Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Infocom World 2011: H επόμενη ημέρα της κρίσης

Τα κορυφαία στελέχη του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής δίνουν, για 13η χρονιά, το ετήσιο ραντεβού τους στο Infocom World, το συνέδριο που αποτελεί θεσμό για τη συγκεκριμένη αγορά. Ο κεντρικός άξονας του φετινού συνεδρίου είναι «Η επόμενη ημέρα της κρίσης», καθώς φέτος η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να τολμήσει και εν μέσω μίας πολύ δύσκολης κατάστασης, να προσπαθήσει να αναδείξει ότι ο κλάδος έχει αποθέματα δυναμικής και μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση.

Στο φετινό Infocom World θα μιλήσουν πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Λεωνίδας Κανέλλος, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Daniel Bennett Smith, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Αριστομένης Συγγρός, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, Φώτιος Σαββίδης κ.ά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, η ενότητα με τίτλο «CEOs Summit: Πως οι ηγέτες της αγοράς αντιμετωπίζουν τα νέα δεδομένα», όπου οι επικεφαλής των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας πρόκειται να αναλύσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Πριν τη συγκεκριμένη ενότητα, θα προηγηθούν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ενότητες: Η πρώτη θα επικεντρωθεί στον ρόλο των δικτύων επόμενης γενιάς στην ψηφιακή Ελλάδα, η δεύτερη θα ασχοληθεί με την καινοτομία που υπάρχει στη χώρα μας και σπανίως αναδεικνύεται όπως θα έπρεπε, ενώ στην τρίτη θα αναλυθεί το θέμα του κανονιστικού και επενδυτικού περιβάλλοντος. Τρία πολύ σημαντικά ζητήματα που δεν αφορούν αποκλειστικά μόνο όσους κινούνται στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αλλά και όσους ενδιαφέρονται γενικότερα για την πορεία της Ελλάδας και τη δημιουργία μίας παραγωγικής και ανταγωνιστικής οικονομίας.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, θα διεξαχθούν και χωριστές ενότητες, οι οποίες θα εστιάσουν λεπτομερέστερα σε σημαντικά θέματα της αγοράς Επικοινωνιών και Πληροφορικής τα οποία συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα των εξελίξεων.

Το Cloud Computing, είναι το απόσταγμα της σύγκλισης Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Η νέα τάση αποκέντρωσης των δεδομένων και φιλοξενίας τους σε εξειδικευμένα data centers, ταυτόχρονα με τη διάδοση της ευρυζωνικότητας, ολοκληρώνει πλέον τη μετάβαση, από το Hosting στο Everything As A Service.

Η Ψηφιακή Τηλεόραση, έχοντας περάσει στη 2η φάση υλοποίησης έχει ανοιχτά πολλά θέματα. Το ρυθμιστικό πλαίσιο και οι κανονιστικές διατάξεις, βρίσκονται ακόμα στο σημείο εκκίνησης, ενώ η πρόοδος στον τομέα αυτό είναι ακόμα δύο ταχυτήτων. Αναλογική, Ψηφιακή, Δορυφορική και ευρυζωνική τεχνολογία συνυπάρχουν, αλλά και παράλληλα «διαγκωνίζονται» για τηλεοπτικό μερίδιο.

Τα Smartphones και οι εφαρμογές τους, συνθέτουν μια ακόμη παράλληλη ενότητα με τον τίτλο Smartphones & Applications στην οποία θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι από τον κλάδο των κατασκευαστών συσκευών και λογισμικού, οι οποίοι θα ξεναγήσουν τους συνέδρους στο οικοσύστημα των εφαρμογών. Επίσης εταιρείες που έχουν αναπτύξει εφαρμογές θα δείξουν τα επιτεύγματα τους και το επιχειρηματικό τους όραμα.

Το Info-ComWorld διοργανώνεται από τη SmartPress, μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά το χώρο των εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης με έμφαση στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, και τα κορυφαία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιοδικά «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες» και «Info-Com». Το συνέδριο αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στη νοτιανατολική Ευρώπη όσον αφορά το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί πλέον με βάση τις συνεχείς εξελίξεις στο χώρο της ευρυζωνικότητας και της σύγκλιση των τεχνολογιών επικοινωνιών, πληροφορικής και media.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.info-com.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...