντερνετ καταπολεμά κατάθλιψη και μοναξιά !

Στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και της μοναξιάς των ηλικιωμένων, βοηθούν οι νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ενδιαφέρον και από άλλους δήμους της χώρας..Πόσο εύκολο είναι για έναν ηλικιωμένο να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού, μέσω ΑΤΜ, να αγοράσει εισιτήρια από το Ίντερνετ ή να στείλει μήνυμα με το κινητό; Ίσως όχι τόσο δύσκολο τελικά.

Η χρήση νέων τεχνολογιών δεν διευκολύνει μόνο την καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων, αλλά, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μελετών, η περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και να έχει θετική επίδραση στην κατάθλιψη, την αίσθηση μοναξιάς και τον αυτοέλεγχο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Περιφέρεια Στερεάς: Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.) αποδέχτηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχου Περγαντά να ξεκινήσει πιλοτικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007–2013» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα υποστηρίξει την οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τις λειτουργίες της.

Παράλληλα προτείνεται η επέκταση και στις 13 Περιφέρειες του Έργου «Αναμόρφωση του κράτους : προς ένα επιτελικό κράτος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα προτεινεται η υποστηριξη των Περιφερειών στην οργάνωση των Υπηρεσιών Προγραμματισμού, ενόψει και της μεταφοράς της διαχείρισης των Π.Ε.Π., με αξιοποίηση του Υποέργου 7 «Ενέργειες εφαρμογής της αναμόρφωσης του κράτους» και ειδικότερα των ενεργειών που αφορούν τον «Στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό», τον «Εξορθολογισμό της οικονομικής λειτουργίας», την οργάνωση της «Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού» και την «Ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου».

Facebook για παιδιά από τη Disney!!

Ενώ Facebook έχει λίγο πολύ όλο τον κόσμο στα χέρια του, εξακολουθεί να μην έχει κατακτήσει τα παιδιά που είναι κάτω των 13 ετών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το Facebook.

Για εκείνα τα παιδιά, υπάρχει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Togetherville. Σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 10 και άνω, τους επιτρέπει να γνωρίσουν τις χαρές της κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παρακολουθούνται από τους γονείς τους (οι αιτήσεις φίλων πρέπει να περάσουν από μαμά! και μπαμπά).

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Gigaset A400: Επειδή αυτό που μετράει είναι η αίσθηση

Το νέο Gigaset A400 προσφέρει την αποδεδειγμένη ποιότητα των προϊόντων Gigaset σε μία πολύ ελκυστική τιμή. Οι καθαρές γραμμές σχεδίασης του εστιάζουν στο να προσφέρουν εύκολη χρήση. Αυτός άλλωστε είναι και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο απέσπασε το βραβείο σχεδίασης Red Dot Design Award. Στα σημαντικότερα από τα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνεται η πολύ χρήσιμη ανοικτή συνομιλία και η φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο τεχνολογία ECO DECT.

Οι αρμονικές γραμμές και ο συνδυασμός του μαύρου με το ασημί αποτελούν το οπτικό γνώρισμα του νέου Gigaset A400. Χαρακτηριστικά που έρχονται να δέσουν με την μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη 1,7 ιντσών, το υψηλής ποιότητας πληκτρολόγιο, με αναγραφή Ελληνικών χαρακτήρων σε κάθε πλήκτρο και το τεσσάρων κατευθύνσεων κεντρικό πλήκτρο. Όλα αυτά αυξάνουν την ευκολία στη χρήση της συσκευής και έκαναν τους ειδικούς να την βραβεύσουν με το Red Dot Design Award 2010.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Gigaset A400 είναι: η βολική λειτουργία ανοικτής συνομιλίας, με ρύθμιση της έντασης ήχου σε 5 επίπεδα, ο τηλεφωνικός κατάλογος με χώρο αποθήκευσης έως 80 καταχωρήσεων, η λίστα εμφάνισης των 25 τελευταίων κλήσεων (με εμφάνιση ονόματος, αριθμού και ημερομηνίας κλήσης) και φυσικά η λειτουργία ταχείας κλήσης εννέα αριθμών.

Το Gigaset A400A είναι η έκδοση στην οποία περιλαμβάνεται ένας ψηφιακός τηλεφωνητής με δυνατότητα ηχογράφησης μηνυμάτων διάρκειας έως 25 λεπτών, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν μέσω του ασύρματου ακουστικού, του σταθμού βάσης, αλλά και από απόσταση από κινητό τηλέφωνο ή άλλο σταθερό τηλέφωνο. Ο τηλεφωνητής έχει εγκατεστημένες φωνητικές οδηγίες χειρισμού στα Ελληνικά, ενώ αν ο χρήστης το επιθυμεί μπορεί να εγγράψει το προσωπικό του μήνυμα.

Επίσης στην Ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμη η έκδοση Gigaset A400A DUO, η οποία περιλαμβάνει δύο ακουστικά, για μεγαλύτερη άνεση αλλά και με δυνατότητες μικρού τηλεφωνικού κέντρου, αφού θα υποστηρίζεται η μεταφορά κλήσης από το ένα ακουστικό προς το άλλο καθώς και οι κλήσεις ενδοεπικοινωνίας και τριμερούς συνομιλίας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος χρέωσης.

Η σειρά Gigaset A400, χαρακτηρίζεται από μεγάλους χρόνους ομιλίας και αναμονής που φτάνουν τις 20 και 220 ώρες αντίστοιχα. Επίσης η τεχνολογία ECO DECT εξασφαλίζει οικονομική λειτουργία με κατανάλωση μικρότερη από 0,4 watt σε κατάσταση αναμονής. Με ενεργοποιημένη τη Λειτουργία ECO+, τα ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να αυξομειώνουν την ισχύ του σήματος που εκπέμπουν ανάλογα με την απόσταση τους από το σταθμό βάσης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και να μηδενίζουν την ακτινοβολία σε κατάσταση αναμονής. Ενώ εάν ενεργοποιηθεί η Λειτουργία ECO, τότε η ισχύ του σήματος που εκπέμπεται από το σταθμό βάσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας περιορίζεται κατά 80% !

Tα Gigaset A400, Gigaset A400A και Gigaset A400A DUO θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά τον Μάρτιο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης θα είναι 40€ για το Gigaset A400, 55€ για το Gigaset A400A και 70€ για την έκδοση Gigaset A400A DUO.
Enhanced by Zemanta

Facebook chat μέσω hotmail

Facebook chat μέσω hotmail; Microsoft και Facebook συνεργάζονται στενά για να κάνουν την επικοινωνία ακόμα πιο εύκολη..

Η δυνατότητα ήταν αρχικά διαθέσιμη σε 6 περιοχές, τώρα όμως είναι διαθέσιμη σε όλους.

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Facebook chat μέσα από το λογαριασμό σας στο Hotmail.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Microsoft: Διαθέσιμο το SP1 των Windows 7

Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας και σχεδόν ενάμιση χρόνο απ' την κυκλοφορία των Windows 7 σήμερα η Microsoft διέθεσε το Service Pack 1 του λειτουργικού, μέσω του Windows Update σε όλους τους χρήστες.

Η ενημέρωση αφορά όλες τις εκδόσεις των Windows 7 αλλά και των Windows Server 2008 R2 -στα οποία υπάρχουν και οι σημαντικότερες βελτιώσεις. Συγκεκριμένα, στα Windows Server 2008 R2, πέραν των ενημερώσεων και των hotfixes, προστίθενται δύο σημαντικές βελτιώσεις: το "RemoteFX" και μία ενημέρωση για το HyperV, το "Dynamic Memory". Το πρώτο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο υψηλής ποιότητας αλλά και να αλληλεπιδρούν με εφαρμογές που έχουν 3D γραφικά μέσω της Server έκδοσης, κάτι που θα αλλάξει και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται και οι virtual machines, οι οποίες είχαν περιορισμένες δυνατότητες σχετικά με τα γραφικά.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τη μνήμη του υπολογιστή. Συγκεκριμένα, το "Dynamic Memory", όπως λέει και το όνομά του, δεσμεύει δυναμικά μνήμη όταν ζητείται περισσότερη από εικονικές μηχανές και αφαιρεί -και πάλι δυναμικά- μνήμη από εικονικές μηχανές όταν άλλες μηχανές χρειάζονται περισσότερους πόρους.

Η δε client έκδοση του Service Pack περιλαμβάνει απλά το σύνολο όλων των ενημερώσεων που έχουν κυκλοφορήσει απ' την πρώτη "Patch Tuesday" μετά την κυκλοφορία των Windows 7 έως σήμερα, αλλά και κάποια επιπλέον hotfixes.

Το Service Pack 1, το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται, περίπου, με την κυκλοφορία των Windows 7 τον προπερασμένο Οκτώβριο, έγινε διαθέσιμο αρχικά στις 9 Φεβρουαρίου στους OEM συνεργάτες της Microsoft, εν συνεχεία στις 16 Φεβρουαρίου στους συνδρομητές Technet και MSDN, ενώ σήμερα κυκλοφόρησε και στο υπόλοιπο κοινό. Σταδιακά, θα εμφανίζεται στους χρήστες μήνυμα για λήψη του πακέτου απ' το Windows Update. Μπορείτε, ωστόσο, να κατεβάσετε όλο το ISO (μεγέθους περίπου 2GB) από εδώ.

Να τονιστεί πως τα Windows 7 είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που λαμβάνει Service Pack 16 μήνες μετά την κυκλοφορία του (ακολουθούμενο απ' τα Windows Vista, που πήραν το πρώτο Service Pack, ένα χρόνο μετά τη διάθεσή τους), ενώ η έλλειψη σημαντικών χαρακτηριστικών και η απλή συγκέντρωση των hotfixes που διατέθηκαν στο παρελθόν μέσω του Windows Update, δείχνει, αν μη τι άλλο, τη σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος. Περισσότερα για το Service Pack 1, στο επίσημο blog των Windows.

adslgr.com
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Aρχές Μαρτίου η παρουσίαση του iPad 2

Steve Jobs while introducing the iPad in San F...Image via WikipediaΚοντά στην παρουσίαση του iPad2 είναι η Apple καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματίσει την εκδήλωση για τις 2 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο, παρά τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν ότι θα καθυστερήσει μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το νέο μοντέλο της ταμπλέτας θα είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχο του, με πιο γρήγορο επεξεργαστή, περισσότερη μνήμα και δύο κάμερες. Επιπλέον, εκτιμάται ότι θα έχει βελτιωμένες δυνατότητες στην απεικόνιση βίντεο και 3D γραφικών.

Ωστόσο, όπως είχε ανακοινώσει προμηθευτής της Apple από τη Ταϊβάν η παρουσίαση του νέου μοντέλου θα καθυστερήσει λόγω δυσκολιών στη παραγωγή. Πηγές κοντά στην εταιρεία απέρριψαν το ενδεχόμενο.

Το iPad παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2010 και έκτοτε έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια κομμάτια.
Enhanced by Zemanta

Έχεις F2G; Τότε είσαι και Free2Talk!

Οι φίλοι του WIND F2G  πλέον έχουν άμεση επαφή  και ενημερώνονται για όλες τις προσφορές και τους διαγωνισμούς της δημοφιλούς καρτοκινητής μέσω της νέας WIND F2G fan page στο Facebook.
 
Κάντε like στη σελίδα http://www.facebook.com/WINDF2G από σήμερα κιόλας και λάβετε μέρος στο διαγωνισμό για να  κερδίσετε δωρεάν χρόνο ομιλίας για έναν ολόκληρο χρόνο! 

Ενισχύστε την παραγωγικότητά σας με το νέο VAIO της σειράς S

Οι δυνατότητες, το design και η ευκολία στη μεταφορά συνδυάζονται μοναδικά στο VAIO® S Series, το νέο λεπτό notebook από τη Sony, διάστασης 13.3” (33,7 εκ.). 
Το λεπτό, ελαφρύ VAIO της σειράς S διαθέτει μια νέα, απόλυτα επίπεδη («full flat») σχεδίαση από μαγνήσιο με μεγάλη επιφάνεια επαφής από αλουμίνιο, για αντοχή, μικρότερο βάρος, χρηστικότητα και καλύτερη εμφάνιση. Διαθέτει επίσης έναν έξυπνα κρυμμένο μηχανισμό άρθρωσης, ο οποίος δεν αποσπά το βλέμμα σας από την οθόνη. Το πάχος του notebook είναι λιγότερο από 24 χιλιοστά, ενώ το βάρος των περίπου 1,75 κιλών δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου στις μετακινήσεις σας. 
Το νέο VAIO της σειράς S παρουσιάζει ένα νέο, έξυπνο concept διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο θα σας επιτρέψει να δουλεύετε μέρα-νύχτα χωρίς διακοπή. Η εσωτερική μπαταρία λιθίου –πολυμερούς παρέχει ενέργεια για λειτουργία μέχρι και 7 ωρών (σε λειτουργία Stamina). Συνδυάζεται με μια δεύτερη, λεπτή μπαταρία λιθίου – πολυμερούς (προαιρετική), την οποία μπορείτε να φορτίζετε ανεξάρτητα από το PC και να την τοποθετείτε χωρίς να αφαιρείτε την εσωτερική μπαταρία. Η δεύτερη μπαταρία προσαρμόζεται χωρίς να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το PC, αυξάνοντας τη διάρκεια μπαταρίας μέχρι και στις 14 ώρες, αν βρίσκεστε μακριά από πηγή ηλεκτρικού ρεύματος. 
Το σύστημα  Dynamic Hybrid Graphic χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα, είτε την ενσωματωμένη στη μητρική πλακέτα μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), είτε την υψηλής απόδοσης κάρτα γραφικών AMD Radeon™ HD 6000 Series (με 512 MB), ανάλογα με την εργασία που εκτελείται. Ανεξάρτητα από το αν απολαμβάνετε HD βίντεο, το οποίο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, ή απλά κρατάτε σημειώσεις, το δικό σας Vaio S πάντοτε θα κρατά την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 
Η οθόνη  VAIO Display Plus των 13.3” (33,7 εκ.) δίνει ζωή σε όλα τα έγγραφά σας, με εξαιρετική φωτεινότητα, χρωματική αντίθεση, διαύγεια και ευκρίνεια. Η επίστρωση χαμηλής ανάκλασης που διαθέτει η LCD οθόνη, σας επιτρέπει άνετη παρακολούθηση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της εξάλειψης των ανακλάσεων και της διαύγειας των εικόνων. Με ανάλυση 1366x768, αυτή η πραγματικά ευρεία οθόνη διαθέτει την ιδανική σχεδίαση για πλοήγηση στο διαδίκτυο με δύο σελίδες ανοιχτές δίπλα – δίπλα. 
Το πληκτρολόγιο φωτίζεται εσωτερικά (backlit) και διαθέτει σχεδιασμό «isolation» για να πληκτρολογείτε με άνεση την ημέρα ή τη νύχτα. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος αυτόματα χαμηλώνει τη φωτεινότητα της υψηλής ποιότητας οθόνης, ώστε να εξοικονομείτε ενέργεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 
Το VAIO της σειράς S σχεδιάστηκε με γνώμονα την παραγωγικότητα στην καθημερινότητά σας. Η λειτουργία Fast Boot ενεργοποιεί το VAIO της σειράς S στο μισό χρόνο από ένα συμβατικό notebook, όταν «φορτώνει» τα Genuine Windows® 7. Ο χρόνος που εξοικονομείτε είναι σημαντικός όταν δουλεύετε με προθεσμίες ή όταν βιάζεστε στο αεροδρόμιο. Υπάρχει επίσης ένα εύκολα προσβάσιμο κουμπί WEB το οποίο ενεργοποιεί την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε δευτερόλεπτα. Είναι ιδανικό για να ελέγξετε τα τελευταία σας e-mail, ενώ κάθεστε σε μία καφετέρια ή στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου. 
Σε επιλεγμένα μοντέλα της σειράς θα βρείτε ενσωματωμένο το σύστημα VAIO «everywair» 3G WWAN, το οποίο σας επιτρέπει να συνδέεστε στο διαδίκτυο εν κινήσει μέσω του δικού σας παρόχου mobile broadband σε ταχύτητες μέχρι και 7.2 Mbps. 
Στα αξεσουάρ της σειράς περιλαμβάνονται, η εξωτερική  μπαταρία BPSC24, η οποία πωλείται με το δικό της προσαρμογέα φόρτισης και μια νέα βάση port replicator στην οποία μπορείτε να συνδέσετε (dock) το VAIO της σειράς S και να δουλέψετε για όσο διάστημα διαρκέσει η φόρτιση της εξωτερικής μπαταρίας BPSC24. 

Enhanced by Zemanta

Δείγμα τελειότητας: Νέο VAIO L Series από τη Sony

Όλοι στην οικογένεια μπορούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους βίντεο, ή φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια και όχι μόνο, με το νέο, στιλάτο multimedia PC VAIO® της σειράς L από τη Sony. 
Το «όλα-σε-ένα» VAIO L Series θα γίνει εύκολα το επίκεντρο της δικής σας συλλογής home multimedia. Ιδανικό για οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας, λεπτό και χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο χώρο, διαθέτει μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και ρυθμιζόμενης κλίσης οθόνη τύπου «floating» που βασίζεται σε ένα κομψό στήριγμα σχήματος V. 
Το εκπληκτικό design της σειράς VAIO L χαρακτηρίζεται από την Full HD VAIO Display Plus οθόνη των 24” (61 εκ.), με οπίσθιο φωτισμό LED. Αυτή η τεράστια οθόνη «δίνει ζωή» στις ταινίες, φωτογραφίες, τη μουσική και τα παιχνίδια σας, με εκπληκτική ευκρίνεια και αντίθεση. 
Είναι πανεύκολο να αποκτήσετε μια… διαδραστική σχέση με τη media συλλογή σας, χρησιμοποιώντας τη full-frame οθόνη αφής multi-touch. Ανοίξτε τους φακέλους σας και κάντε scroll, ζουμάρετε και περιστρέψτε τις φωτογραφίες σας κουνώντας απλώς τα δάχτυλά σας, χωρίς να χρειάζεστε ποντίκι ή να μπείτε σε κάποιο μενού. 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Χάρη σε μία εκπληκτική καινοτομία από τη Sony, η LCD οθόνη του VAIO L Series διαθέτει ένα νέο ενεργό πλαίσιο αφής («Edge Access»), το οποίο σας προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες χωρίς τη βοήθεια του ποντικιού. 
Αγγίζοντας το logo VAIO στην επάνω γωνία του πλαισίου, ενεργοποιείτε το πρόγραμμα Media Gallery – ιδανικό για να επεξεργάζεστε και να απολαμβάνετε τη συλλογή των φωτογραφιών, των βίντεο και των μουσικών σας αρχείων. Άλλες «ενεργές» περιοχές του πλαισίου σάς βοηθούν να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο, να μεγεθύνετε έγγραφα ή ιστοσελίδες, να μεταβαίνετε εύκολα στα «παράθυρα» της οθόνης, να ενεργοποιήσετε ένα on-screen εικονικό πληκτρολόγιο, ή να διαβάσετε τον εύχρηστο οδηγό χρήσης. Στο πλαίσιο υπάρχει και φωτιζόμενο λογότυπο της Sony, του οποίου η ένταση ρυθμίζεται με το χέρι για να δουλεύετε με άνεση και σε χώρους με λιγότερο φωτισμό.  
Εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά των ταχύτατων επεξεργαστών Intel® Core™ i5, η σειρά VAIO L Series είναι αρκετά ισχυρή για να διαχειριστείτε τις σύγχρονες συλλογές media. Οι τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών NVIDIA® με υποστήριξη DX11, εξασφαλίζουν ακόμη πιο ικανοποιητική εμπειρία HD video με τα νέας γενιάς PC games που έχουν σχεδιαστεί για πολυπύρηνους επεξεργαστές. 
Aνεξάρτητα από το αν παίζετε παιχνίδια ή βλέπετε ταινίες HD, το σύστημα S-Force Front Surround 3D έρχεται να ολοκληρώσει την HD ψυχαγωγική σας εμπειρία προσφέροντας δυνατό, ρεαλιστικό ήχο. 
Η ενσωματωμένη διαδικτυακή κάμερα υψηλής ανάλυσης που διαθέτει επεξεργαστή «Exmor», σας προσφέρει καθαρή εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Είναι ιδανική για ακόμα πιο ρεαλιστικά web chats και βιντεοκλήσεις. 
Με ένα  άγγιγμα του κουμπιού WEB, συνδέεστε στο διαδίκτυο σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει επίσης το κουμπί ASSIST που ενεργοποιεί το λογισμικό VAIO Care για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα και να διατηρείτε το δικό σας VAIO σε άριστη κατάσταση λειτουργίας.  
Μια έξοδος HDMI συνδέει το VAIO της σειράς L σε οποιαδήποτε HD Ready τηλεόραση για να παρακολουθήσετε βίντεο, φωτογραφίες, γραφικά ή να παίξετε παιχνίδια. Υπάρχει επίσης υποδοχή HDMI η οποία μετατρέπει το VAIO σε ένα Full HD monitor, ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένο. Έτσι, θα απολαύσετε εξαιρετικής ποιότητας εικόνα με εκπληκτική λεπτομέρεια και αντίθεση στα παιχνίδια του PLAYSTATION®3, αλλά και σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές εικόνας HD. 
Η ασύρματη μεταφορά δεδομένων γίνεται πιο γρήγορα με το Bluetooth® 3.0, ενώ η θύρα USB SuperSpeed 3.0 επιταχύνει την ταχύτητα μεταφοράς αρχείων έως και 10 φορές σε σύγκριση με το USB 2.0. 
Η οικογένεια των «όλα-σε-ένα» multimedia PC VAIO L Series με οθόνες 24” από τη Sony, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από αρχές Απριλίου 2011. 

Enhanced by Zemanta

Τελευταίες ημέρες για τη δήλωση συμμετοχής στα Ericsson Application Awards 2011

Sony Ericsson "LiveView" unboxingImage by techflaneur via Flickr
  • Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στο διεθνή διαγωνισμό της Ericsson με τίτλο Applications Award “Code for Cash”
  • Χρηματικά έπαθλα και άλλα δώρα τεχνολογίας και gadgets για τους νικητές
  • Δήλωση συμμετοχής πριν τις 22 Φεβρουαρίου για τη διεκδίκηση ενός Sony Ericsson LiveView
Ο διεθνής  ετήσιος διαγωνισμός της Ericsson (NASDAQ: ERIC) “Ericsson Application Awards” είναι σε εξέλιξη με προθεσμία δήλωσης συμμετοχής την 28η Φεβρουαρίου.
Με  θεματική κατεύθυνση «Connected Things», ο διαγωνισμός απευθύνεται εν δυνάμει σε δύο κατηγορίες κοινού: φοιτητές/σπουδαστές και επαγγελματίες/εργαζόμενους σε εταιρείες (με δυναμικό μικρότερο των εκατό ατόμων) του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Ζητούμενο είναι οι δημιουργικές ιδέες και οι πρωτοποριακές εφαρμογές και η αξιολόγησή τους θα γίνει από τον επικεφαλής του AT&T Innovation center στη Silicon Valley σε συνεργασία με την Ericsson.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να σχηματίσουν  ομάδες, πραγματικές ή δικτυακές και να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη και αποτελεσματική εφαρμογή βασισμένη σε λειτουργικό σύστημα Android, με η χρήση των Ericsson Lab API. Στόχος είναι να σκεφθούν ανοικτά, απλά και έξυπνα και να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα βελτιώσει την εμπειρία του τελικού χρήστη. Οι καλύτερες εφαρμογές θα βραβευθούν, θα ανταμειφθούν και πιθανόν να αξιοποιηθούν και εμπορικά. Τα βραβεία περιλαμβάνουν συνολικά χρηματικά έπαθλα αξίας €60.000 και άλλα δώρα τεχνολογίας από τη Sony Ericsson, που στηρίζει ενεργά το διαγωνισμό.
Μια ακόμα  ευκαιρία προσφέρεται σε όσους δηλώσουν συμμετοχή πριν τις 22 Φεβρουαρίου  να κερδίσουν επιπλέον ένα Sony Ericsson Live View. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής πλησιάζει και η ευκαιρία να ενταχθούν οι συμμετέχοντες στη διεθνή τηλεπικοινωνιακή κοινότητα είναι μοναδική.
  
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε http://www.ericssonapplicationawards.com/ και

Enhanced by Zemanta

Πόσο άρρωστος είναι ο Steve Jobs;

Οι εικόνες του αδύναμου Steve Jobs σε μαγαζί στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του έχουν προτρέψει τους οικονομικούς αναλυτές να θέσουν σοβαρές ερωτήσεις για την υγεία του CEO της Apple.

Tο περιοδικό National Enquirer δημοσίευσε φωτογραφίες του Jobs έξω απο μια καφετέρια με την σύζυγό του Lauren ενώ αργότερα την ίδια μέρα εισήχθει στο προηγμένο ιατρικό κέντρο Stanford.

Οι εικόνες λήφθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο National Enquirer.
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

H Nokia Siemens Networks στο Mobile World Congress 2011

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via Wikipedia
Το MWC (Mobile World Congress), η μεγαλύτερη εκδήλωση για την κινητή τηλεφωνία ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στη Βαρκελώνη. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Έκθεσης από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου, ήταν φανερό από τις ανακοινώσεις, τις παρουσιάσεις και τις επιδείξεις ότι οι πάροχοι είναι πλέον αποφασισμένοι να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες. Δεν μπορούν εξ’ άλλου να κάνουν και αλλιώς, αφού οι πωλήσεις των smartphones φέτος ξεπέρασαν τις πωλήσεις των PC. Μια άλλη σημαντική διαπίστωση ήταν ότι η εξέλιξη των τεχνολογιών, επηρεάζει και επανακαθορίζει τους στόχους και τις προτεραιότητες. Ο Rajeev Suri, CEO της Nokia Siemens Networks, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Βαρκελώνη, ότι η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας το 2011 θα κάνει στροφή και θα εστιάσει περισσότερο στην ικανοποίηση του χρήστη και τη βελτίωση της εμπειρίας του από την επικοινωνία, μέσα σε ένα οικοσύστημα που διαρκώς γίνεται όλο και πιο σύνθετο. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Rajeev Suri, «Δεν αποτελεί πλέον είδηση το γεγονός ότι ο όγκος δεδομένων που διακινούνται μέσω της κινητής τηλεφωνίας συνεχίζει να αυξάνεται. Ενώ όμως, οι ανταγωνιστές μας ακόμη ασχολούνται μόνο με τον όγκο των δεδομένων αυτών, εμείς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την πολυπλοκότητα», δήλωσε ο Suri. «Συνεχίζουμε να είμαστε ηγέτες στον χώρο των smart networks, και φέτος επιδεικνύουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι θα πρέπει να αξιοποιούν την συνολική εικόνα που έχουν για τους τρόπους διασύνδεσης των χρηστών, ώστε να προσθέτουν αξία στο προσφερόμενο προϊόν και να προσφέρουν μια συνολικά καλύτερη εμπειρία επικοινωνίας στους πελάτες τους». 

Ο Suri περιέγραψε ακόμη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τη διαρκώς αυξανόμενη πολυπλοκότητα, η οποία περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό δικτύων πρόσβασης, συσκευών multi-tasking και εφαρμογών. (Περισσότερες πληροφορίες στο Mobile industry’s focus shifting to customer experience) 
Στο Mobile World Congress του 2011 η Nokia Siemens Networks υποδέχθηκε τους επισκέπτες στο Experience Center που δημιούργησε στο πλαίσιο της Έκθεσης, όπου παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες της, τόσο στην τεχνολογία, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει. Στο Experience Center, όπου φιλοξενήθηκαν κορυφαίες εταιρείες από τον τομέα του διαδικτύου, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και άλλων βιομηχανιών όπως της ενέργειας, παρουσιάστηκε το πώς οι κερδοφόρες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται αποτελεσματικά εξ’ αποστάσεως, σε ανθρώπους, εταιρείες και μηχανήματα. (Περισσότερες πληροφορίες στο experience-center-connected-future )

Μεταξύ των  άλλων, η Nokia Siemens Networks παρουσίασε και το Active Software Support, ένα νέο ‘proactive’ λογισμικό, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις υπηρεσίες συντήρησης των παρόχων. Το Active Software Support αποτελείται από μια γκάμα αυτοματοποιημένων υπηρεσιών πρόληψης και μια πλήρη σειρά από υπηρεσίες online collaboration, τα οποία συνεργάζονται μεταξύ τους και έχουν σχεδιαστεί να βοηθήσουν τους παρόχους να αξιοποιήσουν στο έπακρο την επένδυση σε λογισμικό που έχουν κάνει. Το Active Software Support θα κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2011. (Περισσότερες πληροφορίες στο Operators to get enhanced, proactive software support services ) 
Μία άλλη σημαντική είδηση ήταν η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Compact UCB (Compact Unified Charging and Billing), η οποία ενοποιεί τις λειτουργίες της χρέωσης και αποστολής χρεωστικών, την διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες (customer relationship management - CRM), και άλλα συστήματα διαχείρισης σε μια ολοκληρωμένη λύση, end-to-end. Αυτή η  λύση όχι μόνο έχει βελτιστοποιηθεί για εύκολη και άμεση εφαρμογή, αλλά επιταχύνει και την ενεργοποίηση νέων υπηρεσιών. Με αυτή την πλατφόρμα, οι πάροχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενοποιήσουν τις προπληρωμένες προσφορές τους με αυτές που χρεώνονται, να δημιουργήσουν νέα, καινοτόμα πακέτα υπηρεσιών, και να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες τους, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των τελευταίων. (Περισσότερες πληροφορίες στοCharging convergence ) 
Τα καλά νέα  όμως δεν σταματούν εδώ. Στο MWC 2011 παρουσιάστηκε και η ανοικτή  πλατφόρμα “Integration Center”, η οποία αποτελείται από λογισμικό ανάπτυξης εφαρμογών και δημόσιο χώρο δοκιμών, στο υπολογιστικό ‘νέφος’ του διαδικτύου (cloud-based). Η νέα πλατφόρμα σκοπεύει στην ενσωμάτωση του συστήματος υποστήριξης λειτουργιών (Operational Support System - OSS), και την μείωση του χρόνου και του κόστους αυτής της ενσωμάτωσης.
Οι πάροχοι  θα μπορούν πλέον να έχουν απλούστερη, πιο γρήγορη και περισσότερο  ευέλικτη διαδικασία ενσωμάτωσης νέων στοιχείων στο δίκτυο με ένα παγιωμένο  σύστημα OSS. Ουσιαστικά η πλατφόρμα  που παρουσίασε η Nokia Siemens Networks είναι η πρώτη ανοικτή πλατφόρμα η οποία θα μειώνει το χρόνο και το κόστος ενσωμάτωσης, και βασίζεται πάνω στο σύστημα διαχείρισης NetAct της εταιρείας. (Περισσότερες πληροφορίες στο Cloud-based development and test environment ) 
Αλλά η Nokia Siemens Networks δεν έμεινε μόνο στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών και λύσεων. Προχώρησε στην υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποίησης, το οποίο θα παρέχει τις βασικές αρχές για τις λύσεις end-to-end του Long Term Evolution (LTE) σε περιβάλλοντα multi-vendor. Η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε πελάτες της και σε τρίτους, επαγγελματίες ΙΤ, το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Όσο για την ίδια την Nokia Siemens Networks σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να διαθέτει 4.500 πιστοποιημένους εργαζόμενους. (Περισσότερες πληροφορίες στο Nokia Siemens Networks LTE certification program )
 
Όσον αφορά  δε το LTE, η Nokia Siemens Networks έκανε την πρώτη παγκοσμίως επιτυχημένη επίδειξη  carrier aggregation μέσω LTE-Advanced με εξοπλισμό ήδη εμπορικά διαθέσιμο. Η επίδειξη βασίστηκε στους σταθμούς βάσης Flexi Multiradio της Nokia Siemens Networks και απέδειξε τον ηγετικό ρόλο που κρατά η εταιρεία στην διάθεση στην αγορά των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων του LTE για ακόμη μια φορά. (Περισσότερες πληροφορίες στο LTE-Advanced “carrier aggregation” on commercial equipment )
 
Η Nokia Siemens Networks, επίσης, διέθεσε στην αγορά μια σειρά προϊόντων βασισμένων σε ανοικτή αρχιτεκτονική, με σκοπό να μειώσει το χρόνο εισαγωγής των υπηρεσιών στην αγορά, και να απλοποιήσει την ανάπτυξη των δικτύων. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σύντομα θα βρίσκονται σε θέση να προωθήσουν άμεσα, νέες, προσιτές υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και multimedia. Το Open Core System της Nokia Siemens Networks βασίζεται σε υπάρχοντα συστήματα ATCA (μια προδιαγραφή της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών). Προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα επεξεργασίας στοιχείων και διασφαλίζει ομαλή εξέλιξη των δικτύων all-IP core με τις ελάχιστες δυνατές ενεργειακές απαιτήσεις. (Περισσότερες πληροφορίες στο advanced telecom services ) 
Επιπλέον, η Nokia Siemens Networks μετατρέπει το Wi-Fi σε μια φυσική επέκταση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και βοηθάει τους παρόχους να ανταπεξέλθουν στον φόρτο του δικτύου. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει  τη λύση Smart WLAN Connectivity Solution, η οποία μεγαλώνει το εύρος της ευρυζωνικής σύνδεσης διοχετεύοντας επιλεκτικά κίνηση σε σύνδεση Wi-Fi χωρίς να παρατηρείται η παραμικρή διακοπή στην παρεχόμενη υπηρεσία. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να δώσει πιο γρήγορες συνδέσεις data, διαφυλάσσοντας την χωρητικότητα του δικτύου. Με τη λύση Smart WLAN Connectivity δεν είναι αναγκαία η χειροκίνητη αλλαγή της σύνδεσης data μιας συσκευής από Wi-Fi σε ευρυζωνική σύνδεση κυψέλης, αφού η μετατροπή γίνεται μόνη της χωρίς να διακόπτεται η υπηρεσία. (Περισσότερες πληροφορίες στο Smart WLAN lly extends mobile broadband to Wi-Fi ) 
Οι πάροχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αφού ακόμη μια πρόταση της Nokia Siemens Networks έχει σαν στόχο τη μείωση του δικού τους κόστους. Πράγματι, οι πάροχοι θα μπορούν πλέον να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος με μια ολιστική διαχειριστική προσέγγιση που αφορά τη χρήση της ενέργειας. Η πρόταση περιλαμβάνει βέλτιστο σχεδιασμό δικτύου, εξεύρεση ενεργειακών πόρων, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης των συστημάτων. Με την πρόταση Managed Energy Services, η  Nokia Siemens Networks βελτιώνει τις end-to-end ενεργειακές της λύσεις, βοηθώντας τους παρόχους να διασφαλίσουν αδιάλειπτη διαθεσιμότητα του δικτύου και να πετύχουν στόχους που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό τους ενεργειακό κόστος. (Περισσότερες πληροφορίες στο Energy Solutions with Managed Energy Services ) 
Οι πάροχοι  θα έχουν επίσης μια γρήγορη και συμφέρουσα επιλογή ακόμη, να μετατρέψουν το δίκτυό του σε all-IP backhaul. Η νέα πλατφόρμα FlexiPacket Microwave της Nokia Siemens Networks περιλαμβάνει λογισμικό το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να παρέχει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να έχουν τόσο υβριδική όσο και πλήρη λειτουργία κυκλοφορίας των πακέτων δεδομένων. Έτσι οι πάροχοι θα μπορούν να επιλέγουν οποιοδήποτε τρόπο εξέλιξης του δικτύου τους, από το κλασσικό TDM σύστημα μέχρι και το all-IP backhaul, χρησιμοποιώντας μια και μοναδική πλατφόρμα σε όλο το δίκτυο μεταγωγής. Αυτό θα τους επιτρέψει και τον καθορισμό της έκτασης της επιλογής τους κλιμάκωση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. (Περισσότερες πληροφορίες στο NSN simplifies transition to all-IP) 
Η Nokia Siemens Networks παρουσίασε μια εξελιγμένη έκδοση της κορυφαίας τεχνολογίας Single RAN, η οποία κρατάει τα πρωτεία στην αγορά, τη Single RAN Advanced. Αυτή η λύση θα επιτρέψει στους παρόχους να επεκτείνουν αποτελεσματικά την χωρητικότητα στα δίκτυα GSM, 3G και LTE, αλλά και να είναι έτοιμοι για την επέκταση του εύρους ζώνης της μπάντας που υπόσχεται το επερχόμενο δίκτυο LTE-Advanced. (Περισσότερες πληροφορίες στο New all-in-one mobile network supports LTE-Advanced, LTE, 3G, GSM) 
Αλλά και  οι χρήστες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι  από τις νέες προτάσεις της  Nokia Siemens Networks. Οι κάτοχοι των λεγόμενων έξυπνων συσκευών που χρησιμοποιούν δίκτυο GSM, θα μπορούν πλέον να διακινούν μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και να μην έρχονται αντιμέτωποι με ‘συμφόρηση’ στο δίκτυο. Η Nokia Siemens Networks εξέλιξε ένα νέο λογισμικό, το Smart Resource Adaptation, το οποίο διαμοιράζει τα πακέτα σε αντίστοιχους πόρους του δικτύου βάσει της πραγματικής χρήσης των εφαρμογών της έξυπνης συσκευής. Το συγκεκριμένο λογισμικό επιτρέπει σε παρόχους δικτύων GSM να συνδέουν έως και πενταπλάσιους χρήστες έξυπνων συσκευών στα δίκτυά τους. (Περισσότερες πληροφορίες στο NSN infuses new ‘smart’ functionalities in GSM networks) 
Αυτό που  σίγουρα έκανε αίσθηση στο MWC 2011, ήταν η πληθωρική παρουσία της Nokia Siemens Networks. Αυτό δεν το διαπιστώνει κανείς απλά από την πληθώρα των ειδήσεων που ανακοινώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του MWC, αλλά και από τον καταιγισμό νέων τεχνολογιών, προτάσεων και τεχνικών λύσεων που έχει ήδη εφαρμόσει, αναπτύσσει ή προτείνει η πρωτοπόρα στον χώρο της εταιρεία.  

Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Σταθερή βελτίωση της Καινοτομίας στην Ελλάδα

Image representing Microsoft as depicted in Cr...Image via CrunchBaseΣταθερή βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στην Καινοτομία αποτυπώνει ο "Ελληνικός Χάρτης Καινοτομίας 2010", η έκθεση του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

Η Ελλάδα εντάσσεται στην ομάδα των μέτριων καινοτόμων χωρών της Ευρώπης, με σημαντική πρόοδο σε τομείς όπως οι δαπάνες για βιομηχανικό σχεδιασμό, η αγορά εξοπλισμού, η κατάρτιση προσωπικού, οι επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα και η υιοθέτηση οργανωτικών και εμπορικών καινοτομιών. Χαμηλοί είναι δείκτες στην παραγωγή και διάδοση της γνώσης, τη συμμετοχή στις διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης και την επένδυση σε καινοτομία προερχόμενη από την έρευνα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του "Ελληνικού Χάρτη Καινοτομίας 2010", η σημαντικότερη βελτίωση παρουσιάζεται στη συμμετοχή του πληθυσμού στη δια βίου μάθηση, σε επιχειρηματικά κεφάλαια και άλλες ιδιωτικές πιστώσεις, στην πρόσβαση των επιχειρήσεων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, καθώς και στις αιτήσεις για χορήγηση ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και κοινοτικών βιομηχανικών σχεδίων.

Σε ύφεση βρίσκονται οι δείκτες που αφορούν την οικονομία της γνώσης, τις δημόσιες και τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη, σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών και σε καινοτομία ανεξάρτητη της έρευνας. Η εκπαίδευση και τα επιχειρηματικά κεφάλαια συνεχίζουν να υστερούν συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω βελτίωση της καινοτομίας στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την έκθεση, η ανάδειξη της έρευνας και της καινοτομίας σε κύριες προτεραιότητες για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Η έκδοση διατίθεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://tinyurl.com/EllinikosXartisKainotomias.

http://greekinnovation.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html
Enhanced by Zemanta

«Νέα προγράμματα συμβολαίου WIND TO ALL»

Πραγματικά ελεύθερη και οικονομική επικοινωνία προσφέρει από σήμερα η WIND, εισάγοντας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας τη νέα σειρά προγραμμάτων για ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου WIND TO ALL. 

Τα νέα προγράμματα δίνουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν επικοινωνία προς όλους, καθώς ο ενσωματωμένος δωρεάν χρόνος ομιλίας ισχύει προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας χωρίς καμία διάκριση. Οι συνδρομητές WIND TO ALL επικοινωνούν οικονομικά και ελεύθερα με όλους αφού δεν χρειάζεται να γνωρίζουν το δίκτυο που καλούν ή να αναρωτιούνται αν ανήκουν στο ίδιο δίκτυο με τον συνδρομητή που επιθυμούν να καλέσουν. 

Επιπλέον, μόνο τα νέα προγράμματα συμβολαίου WIND TO ALL εξασφαλίζουν στους συνδρομητές Λογαριασμό Χωρίς Εκπλήξεις, Οικονομία και Απόλυτο Έλεγχο και συγκεκριμένα: 

Λογαριασμό Χωρίς Εκπλήξεις 
  • Μόνο οι συνδρομητές των προγραμμάτων WIND TO ALL έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν το Ανώτατο Ύψος Λογαριασμού που επιθυμούν να λαμβάνουν. Δηλαδή ο μηνιαίος λογαριασμός να μην ξεπεράσει ποτέ το ποσό που έχουν διαλέξει. 
Επέκταση του δωρεάν χρόνου ομιλίας 
  • Μόνο οι συνδρομητές των προγραμμάτων WIND TO ALL έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Επιπλέον Δωρεάν Χρόνο Ομιλίας, όποτε και όταν τον χρειάζονται, καλώντας δωρεάν στο 1270. Πιο συγκεκριμένα, με τις Υπηρεσίες 30 ή 60 λεπτά προς όλους, οι συνδρομητές WIND TO ALL επεκτείνουν τον χρόνο ομιλίας τους και επωφελούνται από τις χαμηλότερες τιμές κλήσεων προς όλα τα δίκτυα.  
    Αυτόματη Ενημέρωση Υπολοίπου Δωρεάν Χρόνου Ομιλίας 
  • Μόνο οι συνδρομητές των προγραμμάτων WIND TO ALL λαμβάνουν αυτόματα και δωρεάν ενημέρωση στο κινητό τους που να τους ειδοποιεί ότι απομένουν 10 λεπτά έως την λήξη του ενσωματωμένου στο πρόγραμμα χρήσης χρόνου ομιλίας ενώ επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για το διαθέσιμο υπόλοιπο του δωρεάν χρόνου ομιλίας τους με δωρεάν κλήση στο 1270. 
Τα νέα προγράμματα συμβολαίου WIND ΤΟ ALL ξεκινούν από €15 μηνιαίο πάγιο, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους όσο χρόνο πραγματικά χρειάζονται για να συνομιλούν με όλους, σε οποίο δίκτυο κι αν ανήκουν

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...